به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، نشست بررسی راهکارهای رفع موانع تولید و مشکلات فضای کسب و کار استان کرمان، امروز(۹ مرداد)با حضور مدیران اقتصاد و دارایی منطقه 5 کشور در اتاق بازرگانی کرمان برگزار و در خصوص موضوع نشست بحث و تبادل نظر شد.
سیدمهدی طبیب زاده با بیان اینکه همه اذعان دارند فضای کسب و کار زیربنایی ترین عامل توسعه کشور است اما نتیجه تلاش ها منجر به کار مطلوبی نشده؛ اظهار داشت: همچنان در رتبه های پایینی در رده بندی جهانی هستیم و این رتبه هر ساله اُفت می کند.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با طرح این پرسش که علت چیست با این همه توجه، همایش و صحبت درباره فضای کسب و کار اما هر سال رتبه فضای کسب و کار افت می کند؟ افزود: در سه ماهه آخر سال گذشته رتبه استان کرمان در کشور 18 بوده و اگر محیط کسب و کار بهبود پیدا نکند، نمی توان انتظار توسعه اقتصادی و رونق و حضور بخش خصوصی داشت.
وی با متذکر شدن این مطلب که زیربنایی ترین عامل توسعه کرمان بهبود فضای کسب و کار می تواند باشد و اگر این محیط پیش برنده نباشد، نمی توان انتظار داشت استان رشد پیدا کند؛ گفت: هر سه ماه یک بار فضای کسب و کار استان را با نظرخواهی از فعالان اقتصادی پایش می کنیم اما وضعیت خوبی نداریم.
طبیب زاده با درخواست توجه جدی از همه برای بهبود این فضا و تصریح به این مطلب که اگر یک موضوع به باور ملی تبدیل شود، حتماً کار پیش می رود اما اگر شعار باشد همانطور که تاکنون بوده، هیچ پیشرفتی نخواهیم داشت؛ خاطرنشان کرد: تا زمانی که این باور به وجود نیاید که بهبود فضای کسب و کار می تواند عامل رشد و توسعه باشد و در حد شعار و همایش باشد، هیچ اتفاقی نمی افتد.
علی فیروزی هم با تأکید بر اینکه نگاه ما به رتبه کسب و کار باید واقعی باشد؛ بیان داشت: اینکه این رتبه الان ۱۲۸ است؛ بر یک منطقه جغرافیایی مشخص که تهران باشد نگاه می کند.
رئیس مرکز ملی مطالعات پایش و بهبود محیط کسب و کار در وزارت امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: لایحه حمایت از سهامداران خُرد اگر مصوب شد، رتبه ما را ۹۰ می کند اما آیا این رتبه واقعی است؟ من به صراحت می گویم این لایحه هیچ حمایتی از سهامداران خرد نمی کند!
وی با بیان اینکه رتبه ایران باید تا پایان برنامه ششم به ۷۰ برسد؛ تصریح کرد: ۳۷ دستگاه اجرایی متولی بهبود فضای کسب و کار است و تا زمانی که اولویت اول آنها بهبود این فضا نیست و دغدغه آنها کارهای روزمره است هیچ اتفاقی نمی افتد؛ موضوع، موضوع مستمری است.
فیروزی خاطرنشان کرد: شرایط فقط با رفتارهای درست اقتصادی درست نمی شود بلکه دولت باید مقررات دست و پاگیر را حذف کند و بهبود فضای کسب و کار، موضوع یک وزارت خانه و دو وزارت خانه نیست بلکه موضوع کل کشور است.
عباس جبالبارزی هم با بیان اینکه در سالهای اخیر، نامگذاری سال ها از سوی مقام معظم رهبری، اقتصادی بوده و از طرفی در جنگ اقتصادی هم هستیم اما رتبه کسب و کار تغییر نکرده؛ اظهار داشت: یا آمارها اشتباه است یا اینکه {کارها}در حد شعار است پس باید فضای کسب و کار را مناسب کرد تا آنها که توان سرمایه گذاری دارند ورود کنند اما راه را برای اینها بستیم.
عضو هیئت رییسه اتاق بازرگانی استان کرمان افزود: در کشوری که ۴ تا ۵ میلیون بیکار دارد اما کارآفرین پشت در اتاق این مدیر و آن مدیر باید التماس کند و وقتی نتوانست، به او می گویند زرنگ نبودی! چرا؟
وی با انتقاد از اینکه عده ای دنبال این هستند کار را بخوابانند؛ گفت: دستگاه های عریض و طویل نشستند که برای مجوز به آنها مراجعه شود در حالیکه باید زون های سرمایه گذاری را مشخص کنند تا اینقدر با محیط زیست و منابع طبیعی مشکل نداشته باشیم.
جبالبارزی ادامه داد: اینقدر نگوییم بهبودفضای کسب و کار؛ بلکه دقیق تعریف کنیم به چه رتبه ای می خواهیم برسیم و برای بهبود این فضا، کار را به بخش خصوصی واگذار کنیم تا رتبه تغییر کند.
در ادامه این نشست به مواردی از جمله: عدم نگاه واقعی به فضای کسب و کار؛ بازار در حال کوچک شدن و کارها گران تر و در پی آن فشارهای مضاعف؛ کسب و کارهای کوچک جرأت بزرگ شدن ندارد چون حمایت از آنها نیست؛ به یک دانشجوی تازه فارغ التحصیل همان حقوق را باید بدهی که به کارگر ۱۰ سال سابقه می دهی و این ناعدالتی است؛ نگاه واقع بینانه به جمعیت مهاجرپذیر شهر و جمعیت بومی نیازمند به شغل اشاره شد.
به نظر می رسد بهبود فضای کسب و کار، نیازمند هم افزایی دستگاه های متولی و صاحبان مشاغل و حمایت واقعی و نه شعاریِ دولت و وزارتخانه های مربوطه است.
نظر شما