به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، ازدواج ازجمله سنت های مورد تاکید اسلام است که در روایات متعدد از سوی ائمهاطهار (ع) نسبت به آن سفارش شده، چنان که پیامبر گرامی اسلام(ص) فرمودند: هر گاه فردی ازدواج کند، نصف دینش را بهدست آورده است و برای نصف دیگر باید تقوای الهی پیشه کند.
در این میان مشکلات اقتصادی که امروز مردم با آن مواجه هستند، موجب شده بسیاری از جوانان در امر مهم ازدواج با مشکلات فراوانی روبرو شوند. لذا رسانهها، مساجد و دیگر مراکز و نهادهای اثرگذار بر فضای فکری فرهنگی جامعه می توانند و باید به میدان ترویج ازدواج آسان ورود کرده و امر تشکیل خانواده را ترویج دهند. چنان که مقام معظم رهبری همواره بر احیای کارکردهای اجتماعی مساجد تاکید داشته و دارند و یکی از مهمترین این کارکردها زمینه سازی برای ازدواج های آسان و مستحکم است.
البته هستند مساجدی که همواره در کارهای خیر پیشقدم بوده و تلاش می کنند، زمینه ازدواج آسان و باکیفیت را برای دختران و پسران فراهم کنند. نمونه بارز چنین مساجدی، مسجد «سید عزیزالله» واقع در خیابان جیحون، تقاطع خیابان هاشمی است، مسجدی که بیش از 11 سال است به مرکز ترویج ازدواج آسان تبدیل شده تا از این طریق گامی در جهت اجرای سنت نبی مکرم اسلام(ص) بردارد.
حجت الاسلام «علیرضا رضائیان» که خود از استادان مشاوره خانواده است، ۱۱ سال پیش در این مسجد مرکز ازدواج آسان را راه اندازی کرد. وی 57 سال سن دارد و در دو رشته فقه و مبانی حقوق اسلامی و نیز رشته علوم تربیتی تا مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه شهید بهشتی تحصیل کرده است. زمانی احساس کرد لازم است در سنگر جبهه های حق علیه باطل حضور داشته باشد، که حاضر و به درجه رفیع جانبازی نائل شد، بعد از آن و در دوره سازندگی کشور به ساخت مدرسه و تدریس در مدرسه روی آورد و اکنون نیز در سنگر مسجد در زمینه ازدواج آسان فعالیت می کند.
حجت الاسلام رضائیان خودش هم به سبک ازدواج آسان، ازدواج کرده و مهریه همسرش 14 سکه بوده است. دارای. شش فرزند است که چهار تن از آنها ازدواج کرده اند. به مناسبت فرا رسیدن اول ذی الحجه، سالروز پیوند آسمانی امیرالمومنین و حضرت زهرای مرضیه سلام الله علیهما با او گفت وگویی داشته ایم که در ادامه می آید:
حجت الاسلام «علیرضا رضائیان» درباره نحوه آشنایی دختران و پسران در طرح «ازدواج آسان» اظهار کرد: ما در دفتر مسجد فرم هایی را شامل 28 سوال اعم از مشخصات ظاهری، دیدگاه های اجتماعی، اعتقادی و خواسته های دختر و پسر و نیز میزان مهریه طراحی کرده ایم تا در صورت تناسب مشخصات و خواسته ها آنها را به هم معرفی کنیم.
امام جماعت مسجد سید عزیزالله ادامه داد: مهریه پیشنهادی مسجد 14 سکه است،اگر کسی قائل به 14 سکه نیست، از همان ابتدا اطلاع می دهیم که فرم را پر نکند زیرا مصلحت بر آن است که با طرز تفکر مهریه بالا در جامعه مبارزه کنیم.
حجت الاسلام رضائیان تصریح کرد: بعد از پرکردن فرم ها از ساعت 10 صبح تا 15 در مسجد کار همسان گزینی صورت می گیرد، سپس با دختر و پسر جلسه معارفه در مسجد برگزار می شود. روز بعد از معارفه با تماس تلفنی نظر آنها را در مورد یکدیگر می پرسم، در صورتی که نظرشان نسبت به یکدیگر مثبت بود، جلسه دوم معارفه را در مسجد برگزار می کنم.
وی ادامه داد: در جلسه دوم معارفه کفیت ها بیان و تشخیص داده می شود که آیا این دو نفر با هم تفاهم دارند یا نه؟ اگر نتیجه جلسه دوم معارفه مثبت باشد، آدرس منزل دختر را به همراه تلفن به پسر می دهیم تا هماهنگی از طرف خانواده ها برای خواستگاری انجام شود.
این کارشناس مشاوره در ادامه اعلام کرد: تاکنون بیش از 200 ازدواج از این طریق صورت گرفته است و همواره به دخترها و پسرها تاکید می کنم که در مورد یکدیگر تحقیق بسیاری داشته باشید وقتی دیدید که نسبت به هم احساس علاقه دارید، بعد یک ازدواج خوب و بادوام انجام دهید.
وی تاکید کرد: توصیه ام به دخترها و پسرها این است که در صورت وجود مشکل مالی به هیچ وجه لازم نیست که هزینه سنگین عقد و عروسی را بپردازند، بلکه می توانند با سفر زیارتی هم یک ازدواج خوب داشته باشند.
حجت الاسلام رضائیان با اشاره به کارکرد مساجد در موضوعات اجتماعی و مشاوره ای بیان کرد: در گذشته ازدواج ها در مساجد برگزار می شد و امام جماعت مسجد بود که حل مشکلات زنانشویی را بر عهده داشت، اختلافات را برطرف و موارد مناسب را به طرفین معرفی می کرد.
وی با بیان اینکه روزانه 7 تا 8 ساعت در مرکز ازدواج آسان مسجد سیدعزیزالله وقت می گذارد تا گامی جهت ترویج ازدواج جوانان بردارد، خاطرنشان کرد: امروز ضرورت دارد، ائمه جماعات دختران و پسران محله را با بهترین روش ها و با ارایه مشاوره و تشویق به مهریه کم به ازدواج ترغیب کنند.
این گزارش می افزاید: مسجد سید عزیزالله علاوه بر ترویج ازدواج آسان و حل مشکلات زناشویی در بحث دستگیری و کمک به نیازمندان هم فعالیت های گسترده ای دارد. به گفته حجت الاسلام رضائیان، مسجد 80 خانواده نیازمند را شناسایی کرده و با توزیع سبدهای کالا بین شان سعی می کند که بخش از مشکلات معیشتی آنها را حل کند.
علاوه بر آن یک روز در هفته یکی از وکلای دادگستری در مسجد حضور می یابد و به نمازگزاران و اهالی مسجد، مشاوره های رایگان حقوقی ارایه می دهد.
پایگاه بسیج مسجد سیدعزیزالله نیز که یکی از پایگاه های فعال است در زمینه های فرهنگی و هنری برای مخاطبان و گروه های سنی مختلف دوره های آموزشی برگزار می کند که از جمله آنها می توان به برپایی حلقه های صالحین و ارائه مباحث معرفتی در آنها اشاره کرد.
نظر شما