خبرگزاری شبستان: منابع خبری از انتشار گزارش جدید "یوکیا آمانو" مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره برنامه هسته ای ایران در آینده نزدیک خبر دادند. گزارشی که به احتمال قریب به یقین حاوی متن برخی از اسناد خواهد بود که کشورهای غربی و آمریکا در اختیار آژانس قرار داده اند.
گزارشات حاکی است، در این گزارش به زعم غیر مستند بودن آن صراحتا به ماهیت نظامی برنامه های هسته ای ایران اشاره شده و آژانس قصد دارد در این گزارش همان کاری را با پرونده هسته ای ایران بکند که در گزارش سپتامبر 2011 با سوریه کرد یعنی به صراحت اعلام خواهد کرد که برنامه هسته ای ایران نظامی است.
در این زمینه، خبرگزاری "رویترز" از وین در گزارشی که روز 23 مهر 1390 و به قلم "فردریک دال" نوشته شده، آورده است: "دیپلماتها و تحلیلگران درباره اینکه آمانو حکم مشخصی درباره ایران ارائه کند، همانند آنچه درباره سوریه در گزاش ماه مه خود صادر کرد، ابراز تردید کردند."
آمانو در گزارش خود درباره سوریه گفته بود: در تاسیسات سوریه که اسرائیل در سال 2007 بمباران کرد، به احتمال زیاد راکتور هسته ای مخفی بوده است.
اما گفتنی است، متن این گزارش به مانند گزارش های سال های 2004 و 2008 حاوی مطالبی کاملا تکراری است به گونه ای که در پاراگراف های 23 و 24 گزارش آژانس، عینا مطالبی ارائه شده است که در ارزیابی اطلاعاتی هسته ای ایران که دولت امریکا در سال 2008 آن را منتشر کرد، آمده است.
همچنین در این گزارش، پاراگراف های 47-53 دقیقا همانند گزارش "گلن دیویس" سفیر امریکاست که ادعا می کند ایران تعدادی شبیه سازی رایانه ای آزمایش های هیدرودینامیک انجام داده که مربوط به ساخت سلاح هسته ای است!
لازم به ذکر است، در آستانه ی انتشار این گزارش، کاخ سفید نیز مدعی شد که این گزارش نگرانیهای آمریکا در خصوص برنامههای هسته ای ایران را بازتاب میدهد و به همین دلیل واشنگتن فشار را بر تهران به منظور متوقف ساختن فعالیتهای تهدید آمیز افزایش خواهد داد.
در این ارتباط نیز "تونی کارون" در تحلیلی که هفته نامه "تایم" آن را در روز 27 مهر 1390 منتشر کرده، عنوان کرد: "آمریکا از آژانس می خواهد که صریحا در کنار کشورهایی قرار گیرد که معتقدند ایران از برنامه انرژی هستهایاش به عنوان پوشش یک برنامه نظامی استفاده می کند، اما چنین درخواستی از آژانس یک استراتژی خطرناک است. ارجاع پرونده عراق به شورای امنیت و سخنرانی توجیهی کالین پاول هنوز در خاطر اکثر کشورهای دنیا مانده است. ایران تاکید می کند اسنادی که اوباما خواستار انتشارشان است، جعلی هستند.کشورهایی مانند روسیه، چین و ترکیه نیز معتقد نیستند ایران در حال ساخت بمب هسته ای است."
"فرانسوا رژه" مدیر مرکز تحلیل های استراتژیک فرانسه هم در گفت وگویی با "لوپوئن" که روز 23 مهر منتشر شده، ضمن اشاره به اینکه آژانس هیچ سند جدیدی در اختیار ندارد بلکه امریکا آن را تحت فشار گذاشته، تاکید می کند: "برنامه ایران با برنامه کره شمالی تفاوت اساسی دارد. در خصوص کره شمالی، نمونه هایی که از روی میله های پلوتونیوم برداشته شده بود، مدارکی ابطال ناپذیر ارائه می کرد. اما در مورد ایران هیچ کس اینجا قادر نیست که ثابت کند ایران تعدادی از سانتریفوژهای خود را منحرف کرده تا اورانیوم 90 درصدی تولید کند. بهعبارت دیگر هیچ کس نمی تواند ثابت کند که ایران در تدارک تولید بمب است."
اما جای بسی سوال است که چرا این گزارش کذب اکنون آماده انتشار شده است، گزارشی که می توان در آن گزینه ی حمله به ایران را جستجو نمود. این گزارش که بر نظامی بودن فعالیتهای هسته ای ایران تاکید دارد باعث زمینه چینی گسترده در نزد افکار عمومی دنیا برای یک جنگ تمام عیار با ایران شده است. تا آنجا که حتی برخی تحلیلگران صاحب نام وقوع چنین جنگی را حتمی قلمداد کرده اند.
