تشریح اقدامات قضا در مبارزه با فساد/ برگزاری پانزدهمین اجلاس مشترک گارد ساحلی ایران و قطر

تشریح اقدامات قضا در مبارزه با فساد، رایزنی مقامات دیپلماتیک آمریکا و استرالیا با محوریت ایران، برگزاری پانزدهمین اجلاس مشترک گارد ساحلی ایران و قطر، دستگاه‌های دولتی موظف به حذف کاغذ شدند از جمله گزیده اخبار سیاسی امروز شبستان است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، تشریح اقدامات قضا در مبارزه با فساد،  رایزنی مقامات دیپلماتیک آمریکا و استرالیا با محوریت ایران، برگزاری پانزدهمین اجلاس مشترک گارد ساحلی ایران و قطر، دستگاه‌های دولتی موظف به حذف کاغذ شدند از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در یکشنبه سیزدهم مرداد ماه است که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

از اقدامات دستگاه قضا در مقابله با فساد تا پرونده های حوزه ارز و خودرو

«غلامحسین اسماعیلی» شب گذشته (شنبه 12 مرداد) با حضور در برنامه نگاه یک شبکه یک سیما درباره اقدامات اخیر دستگاه قضا به ارائه توضیحاتی پرداخت و با تاکید بر اینکه قوه قضاییه در برخورد با مفاسد اقتصادی و مجازات آنها اراده جدی دارد، گفت: از این احکام، ۹ مورد اعدام، ۴ مورد حبس ابد، ۴۴ مورد حبس بین ۲۰ تا ۳۰ سال و بقیه موارد کمتر از ۲۰ و کمتر از ۱۰ سال حبس بوده است همچنین ۱۱۶ مورد حکم انفصال از مشاغل و خدمات دولتی و ۱۰ مورد مجازات تبعید و ۱۶۱ مورد مجازات شلاق بوده است.



سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه پرونده‌های متعدد دیگری هم در حال رسیدگی است که به زودی احکام آنها‌ صادر می‌شود، اضافه کرد: جلسات دادگاه پرونده مربوط به کیمیا خودرو هم به پایان رسید و در مدت یک هفته رأی نهایی آن صادر می‌شود.


وی در تشریح برنامه های قوه قضائیه در زمان ریاست آیت الله رییسی گفت: از برنامه‌های مهم قوه قضاییه در دوره جدید، تلاش و پیگیری برای از بین بردن بخش‌های فسادزا و ساختار‌های معیوب و زمینه ساز فساد در جامعه است. در دستورالعملی که برای مجتمع جدید تخصصی رسیدگی به جرایم اقتصادی به تایید رئیس قوه قضاییه رسید مقرر شد با بهره گیری از پرونده‌های قضایی زمینه‌های فساد را شناسایی و به دستگاه‌های اجرایی منعکس و مطالبه گری کنیم تا وظایف مدیریتی و نظارتی خود را به نحو شایسته انجام دهند تا شاهد بروز مفاسد نباشیم.


اسماعیلی با اشاره به اینکه در دوره تحول، مقرر شد اعمال و رفتار مجرمانه اشخاص را رسیدگی نکنیم بلکه ترک فعل ها، قصور‌ها و انجام ندادن وظایف قانونی زمینه ساز بروز مفاسد را نیز تحت تعقیب قرار دهیم، گفت: پیش از این فقط مجموعه بازرسی کل کشور متولی شناسایی این آسیب‌ها و تذکر دادن بود، اما علاوه بر آن مراجع قضایی هم نسبت به شناسایی گلوگاه‌های فساد و زمینه‌های بروز آن اقدام می‌کنند.


اسماعیلی با بیان اینکه از حراست و اداره بازرسی اداره کل و وزارتخانه‌ها و معاونت‌های حقوقی دستگاه‌های اجرایی انتظار داریم اجازه ندهند فسادی در دستگاه‌های تابعه آن‌ها اتفاق بیفتد و با تأکید بر لزوم نظارت همگانی گفت: از مردم بیش از گزارش دهی انتظار داریم و باید امر به معروف لسانی کنند و اگر این تذکر لسانی مؤثر نبود از مردم می‌خواهیم به نهاد‌های متولی به ویژه مراجع قضایی، مشاهدات خود را گزارش دهند.

 

مجلس در حمایت از تولید در قانونگذاری چیزی کم نذاشته است

«رحیم زارع» شب گذشته (شنبه 12 مرداد) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر درباره چالش‌های پیش روی تولید به تشریح گزارش مجلس در این باره پرداخت و گفت: این چالش‌ها در عرصه‌های بسیاری وجود داشته و در گزارش کمیسیون تولید هم آورده شده است به عنوان مثال شاخص ارزش افزوده در بخش صنعت و معدن به لحاظ وزنی و ارزش ریالی در مقایسه با سال ۹۷ و مدت مشابه سال قبل آن، با ۱۳ درصد کاهش، سیر نزولی داشته است.


سخنگوی کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی در ادامه به تشریح دلایل این رشد منفی پرداخت و یکی از این عوامل را اعمال تحریم‌ها عنوان کرد و گفت: اعمال تحریم ها  تاثیر منفی بسیاری بر صادرات و نقل و انتقالات پول به تبع خود داشت. عامل دیگر این بود که دستگاه‌های اجرایی هم برای حمایت از تولید و کالای داخلی همکاری چندانی نکردند.

