به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «محمد رضا معتمدیان» امروز (13 مرداد) در جلسه ساماندهی و بهبود کسب و کار حوزه فرش استان با اشاره به اینکه یکی از اولویتهای استان در بحث تولید و اشتغال است که در این راستا برنامههایی در دستور کار قرار گرفته است، اظهار کرد: صنعت فرش دستباف از مزیتهای استان است که به عنوان دومین مزیت خراسان جنوبی امکانات استانی و کشوری را برای توسعه آن بسیج می کنیم.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به چرخه کامل تولید فرش دستبافت در کمیته امداد استان، گفت: امیدواریم محوریت کمیته امداد و همکاری مابقی دستگاهها به عنوان معین بتوانیم تا پایان دولت میزان اشتغال در حوزه فرش به رقم مطلوبی برسد.
معتمدیان با بیان اینکه نبود آمار و اطلاعات از ضعفهای اصلی برای تدوین سند توسعه فرش استان است، ادامه داد: تدوین سند توسعه فرش و تکمیل بانک اطلاعاتی اولین قدم در تکمیل چرخه تولید فرش در استان است لذا کمیته فرش در استان باید با محوریت معاونت عمرانی و معاونت اقتصادی استانداری تشکیل و بانک اطلاعاتی به روز نیز تکمیل شود.
وی با تاکید بر اینکه باید حمایت و توانمندسازی قالیبافان در دستور کار قرار گیرد، عنوان کرد: تحت پوشش قرار گرفتن 20 هزار قالیباف، اعطای تسهیلات ارزانقیمت، پشتیبانی فنی و بازاریابی در بخش صنعت فرش باید به صورت جدی پیگیری شود.
استاندار خراسان جنوبی به شناسایی و مزیتسنجی مزیتهای استان اشاره کرد و گفت: با تدوین سند توسعه روستایی در استان تلاش می شود از پتانسیلها و ظرفیتهای موجود نهایت استفاده را ببریم.
معتمدیان با بیان اینکه حدود 41 درصد جمعیت استان را روستائیان تشکیل میدهند، افزود: در حال حاضر 500 روستای استان با تانکر آبرسانی سیار می شود.
وی ادامه داد: 91 درصد مصرف آب استان در حوزه کشاورزی است اما اشتغال ایجاد شده در این بخش 28 درصد است.
استاندار خراسان جنوبی از تدوین سند جامع آب استان خراسانجنوبی خبر داد و گفت: تدوین این سند در دستور کار شورای عالی آب قرار گرفته اکنون به تصویب رسیده است.
معتمدیان بیان کرد: افزایش سطح زیر کشت محصولات گلخانهای، مکانیزه کردن و استفاده از آبیاری تحت فشار اراضی از اولویتها در سند جامع آب استان است.
وی با تاکید بر لزوم مولد بودن روستا، عنوان کرد: علیرغم اینکه در 40 سال گذشته اقدامات عمرانی و زیرساختی فراهم شده اما همچنان شاهد مهاجرت از روستاها هستیم.
استاندار خراسان جنوبی بر تدوین سند اشتغال روستایی به شکل بومی تاکید کرد و گفت: با ساماندهی رسته های شغلی و مزیت های منطقه می توانیم تا حدودی به این هدف برسیم.
معتمدیان به انعقاد تفاهم نامه ای با موضوع دام بین استانداری و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) اشاره کرد و افزود: حجم سرمایه گذاری این تفاهم نام 300 میلیارد تومان است که خراسان جنوبی را به قطب منطقه ای شتر تبدیل می کند و امیدواریم تا دو سال آینده با ایجاد 10 هزار اشتغال شاهد تحول خوبی در حوزه اشتغال استان باشیم.
نظر شما