همچنین در ادامه این کودتای خاموش، ماجرای حمله به ایران از زمانی آغاز شد که برخی منابع اسراییلی از جمله روزنامه "هاآرتص" مدعی شد که نتانیاهو و باراک در کابینه اسراییل بحث آمادگی برای حمله به ایران را مطرح کرده اند و در ادامه ی این جنگ رسانه ای سایر رسانه های اسراییلی نیز با داغ کردن این خبر، اعلام کردند که اسراییل اخیرا یک فروند موشک "یریکو" که قادر است ایران را هدف قرار دهد، مورد آزمایش قرار داده است. به نوشته همین رسانه ها، نیروی هوایی اسراییل نیز هفته گذشته تمرین هایی در مورد سوخت گیری هوایی با هواپیماهای ایتالیا و ناتو انجام دادند. گفتنی است، هواپیماهای اسراییلی برای حمله به ایران نیاز به سوخت گیری هوایی خواهند داشت.
به دنبال جدی شدن بحث حمله نظامی به ایران در منابع غربی بویژه از جانب صهیونیست ها، سخنگوی وزارت خارجه انگلیس نیز درباره آمادگی اسراییل برای حمله به ایران، گفت: "انگلیس هیچ گزینه ای را برای متوقف کردن برنامه هسته ای ایران از روی میز حذف نمی کند."
در همین زمینه روزنامه انگلیسی گاردین هم نوشت:" امریکا طرح های حمله به ایران را متنوع کرده است و انگلیس نیز قرار است در این طرحها شرکت داشته باشد اما حمایت انگلیس تنها به حمایت دریایی محدود خواهد بود."
اما با توجه به تهدیدات تکراری حمله از سوی آمریکا یا اسراییل که هیچگاه عملی نشده است، آیا حمله نظامی به ایران امکانپذیر یا یک گزینه روی میز است؟ و اگر این تهدیدات باز به مانند گذشته لاف سیاسی تلقی شود، هدف از این جنجال تبلیغاتی جدید چیست؟
بدون تردید تصویب تحریم های دیگری برای اعمال فشار بیشتر بر ایران دلیل واقعی این شانتاژ رسانه ای می تواند باشد و به احتمال فراوان این گونه تبلیغات به نوعی مهیا کردن شرایطی برای همراه کردن چین و روسیه برای اعمال تحریم های شدیدتر علیه ایران است.
در این ارتباط، هفته نامه "نوول ابسرواتور" چاپ پاریس در بررسی تهدیدات اخیر اسرائیل بر ضد ایران و با اشاره به اظهارات اخیر باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در حاشیه نشست کشورهای عضو گروه 20، نوشت: "چرا در اوج بحران یونان و با توجه به این که پرونده ایران در دستور کار رسمی قرار ندارد، چنین اظهاراتی صورت می گیرد. آیا اسراییل و متحدان غربی آن اقدامی نظامی را علیه ایران تدارک می بینند؟
این هفته نامه ادامه داد: شایعات در این مورد چند روزی است زیاد به گوش می خورد. روز جمعه یک خبرنگار سرشناس در روزنامه "یدیعوت آحارونوت" اعلام کرد که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر و ایهود باراک، وزیر دفاع اسراییل تصمیم گرفته اند به ایران حمله کنند و در این راه در صدد متقاعد کردند سایر اعضای دولت می باشند که البته تا الان در این مورد موفق نبوده اند."
در انتها و و بطور اخص می توان اینگونه استنباط نمود که نظام سرمایه داری به پایان خط رسیده است و نمیتواند خود را نجات بدهد. آنچه که ما اکنون مشاهده میکنیم بحران ساختاری این نظام میباشد.
پیش از این نیز مقام معظم رهبری در سخنرانیهای خود افول نظام سرمایهداری غربی را پیش بینی کرده بودند که امروزه شاهد به وقوع پیوستن سخنان معظم له می باشیم. ایشان در سخنان اخیر خود در جمع مردم کرمانشاه به "جنبش تسخیر وال استریت" در آمریکا اشاره کردند و فرمودند: "ریشههای اخیر این حرکت در آینده آنچنان گسترش خواهد یافت که نظام سرمایه داری آمریکا و غرب را زمین خواهد زد."
پایان پیام/
رضا باقرپور
نظر شما