به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «ابوالقاسم حکیمیپور» شب گذشته (9 مرداد) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر درباره لایحه حذف 4 صفر از پول ملی با اشاره به اینکه حذف ۴ صفر از دیرباز مطرح بوده و جدیدا از طرف بانک مرکزی به دولت ارائه شد، گفت: در حال حاضر تورم لجام گسیخته در کشور وجود دارد و حال باید دید آیا این کار در تورم تاثیر می گذارد.
کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه در کشور ما نرخ اقلام سوختی بین ۳ تا ۴ و نیم درصد در سال بر افزایش تورم تاثیر گذار است، گفت: نوسانات شدید نرخ ارز هم در تورم اثر گذار است بنابراین حذف ۴ صفر از پول ملی اولویتی برای اقتصادی کشور ما نیست.
وی با اشاره به اینکه اولویت اقتصادی کشور ما در شرایط فعلی تورم و تولید ملی است، افزود: همه اولویتها باید با به تولید ملی اختصاص داشته باشد بنابراین در این شرایط اقتصادی و تحریم تعجب آور است که اولویت را بر حذف ۴ صفر قرار داده اند.
وی برای توضیح بهتر و بیشتر در این باره گفت: اگر ۱۰ هزار ریال را یک تومان درنظر بگیریم شاید از نظر حسابداری سیستم بانکی فقط هزینههای چاپ اسکناس را کم خواهد کرد، ولی آیا این هزینهها جزء اولویتهای اقتصاد اول کشور است؟
حکیمی پور در بخش دیگری از این گفتگوی خبری با بیان اینکه تمرکز ۸۴ کشور توسعه یافته نظام مالیاتی و نرخ سود بانکی بوده است که بسیار در تحولات کشورشان تاثیر گذار بوده است،گفت: اگر مشکل اقتصادی نداشتیم، رکود و تورم نبود میتوانستیم حذف ۴ صفر را در اولویت قرار دهیم، اما در شرایط فعلی این کار در آداب و رسوم متداول و فرهنگ اقتصادی فعلی مردم تاثیر زیادی خواهد گذاشت و از نظر فرهنگ سازی نیز زمانبر خواهد بود.
وی با اشاره به جزئیات این لایحه افزود: این کار موجب سردرگمی و بدبینی مردم جامعه خواهد شد بنابراین برای ایجاد برنامههای اقتصادی نیاز به اعتماد عمومی مردم نیز هست.
حکیمی پور با ابراز تاسف نسبت به اینکه بانک مرکزی و وزارت اقتصادی که طرح را ارائه داده اند از این طرح دفاعی نکرده اند، گفت: در هر اقتصادی وقتی چالشهایی ایجاد میشود باید اولویتهایی قرار داد بنابراین در شرایط فعلی اعضای کمیسیون اقتصادی به شرایط جامعه و اولویتهای اقتصادی نیز توجه داشته باشند.
کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه توقع ما از مجلس این است که همراه با دولت ابتدا مشکلات اصلی مردم از جمله اشتغال و معیشت را در اولویت قرار دهند، گفت: تجربه ترکیه در این زمینه به دلیل متفاوت بودن ساختار سیاسی و نظام حکومتی با ما فرق میکند. تجربه کشورهای جنوب شرق آسیا توانستند ظرف مشکل اقتصادی را از
کارشناس اقتصادی با بیان اینکه کمیسیون اقتصادی مجلس و نمایندگان مجلس بهتر است تجربیات سایر کشورها را نیز در نظر بگیرند، گفت: اصلاح ساختار نظام بانکی نیز سالهاست مطرح است و تنها کاری که انجام شده فقط تغییر رئیس کل بانک مرکزی بوده است./
نظر شما