به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «محمدصادق معتمدیان» امروز (13 مرداد) در جلسه شناسایی ظرفیت ها در راستای توانمندسازی مناطق روستایی خراسان جنوبی اظهار داشت: هدف از برگزاری این جلسه شناسایی طرفیت های روستاهای استان و ایجاد هم افزایی بین دستگاه های اجرایی است.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در کشور حدود 49 دستگاه اجرایی وظیفه توسعه روستاها را بر عهده دارند، ادامه داد: اما متاسفانه در خراسان جنوبی تنها 25 دستگاه اجرایی مسئولیت خدمت رسانی و توسعه روستاهای خراسان جنوبی را بر عهده دارند.
وی با تاکید بر اینکه سند و چشم اندازی در رابطه با توسعه روستاهای استان باید هر چه سریع تر تهیه و تدوین شود، افزود: متاسفانه برخی از روستاهای استان هنوز ناشناخته هستند و تهیه و تدوین این چشم انداز بر عهده سازمان مدیریت و برنامه ریزی بودجه استان خواهد بود و دیگر دستگاه ها نیز باید همکاری لازم را داشته باشند.
معتمدیان به بحث مهاجرت معکوس به روستاهای استان اشاره کرد و گفت: علی رغم اینکه زحمت های بسیاری در راستای کاهش این موضوع کشیده شده است هنوز شاهد مهاجرت روستاییان هستیم و باید دلایل خالی از سکنه شدن روستاها را به صورت پژوهشی رصد کنیم.
استاندار خراسان جنوبی در ادامه بیان کرد: در بازه زمانی 10 سال حدود یکهزار و 700 روستای خراسان جنوبی خالی از سکنه شدند و باید دلایل این مهاجرت را بیابیم و عمدتا جامعه هدف ما جامعه روستایی هستند و ظرفیت های اشتغال روستاها را باید بررسی کنیم و قطعا این موضوع به توسعه روستاهای ما کمک خواهد کرد.
وی با تاکید بر اینکه از ظرفیت سند آمایشی استان برای تهیه سند و چشم انداز توسعه روستاها باید استفاده شود، ادامه داد: مشکل استان ما نبود یک بانک اطلاعاتی روستایی است و متاسفانه در این زمینه تناقض های آماری بسیاری وجود دارد و باید همه کمک کنند تا این بانک اطلاعاتی ظرف مدت یک ماه تهیه و تدوین شود و این بانک اطلاعاتی یک نوع شناسنامه روستایی محسوب می شود.
معتمدیان اظهار کرد: بیش از 10 رسته شغلی در روستاهای خراسان جنوبی از جمله باغداری، دامداری، معادن، تعاونی و غیره داریم که باید بر اساس اولویت و ظرفیت های هر روستا تقسیم کار و شناسنامه هر روستا را تهیه کنیم.
استاندار خراسان جنوبی از سازمان جهاد کشاورزی در خصوص نهضت گلخانه ای گلایه کرد و گفت: نهضت گلخانه ای باید در دستور کار جهاد کشاورزی قرار بگیرد و آمار و ارقام دادنها هیچ دردی را دوا نمی کند و مطالبه ما در خصوص اجرایی شدن این نهضت جدی است و جهاد کشاورزی نیروی کار لازم برای اجرایی کردن این نهضت را دارد و باید از آن ها بهره بگیرد.
معتمدیان در پایان به بحث اولویت اجرای طرح های هادی در روستاها اشاره کرد و گفت: طرحهای هادی یک زیر ساخت برای توسعه بحث گردشگری محسوب می شود و باید در قالب برنامه ها تدوین یابد و توسعه پیدا کند.
نظر شما