«مرز ماهیرود» برای ایران پرسود است/ لزوم افزایش صادرات به افغانستان

صفدری زاده با تاکید بر اینکه مرز ماهیرود برای کشور پرسود است، گفت: گسترش مراودات تجاری و افزایش صادرات کالاها به افغانستان ضرورت دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «مرتضی صفدری زاده» امروز (12 مرداد) در شورای ساماندهی مبادلات مرزی و کارگروه توسعه صادرات استان اظهار کرد: منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی از محدود مناطق ویژه کشور است که 100 درصد توسط منابع بخش خصوصی ایجاد شده و در حال فعالیت است.
 

رئیس منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی با بیان اینکه در سایت مرزی ماهیرود تاکنون 28 میلیارد و 700 میلیون تومان بخش خصوصی سرمایه گذاری کرده، گفت: همچنین برای ایجاد انبارهای اختصاصی 38 میلیارد تومان توسط شرکت ها مختلف سرمایه گذاری و هزینه شده است.

 

صفدری زاده با اشاره اینکه کشور سه میلیارد دلار صادارت به 27 کشور اروپایی داشته که به همین اندازه به افغانستان نیز صادارت انجام شده اما با کشورهای اروپایی با مشکلات از قبیل بلوکه شدن منابع و پرداخت نشدن مواجه هستیم، ادامه داد: باید بازار صادراتی ایران به افغانستان مورد توجه ویژه قرار گیرد و می توان به صادرات 10 میلیارد دلاری دست یافت چرا که رقبای ما در افغانستان مزیتی ندارند و کالای ایرانی برای تجار افغانی به صرفه تر است.
 

وی با اشاره به اینکه مرز ماهیرود برای کشور پرسود است، بیان کرد: منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی بسط و گسترش تجارت را به تمام معنا ایجاد کرده است لذا برای همکاری اعلام آمادگی می کنیم.

 

رئیس منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی گفت: استان می تواند از طریق افزایش صادارت به افغانستان و توسعه تجارت، عقب افتادگی‌های خود را جبران کند و این اتفاق دور از ذهن نیست.

 

«محمد محمدی» فرماندار سربیشه نیز در این جلسه با اشاره به اینکه 70 درصد مردم این شهرستان روستایی و عشایری هستند، اظهار کرد: خواسته مردم این است که عواید بازارچه نصیب آنان هم شود و از راه مرزی ماهیرود تنها تصادفات و گرد و خاک نصیب مردم می شود و حتی عواید گمرگی به شهرستان و استان برنمی گردد که این موجب گلایه مندی مردم شده است.

 

وی با بیان اینکه امنیت روانی استان خراسان جنوبی مثال زدنی است اما زیرساخت‌ها برای مرزنشینان و نیروهای امنیتی بسیار حداقلی است و برای آب شرب و راه مشکل دارند، گفت: امیدواریم با تامین اعتبارات ملی و فراهم کردن زیرساخت‌ها، مردم بیشترین بهره را بتوانند از مرز ببرند.

 

وی افزود: پرداخت عواید سوخت مرزنشینی بسیار در  بازگشت جمعیت به روستاها و مهاجرت معکوس موثر بوده است و درخواست می شود شعاع مرزنشینی در خراسان جنوبی مشابه استانهای دیگر به 50 کیلومتر افزایش یابد.

کد خبر 817450

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha