به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، محمد حسین یزدان پناه، مدیر کل بازرسی استان قزوین، در پنجمین جلسه کمیسیون هماهنگی بانک های استان که در محل مدیریت شعب بانک کشاورزی برگزار شد، با بیان اینکه تقویت اعتماد عمومی در جامعه زمینه ساز رونق اقتصادی و فراهم شدن بسترهای لازم برای سرمایه گذاری است، گفت: تقویت اعتماد عمومی با کمک مدیران مؤثر در سیستم بانکی کشوردر اولویت برنامه ها و دستور کار دستگاه نظارتی است.
یزدان پناه افزود: رشد و توسعه کشور منطبق بر رشد و توسعه شبکی بانکی است زیرا بانک ها یکی از مهم ترین و حساس ترین نقش ها را در تجهیز منابع مالی و تأمین منابع سرمایه گذاری بر عهده دارند.
مدیر کل بازرسی استان قزوین با تأکید بر ضرورت تقویت نظارت های درون سیستمی، اعلام کرد: وقتی ابزار و سیستم کنترلی دستگاه های اجرایی به ویژه در شبکه بانکی متناسب با پیشرفت و فن آوری روز نباشد نباید انتظار کنترل و نظارت لحظه ای و به هنگام را داشته باشیم.
وی ادامه داد: نبض حوزه نظارتی باید در اختیار مدیران باشد و همراه با گستردگی فعالیت ها و ارایه خدمات جدید و متنوع ابزار و روش های نظارتی نیز تغییر کند تا کنترل ها دقیق تر و با شفافیت هر چه بیشتر انجام شود.
یزدان پناه افزود: برنامه ریزی و ساماندهی در تمامی سطوح و بخشها بدون نظارت خروجی مطلوبی ندارد و به همین منظور حضور کارشناسان سازمان بازرسی کل کشور در مراکز حساس تصمیم گیری و تصمیم ساز از جمله در کمیته اعتبارات بانک ها بسیار ضروری و حائز اهمیت است.
وی اضافه کرد: حضور نمایندگان سازمان بازرسی در این کمیته از گذشته مطرح بوده ولی به دلایل متعددی این امر محقق نشد که نتیجه آن نیز وارد شدن آسیب به شبکه بانکی کشور است.
وی با اشاره به راه اندازی سامانه کشوری نظارت بر معاملات دستگاه های اجرایی، عنوان کرد: بواسطه همکاری و تعامل خوب مدیران و حضور بازرسان در کمیسیون معاملات دستگاه ها میزان تذکرات در روند برگزاری مناقصه ها و مزایده ها کاهش محسوسی نسبت به گذشته داشته است.
مدیر کل بازرسی استان قزوین با اشاره به آسیب های موجود در شبکه بانکی کشور، بیان کرد: چشم پوشی و سهل انگاری در اجرای ضوابط و قوانین، عدم اعتبار سنجی های مناسب، کنترل نشدن منابع تضمین کننده تسهیلات، تفویض اختیارات بی حد و حصر و تهیه و تکمیل پیش فاکتورهای صوری و فرم های مربوط به تسهیلات از مهم ترین این آسیب هاست.
وی تصریح کرد: عدم توجه به اهلیت افراد دریافت کننده تسهیلات، کارشناسی نشدن صحیح و دقیق وثیقه ها (متناسب با تسهیلات )، عدم توجه به گردش حساب و مطالبات معوق مشتری در سایر بانک ها، عدم نظارت های درون سازمانی مستمر در رده های مختلف و توجه نکردن به توجیهات فنی، مالی و اقتصادی از دیگر این آسیب ها به شمار می روند.
یزدان پناه خاطر نشان کرد: نباید در اخذ تضمینات کافی و صد در صد معتبر برای تسهیلات اعطایی، سلیقه ای عمل شود و یا با فشارهای متعدد برخی افراد و مدیریت ها در سطوح مختلف قوانین نادیده گرفته شوند بلکه بایستی حساسیت لازم واعمال قانون نسبت به همه مراجعین و افراد وجود داشته باشد.
وی ابراز امیدواری کرد: با برگزاری جلسات هم اندیشی و کمیسیونهای علمی تخصصی با رویکرد آسیب شناسی در حوزه بانکی و همچنین شناسایی راه کارهای کارشناسی و اصولی شاهد هدایت افکار عمومی به سمت صحیح و رشد و شکوفایی عرصه اقتصادی در نظام مقدس اسلامی باشیم.
مدیر کل بازرسی استان قزوین ضمن تشریح و تبیین جایگاه قانونی، وظایف، سیاست ها و اهداف سازمان بازرسی کل کشور، اظهار داشت: سازمان بازرسی به عنوان ارگان عالیه نظارتی نظام و بارویکرد پیشگیری و اصلاح امور، منابع انسانی و مدیران دستگاه ها را مصداق واقعی بیت المال می داند و این نقض غرض است که تصور شود دستگاه نظارتی فقط به دنبال مچگیری است.
حاجی عباسی، دبیر کمیسیون هماهنگی بانک های استان قزوین نیز با استقبال از حضور نمایندگان دستگاه نظارتی در کمیته اعتبارات بانک ها، اظهار داشت: حضور کارشناسان سازمان بازرسی در این کمیته پشتیبان خوبی است تا با تعامل و همفکری، کارها درست و شفاف انجام شود و زمینه هر چه بهتر اجرای صحیح قوانین و مقررات فراهم شود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل بازرسی استان قزوین، حاجی عباسی افزود: وجود خطا با گستردگی کارهای اجرائی اجتناب ناپذیر است ولی در نظام اسلامی این درصد باید بسیار پایین باشد.
وی همچنین ضمن ارایه گزارشی از مجموع اقدامات و روند برگزاری جلسات هماهنگی بانک های استان، تأکید کرد: با توجه به پایین بودن هزینه پیشگیری لذا استقبال از امر نظارت را افتخاری برای خود می دانیم و تلاش می کنیم تا با دعوت از کارشناسان کارگروه اقتصادی و زیربنایی اداره کل بازرسی استان برای حضور در جلسات در راستای رضایت مردم و جلب اعتماد عمومی قدم برداریم.
پایان پیام/
نظر شما