به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، «رحیم زارع» شب گذشته (شنبه 12 مرداد) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر درباره چالشهای پیش روی تولید به تشریح گزارش مجلس در این باره پرداخت و گفت: این چالشها در عرصههای بسیاری وجود داشته و در گزارش کمیسیون تولید هم آورده شده است به عنوان مثال شاخص ارزش افزوده در بخش صنعت و معدن به لحاظ وزنی و ارزش ریالی در مقایسه با سال ۹۷ و مدت مشابه سال قبل آن، با ۱۳ درصد کاهش، سیر نزولی داشته است.
سخنگوی کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی در ادامه به تشریح دلایل این رشد منفی پرداخت و یکی از این عوامل را اعمال تحریمها عنوان کرد و گفت: اعمال تحریم ها تاثیر منفی بسیاری بر صادرات و نقل و انتقالات پول به تبع خود داشت. عامل دیگر این بود که دستگاههای اجرایی هم برای حمایت از تولید و کالای داخلی همکاری چندانی نکردند.
زارع با اشاره به نگارش قانون خروج از رکود گفت: رهبرانقلاب نیز کارشناسانه بودن آن را تائید کردند اما متاسفانه بر اجرای آن نظارتی نشد، همچنین قانون حداکثر استفاده از توان داخلی را تدوین کردیم، اما آن هم متاسفانه مغفول ماند.
وی با بیان اینکه وظیفه مجلس است که با تفویض اختیار یک بال امنیتی و یک بال نظارتی با حضور ارگانهای ذیربط در کنار خود تشکیل دهد، ادامه داد: در کمیسیون تولید، سومین گزارش نظارتی خود را نوشتیم و در تدوین آن از نظر متخصصان زیادی بهره گرفته ایم. مجلس در قانونگذاری چیزی کم نذاشته است، اما متاسفانه در نظارت قوی عمل نکرده است.
سخنگوی کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی با بیان اینکه در حمایت از تولیدملی و رونق تولید ۳ قانون خروج از رکود رفع موانع رقابت پذیر، قانون کسب و کار و قانون حداکثر استفاده از تولید اهمیت دارد در توضیح بیشتر به ذکر مثالی پرداخت و گفت: در حوزه نظام تجاری کارتهای تجاری حدود ۵ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بدهی مالیاتی دارند که ۸۴ درصد مربوط به افراد حقیقی است که با اصلاح آن درآمد مالیاتی ۵ تا ۶ هزار میلیاردی به حساب دولت واریز و به تولید فشار کمتری وارد میشود.
وی در خاتمه صحبتهایش با اشاره به اینکه ساماندهی و رتبه بندی کارتهای بازرگانی از فرار مالیاتی جلوگیری میکند، خاطر نشان کرد: انتظاری که از سران قوا داریم این است که سران سه قوه با بخشش سود و جریمه بدهی مالیاتی، بخشش بدهی تامین اجتماعی و استفاده از سود مرکب بانکها به رونق تولید کمک کنند./
زارع با اشاره به اینکه مجلس شورای اسلامی در حمایت از تولید در بخش قانونگذاری چیزی کم نگذاشته است، گفت: اما متاسفانه در نظارت قوی عمل نکرده است.
کد خبر 817503
نظر شما