به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان جنوب، « ابراهیم حیدری» مدیر کل دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی و کتاب خوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در نشست با « بخشداران، دهیاران، شهرداران و شوراهای اسلامی روستاهای جنوب کرمان » که در سالن اجتماعات بیمه ایران در شهر جیرفت برگزار شد، گفت: شما دهیاران نمایندگان دولت و به ویژه نمایندگان فرهنگی دولت در حوزه کتاب خوانی در روستاها هستید.
ابراهیم حیدری، افزود: هدف از حضور در این نشست و به طور کلی سفر به جنوب کرمان، دیدار و آشنایی با برنامه های حوزه کتاب خوانی است که در این منطقه پیگیری می شود و به طور خاص آگاهی از برنامه های جشنواره عشایر و روستاهای دوستدار کتاب و جام باشگاههای کتابخوانی کودک و نوجوان در این منطقه است.
مدیر کل دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی و کتاب خوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، خاطرنشان کرد: نقش محوری فرهنگ در توسعه پایدار یک منطقه در روستاها، شهرها، استان ها و در تمام دنیا شناخته شده است.
وی، ابراز داشت: امروز به منظور انجام فعالیت های فرهنگی و هنری در شهرها و روستاهای سراسر دنیا سرمایه گذاری شده و هر کدام تحت عنوان برنامه ای در قالب طرحی ارائه می شود و در کشور ما نیز جشنواره عشایر و روستاهای دوستدار کتاب، یکی از این برنامه هایی است که برای چند سال متوالی در حال برگزاری است.
حیدری، تصریح کرد: ترویج کتاب خوانی، اعتلای ایران اسلامی و توسعه پایدار روستاها از اهداف جشنواره عشایر و روستاهای دوستدار کتاب است.
مدیر کل دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی و کتاب خوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عنوان کرد: ما معتقدیم و اصرار داریم که فرهنگ می تواند به عنوان ریل و عامل توسعه دهنده کشور باشد و هر کاری پیوست فرهنگی دارد و معتقدم که فعالیت ها باید پیوست فرهنگ باشند.
وی، خاطرنشان کرد: قبل از توجه به زیرساخت های روستایی باید به فکر فرهنگ آن منطقه بود و دهیاران به عنوان نمایندگان دولت و برخاسته از بطن روستا نقش محوری برای برقراری پیوند کودکان و مردم روستا با جامعه هم سطح و یا بالاتر دارند.
حیدری، تصریح کرد: دهیاران، با مشکلات و دغدغه های مردم روستا آشنا هستند و می توانند بهترین طراح، محور و گرداننده این حرکت فرهنگی باشند.
مدیر کل دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی و کتاب خوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، یادآور شد و گفت: چند سالی است وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری سازمان دهیاری ها و شهرداری ها گامی را برداشته که ثمرات و نتایج خوبی داشته است.
وی، افزود: روستای برتر به عنوان شاخصی برای فعالیت های کتاب خوانی در میان دهیاران روستاها شده است و در جنوب کرمان روستای دهکهان یکی از روستاهای برگزیده است که با فعالیت هایی که کتاب خانه فاطمه ها دارد، این کتاب خانه توانسته به عنوان یک نهاد فرهنگی، اجتماعی، کشاورزی و توسعه باشد.
حیدری، بیان داشت: نگاه ما این است که کتاب خانه در روستا گسترش یابد، کتاب خانه تنها محل خواندن نیست بلکه محل اجماع نخبگان، تصمیم گیری ها و مشورت هاست که از آن به عنوان یک نهاد فرهنگی و اجتماعی استفاده می کنیم.
مدیر کل دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی و کتاب خوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اضافه کرد: دهیاران در کنار توجه به زیرساخت های عمرانی بایستی به تامین زیر ساخت های فرهنگی روستا نیز توجه کنند.
وی، ادامه داد: جشنواره عشایر و روستاهای دوستدار کتاب طراحی شده تا افزون بر ترویج فرهنگ کتاب خوانی امکان تبادل تجربیات نیز به وجود بیاید.
حیدری، بیان داشت: تمامی هنرها و فرهنگ ها از حوزه کتاب می گذرد و کتاب محور توسعه همه دانش ها و علوم است پس باید فرهنگ کتاب و کتاب خوانی در کودکان ترویج پیدا کند.
مدیر کل دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی و کتاب خوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، افزود: ترویج فرهنگ کتاب و کتاب خوانی، تعویض کتاب های کهنه با نو، قصه گویی، شاهنامه خوانی، داستان سرایی و دعوت از نویسندگان در روستا این فعالیت های ترویجی است که باید دهیاران در راستای اجرایی شدن آن تلاش کنند.
وی، ابراز داشت: جام باشگاههای کتابخوانی امسال چهارمین دوره آن در حال برگزاری است و این طرح از سال ۱۳۹۵ به صورت پایلوتی در ۱۰ شهر کشور برگزار شد و سال گذشته در سومین دوره یک هزار و ۷۴۶ شهر و روستا و بیش از ۱۵ هزار باشگاه و بیش از ۲۰۰ هزار عضو شرکت کردند و امسال چهارمین دوره آموزشی در تمام استان ها به اتمام رسیده و در حال آموزش در مراکز شهرستان ها هستیم و ثبت نام باشگاه آغاز شده است.
حیدری، ادامه داد: خدا را شکر تاکنون از جام باشگاه های کتاب خوانی کودک، استقبال خیلی خوبی شده است و امیدواریم که روند کمی در کنار آن روند کیفی داشته باشد تا بتوانیم به اهدافی که مورد نظر این برنامه و کلان آن است دست یابیم.
مدیر کل دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی و کتاب خوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، افزود: جام باشگاههای کتابخوانی از دل جشنواره عشایر و روستاهای دوستدار کتاب برخاسته است و از مجموعه طرح ها و ایده هایی که از روستا به دبیرخانه جشنواره جام باشگاههای کتابخوانی کودک ارسال می شود، از میان آنها بهترین ایده ها و طرح های حوزه کتاب خوانی انتخاب و در قالب کتاب چاپ و منتشر می شود.
وی، خاطرنشان کرد: ما در اجرای این برنامه به دنبال توجه روستاها به ترویج کتاب خوانی و نیز توجه روستاها به زیرساخت های کتاب فروشی هستیم.
حیدری، بیان داشت: هر سال یک روستا، به عنوان روستای برتر انتخاب می شود که به این روستای برتر پنجاه میلیون جایزه نقدی و به ارزش ۱۰ میلیون تومان کتاب اهدا می شود ضمن این که برای شرکت در نمایشگاه کتاب دعوت می شود و نویسنده نیز به آن روستا فرستاده می شود.
گفتنی است؛ نشست بخشداران ،دهیاران و شوراها ی اسلامی روستاهای جنوب کرمان با حیدری مدیرکل دفتر مطالعاتوو برنامه ریزی فرهنگی و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با موضوع توجه به ترویج کتابخوانی در روستاها و معرفی جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب برگزار شد.
نظر شما