به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز (سیزدهم مرداد ماه) به شرح زیر است:
رفتار جزیره ای از موانع رونق تولید
«حسین سلاحورزی» شب گذشته (شنبه 12 مرداد) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما درباره اقدامات انجام شده برای رونق تولید به تشریح عملکرد اتاق بازرگانی پرداخت و گفت: در اردیبهشت امسال، اتاق بارزگانی بسته خروج از این شرایط و بسته حمایتی را تدوین کرد و این اقدام مجلس با خواست بخش خصوصی و نکات طرح شده در این بخش مشابهت زیادی داشت.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه در بازه زمانی یکساله، ارزش افزوده بخش صنعت سیر نزولی یافته است، افزود: در این مدت حمایتها بیشتر جنبه شعاری داشته و اقدامی مهمی در افزایش توان تولید نشده است.
طلا گرمی ۴۰۶ هزار و ۷۵۷ تومان/دلار ۱۱ هزار و ۹۳۰ تومان
هر گرم طلای 18 عیار امروز (یکشنبه 13 مرداد) 406 هزار و 757 تومان معامله می شود در حالی که روز گذشته (شنبه 12 مرداد) قیمت هر گرم طلای 18 عیار امروز 411 هزار و 836 تومان بود و شاهذ کاهش 5 هزار تومانی در قیمت هر گرم طلا هستیم.
بنابراین گزارش امروز (13 مرداد) سکه بهار آزادی طرح جدید 4 میلیون و 155 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم 4 میلیون و 80 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 2 میلیون و 250 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 440 هزار تومان و سکه یک گرمی 950 هزار تومان است در حالی که (شنبه 12 مرداد) سکه بهار آزادی طرح جدید، سکه بهار آزادی طرح قدیم، نیم سکه بهار آزادی، ربع سکه بهار آزادی و سکه یک گرمی به ترتیب 4 میلیون و 120 هزار تومان، 4 میلیون و 50 هزار تومان، 2 میلیون و 220 هزار تومان، یک میلیون و 430 هزار تومان و 940 هزار تومان مبادله می شد.
این گزارش می افزاید: امروز (13 مرداد) دلار 11 هزار و 930 تومان، یورو 13 هزار و 350 تومان، پوند 14 هزار و 600 تومان، درهم امارات 3275 تومان، لیر ترکیه 2160 تومان، یوان چین 1733 تومان، دلار کانادا 9070 تومان، دلار استرالیا 8150 تومان در بازار آزاد مبادله می شود این در حالی است که (12 مرداد) در بازار آزاد دلار 12 هزار و 30 تومان، یورو 13 هزار و 500 تومان، پوند 14 هزار و 700 تومان و درهم امارات 3320 تومان، لیر ترکیه 2170 تومان، یوان چین 1755 تومان، دلار کانادا 9150 تومان و دلار استرالیا 8330 تومان ارزشگذاری شده بود.
پیشنهادات ۷گانه گمرک برای رفع مشکلات رفع تعهد ارزی واردات
«مهرداد جمال ارونقی»، معاون امور فنی گمرک در نامه ای به عباس قبادی معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت و دبیر کارگروه تنظیم بازار نوشت: با توجه به مشکلات عدیده مربوط به رفع تعهدات ارزی ناشی از اختلاف وزن اظهارنامه های وارداتی، پیشنهادات ذیل جهت تعیین تکلیف و دستور طرح در جلسه آتی ستاد تنظیم بازار به استحضار می رساند:
۱. پذیرش ۱.۵ درصدی برای کالاهای اساسی و ضروری موضوع مصوبه ۶۳۷۹۳ت۵۵۶۳۳ هیات وزیران و ۸۰۳ ردیف تعرفه
۲. پذیرش تلورانس وزنی ۳درصد برای سایر کالاها که ملاک تسویه بانک وزن این اقلام هنگام خروج از گمرک است
۳. پذیرش تلورانس وزنی بالاتر برای برخی کالاهای خاص با اعلام رسمی دفتر واردات گمرک به بانک
۴.ملاک قرار دادن وزن ثبت سفارش برای محموله های حمل به دفعات بدون در نظر گرفتن تلورانس وزنی اظهارنامه
۵. بررسی و اتخاذ تدابیر لازم در خصوص اعلام سیستمی کسر یا اضافه تخلیه به بانک به صورت فیلد مجزا (تفاهم نامه ۳ جانبه)
۶. اعمال صحیح وزن کانتینر (۲۰ فوت ۲۲۰۰ و ۴۰ فوت ۳۷۵۰ کیلوگرم)
۷. تعمیم و تسری موارد ذکر شده در صورت تصویب
هشدار در مورد کلاهبرداری به بهانه سبدغذایی
گزارشها جدید حاکی از آن است که کلاهبرداران سایبری با شگرد کلاهبرداری پیامکی و استفاده از فیشینگ به منظور ایجاد درگاه پرداخت تقلبی اقدام به سرقت اطلاعات کارت بانکی شهروندان با عنوان دریافت بسته حمایتی دولت میکنند؛ در همین راستا نیاز است تا شهروندان نسبت به پیامهای دریافتی دقت کافی و لازم را داشته باشند تا با ورود به این سامانه مورد کلاهبرداری قرار نگیرند.
طبق خبر ایبنا، پلیس فتا نسبت به کلاهبرداری با پیامکهای انبوه «بسته حمایت دولت» هشدار داد و اعلام کرد که اخیرا افراد سودجو با سواستفاده از شرایط اقتصادی و اجتماعی کشور اقدام به ارسال پیامکهای انبوه به هموطنان تحت عنوان «بسته حمایتی دولت»، «دریافت سبد غذایی خانوار» و... کرده و از این طریق اقدام به کلاهبرداری از شهروندان از طریق درگاه بانکی جعلی کردهاند.
