ضرورت ساخت موزه برای انتقال فرهنگ/ملتی که تاریخ خود را نشناسد آن‌را تکرار می کند

مدیر کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس گیلان با بیان اینکه یکی از راههای انتقال فرهنگ بحث موزه ها است، گفت: ملتی که تاریخ خود را نشناسد آن را تکرار خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت،«عباس بایرامی» در اولین جلسه کمیته استانی مهندسی اجرایی مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس که امروز( پنج شنبه ، ۱۰ مرداد) در اداره کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس گیلان برگزار شد، اظهار کرد: موزه ها یکی از روش های فرهنگ سازی برای نسل های آینده، هستند.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس گیلان با بیان اینکه در فرانسه موزه های مختلف با زیر شاخه های گوناگون وجود دارد که بیانگر اهمیت انتقال فرهنگ است، گفت: ملتی که تاریخ خود را نشناسد مجبور است آنرا تکرار کند.

بایرامی افزود: ایران در ابتدا کشوری با وسعت فراوان بود ولی در دوران حکومت ۲۰۰۰ ساله رژیم پهلوی هر جنگی که بر ملت ایران تحمیل شد منجر به شکست، نابودی و قطعه قطعه شدن این کشور شد.

وی صحبت از دفاع مقدس را باعث عزت ایران و انقلاب دانست و ادامه داد: این دفاع مقدس ما را به نقطه ای رساند که امروز پنجه در پنجه همه قدرت های دنیا داریم.

بایرامی بیان کرد: باید این روحیه سلحشوری و اعتماد به نفس به نسل های آینده تزریق شود، گفت: زمانی بود که ما کیسه شن و سیم خاردار وارد می کردیم ولی اکنون موشک صادر می کنیم.

وی ارتش ایران را یک ارتش راهبردی دانست و با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری که فرمودند«من حضور شما را در اقیانوس ها می خواهم» ، اظهارکرد: این جز منافع بزرگ ملی ما است.


بایرامی در ادامه با تاکید براینکه فرهنگ خیلی دیر به ذهن می نشیند ولی وقتی در ذهن نفوذ کرد خارج نمی شود، اذعان کرد: انتشار کتب، مقالات، موشن گرافیک ها، مستندها و ... در حوزه دفاع مقدس، بسیار اهمیت دارند.

وی موزه ها را یکی از راه های انتقال فرهنگ عنوان کرد و ادامه داد:در سال ۶۰ وقتی هنوز جنگ ادامه داشت و حضرت آقا در زمان ریاست جمهوری خود بود فرموده بودند که «بروید و موزه های جنگ دنیا را مطالعه کنید، حتی موزه جنگ آمریکا را که دشمن ما است، جنگ ما فقط با عراق نبود بلکه با تمام مستشاران عالم بود».

وی با اشاره به اینکه از سال ۸۵ نیز تاکید حضرت آقا بر این بود که حتما موزه جنگ در هر استانی ساخته و دانشنامه جنگ نوشته شود، افزود: از ۳۱ استان کشور تا کنون ۱۵ استان موزه جنگ خود را به اتمام رسانده اند و ۱۰ استان نیز ۸۵ تا ۹۰ درصد کار را انجام داده اند و پنج استان نیز کارشان را آغاز و تا۳۰ درصد کار را انجام داده اند اما متاسفانه استان گیلان بخاطر مشکل در زمین مناسب برای این طرح دچار بی مهری های فراوان شد و کارش به تاخیر افتاد.

وی با بیان اینکه گیلانی ها در بین ایرانی ها از لحاظ تقدم شهدا و ایثارگران جز برترین ها هستند، گقفت: طبق آمار ۹۷ هزار نفر رزمنده ازگیلان به جبهه رفته اند و ۸ هزار شهید ، ۲۲۶ هزار جانباز و ۲۶۷۰ آزاده از افتخارات گیلانی ها است در حالی که در اواخر جنگ جمعیت گیلان کمتر از یک میلیون ۵۰۰ هزار نفر بود.

وی با اشاره به اینکه برای ساخت موزه گیلان سه کمیته مهندسی، فضای سبز و محتوایی در نظر گرفته شده است، خاطر نشان کرد: اگر ۱۰ سال پیش ساخت این موزه را آغاز می کردیم قطعا امروز در جای خوبی قرار داشتیم.

بایرامی اضافه کرد: نباید نگاه ها فقط به بحث اعتبارات باشد و نیازمند همکاری همه دستگاه ها هستیم.


وی اظهار کرد: اکنون مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس گیلان در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار با زیر بنای ۱۳ هزار متر مربع و در سه فاز اجرایی ساخته خواهد شد که مجری این طرح بسیج سازندگی سپاه است.

کد خبر 816919

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha