حجت الاسلام « روح الله نوذری » کارشناس مذهبی، استاد حوزه علمیه و مشاوره خانواده در شهر جیرفت، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان جنوب، با بیان این مطلب که ازدواج در واقع یک برنامه مهم اللهی است که قواعد و قوانین اللهی و آسمانی دارد، به برخی از اهداف ازدواج اشاره کرد و گفت: انسان موجودی کمال گراست یعنی تمام هم و غم بشر این است که به قله تکامل دست یابد و رسیدن به این قله طبق فرموده قرآن کریم مقدماتی دارد.
حجت الاسلام روح الله نوذری، افزود: اولین مقدمه آن رسیدن به آرامش درونی، آرامش اجتماعی و آرامش فردی است یعنی تا به آرامش نرسید به قله تکامل نیز نمی رسید. خب شاید این سؤال در ذهن جوان ما به وجود آید که راه رسیدن به آرامش چیست؟ وقتی قرآن پژوهی کنیم می بینیم گفته شده ازدواج راه رسیدن به آرامش است « لتسکنوا الیها » یعنی در واقع ازدواج مقدمه ای برای رسیدن به تکامل است.
وی، ادامه داد: تامین نیاز جنسی حلال بین زن و شوهر یکی دیگر از اهداف ازدواج است، مسائل جنسی بخش مهمی از جوهره وجودی ازدواج را تشکیل میدهد بنابراین زوجین باید روی این مسأله برنامه ریزی کنند.
این استاد حوزه علمیه، اضافه کرد: تکیه گاه عاطفی طبق فرموده قرآن، « جعل بینکم موده و رحمه » محبت کردن و محبت دیدن و در واقع پاسخ به یکی از نیازهای فطری انسان از سایر اهداف ازدواج است.
حجت الاسلام نوذری، ابراز داشت: دین اسلام اهمیت زیادی برای ازدواج بیان کرده تا جایی که پیامبر اکرم میفرماید: « النکاح سنتی فمن رغب عن سنتی فلیس منی » یعنی هر کس در صورت احساس نیاز ازدواج نکند پیرو من حساب نمیشود این اصل ازدواج است و بنابراین باید در سن مناسب و شرایط مناسب ازدواج صورت گیرد و تاخیر در امر ازدواج مذموم شمرده شده است.
این مشاور خانواده، ادامه داد: در حدیثی امام صادق علیه السلام فرمودند: جبریل امین بر پیامبر نازل شد و گفت ای رسول؛ خدا سلام می رساند و فرمود: دختران باکره مانند میوه های درختان هستند همانطور که میوه میرسد و باید چیده شود و گرنه تابش نور خورشید آن را فاسد می کند دختران باکره هم وقتی به سن ازدواج میرسند چاره ای جز ازدواج ندارند اما متاسفانه امروزه به این حدیث عمل نمی شود که خود دلایل دارد.
وی، به برخی از دلایل افزایش سن ازدواج، اشاره کرد و افزود: اولین دلیل، عوامل اجتماعی از قبیل بهانه کردن تحصیلات دانشگاهی، عدم توازن بین جمعیت پسران و دختران، چشم و هم چشمی در انتخاب و دومین دلیل، عوامل اقتصادی از جمله مشکل تهیه در جهیزیه، بیکاری مردان، شاغل شدن دختران و احساس عدم نیاز به ازدواج و نیز عوامل فرهنگی که در واقع نمود فرهنگ غرب در فرهنگ غنی و سالم جامعه اسلامی است مانعی بر سر راه ازدواج جوانان و در نتیجه بالا رفتن سن ازدواج آنها شده است.
حجت الاسلام نوذری، با اشاره به راه های تحکیم بنیان خانواده، بیان داشت: تقوا داشتن قرآن می فرماید: « یا ایها الناس اتقوا ربکم الذی خلقکم من نفس واحده » وجود محبت میان اعضای خانواده طبق فرموده « قرآن رحما بینهم » یا در حدیثی دیگر می فرماید هر چه فرد مومن تر باشد بیشتر به خانواده ابراز علاقه می کند، آشنایی به وظایف خود یعنی پدر وظایفی دارد، مادر نسبت به همسر و فرزند وظایفی دارد و فرزند نیز در قبال والدین خود وظایفی دارد، برخی از راه های تحکیم بنیان خانواده است.
این کارشناس مذهبی، اضافه کرد: برخورداری از روحیه گذشت که در قرآن کریم آمده « ادفع بالتی هی احسن » یعنی اگر کوتاهی شد گذشت کنید به تعبیر بهتر لج و لجبازی نکنید، برنامه ریزی برای مدیریت زندگی و کنار گذاشتن سو الظن از سایر راه های تحکیم بنیان خانواده است.
وی، ابراز داشت: سو ظن یکی از مخربترین عواملی است که بنیان خانواده را نابود می کند و خداوند به طور کلی می فرماید: « ان بعض الظن اثم » یعنی شما حق ندارید سو برداشت خودتان را در زندگی پیاده کنید.
حجت الاسلام نوذری، در پایان ضمن توصیه به جوانان، گفت: جوانان برای انتخاب همسر ملاک های قرآنی و روایی را مدنظر داشته باشند، دین اسلام دین غنی است که راهکارهای بسیار کاربردی دارد بنابراین در طول زندگی مشاورین مذهبی فراموش نشود.
این مشاور خانواده، ادامه داد: زندگی محلی برای لجبازی نیست حتما این مهم در زندگی باید مد نظر قرار گیرد و راهکارهای قرآنی رسیدن به آرامش را باید یاد گرفت.
نظر شما