 

زارع با اشاره به نگارش قانون خروج از رکود گفت: رهبرانقلاب نیز کارشناسانه بودن آن را تائید کردند اما متاسفانه بر اجرای آن نظارتی نشد، همچنین قانون حداکثر استفاده از توان داخلی را تدوین کردیم، اما آن هم متاسفانه مغفول ماند.


وی با بیان اینکه وظیفه مجلس است که با تفویض اختیار یک بال امنیتی و یک بال نظارتی با حضور ارگان‌های ذیربط در کنار خود تشکیل دهد، ادامه داد: در کمیسیون تولید، سومین گزارش نظارتی خود را نوشتیم و در تدوین آن از نظر متخصصان زیادی بهره گرفته ایم. مجلس در قانونگذاری چیزی کم نذاشته است، اما متاسفانه در نظارت قوی عمل نکرده است.

 

رایزنی مقامات دیپلماتیک آمریکا و استرالیا با محوریت ایران

موضوع چین، کره شمالی و ایران در دستورکار دیدار مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا و ماریس پاین، وزیر امور خارجه استرالیا در سیدنی خواهد بود.

 

طبق ترجمه ایسنا از شبکه اس.بی.اس استرالیا، وجود قدرت‌نمایی نظامی ایران، انتظار می‌رود تنش‌های جدید منطقه از موضوعات مهم مذاکرات هیئت‌های این دو کشور باشد.

 

ماتیاس کورمان، وزیر کابینه استرالیا، تاکید کرد که «هیچ تصمیمی» درباره این که آیا استرالیا به ائتلاف آمریکایی حفاظت از کشتیرانی در خلیج فارس خواهد پیوست یا نه، گرفته نشده است.

 

امروز؛ برگزاری پانزدهمین اجلاس مشترک گارد ساحلی ایران و قطر

در راستای توسعه همکاری های میدانی و تقویت حسن همجواری، پانزدهمین نشست مشترک گاردهای ساحلی جمهوری اسلامی ایران و دولت قطر امروز (یکشنبه) ۱۳ مردادماه ۹۸ در تهران برگزار خواهد شد. 

 

ریاست طرف ایرانی در این نشست را سردار قاسم رضایی فرمانده مرزبانی دریابانی جمهوری اسلامی ایران و ریاست هیات قطری را  سرتیپ عبدالعزیز علی المهندی فرمانده‌گارد ساحلی دولت  برعهده دارند.

 

در این نشست قرار است طرفین علاوه بر مرور دستاوردهای گذشته، راهکارهای جدیدی را در زمینه همکاریهای دریایی و مرزی مورد بررسی قرار دهند.

 

دستگاه‌های دولتی موظف به حذف کاغذ شدند

معاونت اداری و مالی نهاد ریاست جمهوری در نامه‌ای خطاب به همه وزارتخانه‌ها، سازمان‌های دولتی و استانداری‌های سراسر کشور، بر حذف تدریجی کاغذ و چاپ در این دستگاه‌ها در راستای تحقق کامل دولت الکترونیک تاکید کرد.

 

در این نامه به امضای «علی اکبر اسماعیل آبادی»، معاون اداری و مالی نهاد ریاست جمهوری آمده است: حسب دستور و تاکید رئیس دفتر رئیس جمهوری و سرپرست نهاد ریاست جمهوری برای تحقق کامل دولت الکترونیک در دستگاه‌ها، همه وزارتخانه‌ها، سازمان‌های دولتی و استانداری‌های سراسر کشور موظفند نسبت به حذف تدریجی کاغذ و چاپ در دستگاه‌های متبوع خود اقدام کنند.

 

دشمنی ترامپ اثری در عزم ملت ایران نخواهد داشت

امیر سرتیپ «محمودی» گفت: امروز نیروی انسانی کارآمد؛ توانمند و متعهد سرمایه اصلی و مهم ارتش جمهوری اسلامی ایران است.

 

معاون اجرایی ستاد ارتش که در مراسم تجلیل از بازنشستگان ستاد ارتش سخن می‌گفت؛ با اشاره به اهمیت خانواده افزود: خانواده بزرگترین پشتیبان مردان قدرتمند و عزتمند در ارتش بوده و همسران و فرزندان همه ارتشیان غیرتمند در بزرگی‌ها و پیروزی و عزت آفرینی آن‌ها شریک بوده و هستند.

 

امیر محمودی با بیان اینکه اقتدار امروز ارتش مدیون تلاش همه کارکنان ارتش و خانواده‌های آنان است؛ اظهار کرد: امروز صلابت ارتش و جمهوری اسلامی به پشتیبانی همین رزمندگان و خانواده‌های آنهاست.

 

حکم اعدام دو نفر از عوامل حادثه تروریستی صفی آباد دزفول تایید شد

با تایید دیوان عالی کشور عوامل حادثه تروریستی صفی آباد دزفول به اعدام و حبس محکوم شدند. بر اساس این حکم، ۲ نفر از این تروریست‌ها به مجازات اعدام محکوم و سه نفر دیگر از عوامل این حادثه تروریستی  به حبس طولانی مدت (۳۰ سال) در تبعید محکوم شدند.

 

عوامل تروریستی این حادثه شامگاه ۲۳ مهرماه سال ۹۴ برابر با دوم محرم، با حمله مسلحانه به یک دسته عزاداری امام حسین (ع) در صفی آباد دزفول ۲ نفر از عزاداران حسینی به نام‌های بهمن رضایی نیا و حسین کریمی یگانه را به شهادت رساندند و سه نفر دیگر را مجروح کردند./

کد خبر 817562

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha