به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، نمایشگاه تزیریق روح در معبد از پنجم تا 11 مرداد ماه جاری، همه روزه صبح ها از ساعت 9 تا 12 و بعدازظهر ها از ساعت 17 تا 21 میزبان علاقه مندان است.
در توضیح این نمایشگاه آمده است: مربع نماد زمین است و دوازده سردیس (سنگ سر) نماد انسان معاصر، بر روی فرشی با رنگ هایی از طبیعت (کوسک کرت دریایی).
پرتره های دفرمه شده ای که انگار دارند روی پل جیغ می کشند و سرهایی با سکوتی همزاد، سکوت قرنها زیستن آدمی بر عرصه ی خاک که در این رنج مچاله می شوند و با سقوط سنگین و هبوطشان در پیکره هایی سنگی (چونان سنگ غلطانی که سیزیف را هر روز تا بالای کوه می کشاند تا در دور و تسلسلی باطل باز سر جای اول خود برگردد) بر زمین می افتند و میرایی را بر پهنه ی سرسبزی پذیرا می شوند. چونان خزان برگ در پاییز، این فرجام تلخ را ناگزیرانسان پذیراست.
سنگ، نماد صبری بی سخن، نمایش خروجی حضورهای انسانی در بیان خود، که می تواند به آفریدن سبزی در دل بیابانی خشک و یا به نیستی کشاندن سبزی (برای بیان فروریختن چیزی در درون انسان) منتهی شود، زمان می فرسایدمان، زمان با تجربه هایی که می آورد و با موقعیتهایی که می آفریند. آنچه با جان ما این می کند درونمایه ی ذهنی و تجارب ماست، در این چیدمان ما درگیر حضور یا عدم حضور آب نیستیم، اینجا سخن از توان آفرینش روح های انسانی است. اینجا مربع همه چیز را در چنبره ی احاطه ی خود دارد و با ویژگیهایش، آفرینشهای ما را به چالش می کشد، و این انسان، همیشه در پی رهایی از این مربع، به دنبال تزریق روح دوباره است به دنبال تزریق روح در گرمای یک معبد.
معبد هندوها یا پرستشگاه بُت گوران یکی از آثار تاریخی شهر بندرعباس است که ساختمان آن در سال 1210 هجری قمری در روزگار قاجار و زمان حکومت محمدحسن خان سعدالملک حاکم وقت بندرعباس از محل جمع آوری هدایای هنددها توسط تجار هندی ساخته شده و طرح این بنا متاثر از معماری پرستشگاه های هندی است.
نظر شما