به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام مجدهاشمی در مسجد جامع غدیر درباره حج به سخنرانی پرداخت و گفت: حج یکی از ارکان اسلام و مهترین عبادات است که ابعاد فردی، اجتماعی و فراملی را با هم دارد.
این استاد حوزه علمیه افزود: پیامبر(ص) در سال دهم هجرت سفر حج خود را به سمت مکه آغاز کردند در حالی که ۱۲۰ هزار نفر از شهرهای مختلف ایشان را همراهی می کرد. پیامبر(ص) در این سفر شیوه حج درست را به همه آموزش دادند.
حجتالاسلام مجدهاشمی با تاکید بر اینکه حج آثار و برکات فراوانی دارد و عبادتی شامل مجموعه عبادات است، تصریح کرد: یکی از ابعاد مهم حج، کسب معنویت و بندگی مقابل خالق یکتا است که در همه مناسک و اعمال حج خود را نشان میدهد.
این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه حج باید بر همه ابعاد زندگی یک حاجی اثر گذاشته و او را به اخلاق الهی آراسته کند، ابراز کرد: حج عبادت جمعی است که در آن جمعیت زیادی در زمان و مکان محدود در سعی صفا و مروه و طواف خانه خدا و سایر اعمال با هم به عبادت میپردازند که این جمعی بودن اعمال و مناسک خود وحدت و برادری ایجاد میکند.
وی با استناد به روایتی از امیرمومنان امام علی(ع) درباره حکمتهای حج، اظهار کرد: حضرت امیر(ع) میفرمایند: از حکمتهای مهم حج که خداوند بر مومنان واجب کرده، این است که که آنان به یکدیگر نزدیک شده و اخوت دینی به دست آورند.
حجتالاسلام مجدهاشمی با اشاره به حکمت دیگری از حج، بیان کرد: از حکمتهای دیگر حج این است که اشخاص و گروههای مختلف مسلمانان از دنیا در یک همزیستی همراه با یکرنگی، احترام و کرامت انسانی برخی تشخصها همچون مقام، شهرت، ثروت یا قدرت را کنار میزنند و همین امر سبب تثبیت و تقویت اخلاق اجتماعی میشود تا افراد در دیار خود نیز چنین رفتار کنند.
این استاد حوزه علمیه با اشاره به حکمت دیگر حج، گفت: حج میتواند بسترساز آشنایی و همبستگی مسلمانان از نقاط مختلف دنیا شود تا در سایه آن در رفع مشکلات جهان اسلام به دست خود و بدون دخالت بیگانگان تلاش کنند.
وی تاکید کرد: اگر امروز حج ما مطابق اسلام بود در کشورهایی نظیر فلسطین، یمن یا سوریه مشکلات جنگ و اشغال را نداشتیم، امروز حج بعد جهانی خود را از دست داده و صرفا به سمت عبادت فردی و اجتماع برای مناسک خاص سوق پیدا کرده است.
حجتالاسلام مجدهاشمی ادامه داد: متاسفانه، حج امروز ما با روح حج اسلامی و آنچه ائمه معصومین(ع) فرموده اند، منافات دارد که اگر چنین نبود مدیریت و اداره حج و حرمین شریفین به دست فرقه وهابیت قرار نمیگرفت.
این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه سه بعد معنوی، برادری و جهانی حج همه مکمل یکدیگر هستند، ابراز کرد: امروز چون حج ما ولایی نیست از آرمانهایی که قرآن و ائمه معصومین(ع) درباره حج تبین کردند فاصله گرفته است.
وی با اشاره به شعار «حج، معنویت، اقتدار ملی و همبستگی اسلامی» خاطرنشان کرد: امروز با وضعیتی که جهان اسلام دارد این آرزو قابل دسترسی نیست تنها امید ما به جبهه مقاومت است که با معرفی این بعد حج واقعی، احیا شود و ما به آن سمت حرکت کنیم.
نظر شما