در این روش لینکی به صورت پیامک برای افراد ارسال شده و از کاربر درخواست میکند برای دریافت بسته حمایتی دولت به سایتی جعلی بروند که بعد از مراجعه به این سایت از کاربران اطلاعاتی از قبیل کد ملی، میزان درآمد ماهیانه، تعداد خانوار و وضعیت مسکن افراد و... دریافت می شود. در ادامه افراد سودجو با دریافت این اطلاعات، کاربر را به درگاه بانکی برای واریز مبلغ ۲۰۰۰ تومان برای صدور کارت بانکی هدایت میکنند که این درگاه فیشینگ و جعلی بوده و تمامی اطلاعات کارت بانکی افراد را به سرقت برده و حسابشان را خالی میکنند.
پلیس فتا به شهروندان هشدار داده که به اینگونه پیامکها تحت هیچ شرایطی اعتنا و اعتمادی نکرده و تحت هیچ شرایطی اطلاعات شخصی و بانکی خود را در این سایتها وارد نکنند و در صورتی که به هر علت، با ورود به سایتهای جعلی اطلاعات کارت بانکی خود را درج کردند، بلافاصله رمز دوم اینترنتی خود را تغییر دهند.
ایران آماده توسعه همکاری های خود با آذربایجان است
«رضا رحمانی» در دیدار با شاهین مصطفی یف اظهار داشت: مبادلات تجاری دو طرف، در یکسال گذشته از رشد خوبی برخوردار بوده و با توجه به اراده مقام های ارشد دو کشور، هیچ مانع و محدودیتی برای گسترش همکاری ها وجود ندارد.
وزیر صمت با اشاره به برنامه های مشترک همکاری در بخش های مختلف صنعتی میان ایران و آذربایجان، خاطر نشان کرد: توافقات انجام شده در صنایع خودروسازی و تولیدات قطعات خودرو، تولید دارو، ایجاد منطقه مشترک صنعتی و...، با اهتمام جدی طرفین می توانند هرچه سریعتر عملیاتی شوند.
رحمانی تصریح کرد: با شناسایی و تامین گروه های کالایی هدف صادراتی طرفین و ورود بخش خصوصی، به افزایش بیش از پیش حجم مبادلات تجاری ایران و آذربایجان کمک کند.
وی گفت: ایران از موقعیت جغرافیایی و تجاری مناسبی برای برقراری مبادلات تجاری کریدور شمال _ جنوب و اتصال کشورهای حاشیه دریای خزر به کشورهای حاشیه خلیج فارس و شمال آفریقا برخوردار است که می توانیم در سایه همکاری های چند جانبه، ظرفیت های موجود را برای بهره مندی تجاری و صنعتی طرفین فعال کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران افزود: ایران آمادگی لازم را دارد تا با ایجاد طرح های مشترک صنعتی سطح همکاری های خود را با کشور آذربایجان توسعه دهد و در همین راستا می توان از طرح خودرو سازی مشترک میان دو کشور به عنوان نماد همکاری های اقتصادی طرفین یاد کرد.
رحمانی با اشاره به اقدامات طرف ایرانی در تسریع طرح ساخت مشترک انواع اتوبوس و کامیون میان دو کشور، گفت: در حوزه دارو سازی و صادرات دارو های تولیدی ایران، کشورمان دارای ظرفیت های بسیار خوبی است که می توانیم روی توسعه همکاری های دو طرف در این زمینه اقدامات موثرتری انجام دهیم.
کاهش ۳۸ درصدی تولید خودرو تا پایان تیر
بررسی آمارهای منتشره وزارت صنعت، معدن و تجارت حاکی از تولید ۲۶۶ هزار و ۹۶۱ دستگاه خودرو از ابتدای امسال تا پایان تیرماه است که در مقایسه با مدت مشابه پارسال افت ۳۸.۳ درصدی را نشان میدهد. در چهار ماهه نخست پارسال ۴۳۲ هزار و ۵۲۸ دستگاه خودرو در کشور تولید شده بود.
بر پایه این گزارش، در مدت یاد شده ۲۴۷ هزار و ۴۵ دستگاه خودروی سواری از سوی خودروسازان داخلی تولید شد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال افت ۳۹.۳ درصدی نشان میدهد.
در این مدت فقط ۶۹ دستگاه ون و ۱۸ هزار و ۲۷۰ دستگاه وانت در کشور تولید شد که در همسنجی با پارسال به ترتیب کاهش ۸۴.۱ درصدی و ۳.۳ درصدی داشته است.
در چهار ماهه نخست امسال ۲۹۳ دستگاه مینیبوس و میدل باس و ۱۱۰ دستگاه اتوبوس در کشور تولید شد که در مقایسه با پارسال به ترتیب افت ۵۵.۱ درصدی و کاهش ۶۴.۲ درصدی نشان میدهد.
وجود ۴ میلیون تن کالای اساسی در بنادر کشور
«فرهاد دژپسند» با اشاره به نامه رییس جمهور به ۴ وزیر درباره تعیین تکلیف تخصیص ارز دولتی به شرکت ها گفت: فرآیند تخصیص و تامین ارز، واردات کالا و ترخیص و توزیع آن یک فرآیند آنی نیست و یک پروسه را طی می کند.
وزیر اقتصاد و امور دارایی با بیان اینکه در حال حاضر ۴ میلیون تُن کالای اساسی در بنادر کشور وجود دارد، افزود: در چنین شرایطی نمی توان گفت که ارز در کشور گم شده، بلکه باید در حوزه فرآیند تخصیص ارز و ترخیص کالا اطلاع رسانی دقیق صورت گرفته و شفاف سازی شود./
نظر شما