به گزارش خبرگزاری شبستان، پرویز دریایی، دبیر علمی انجمن جراحان عمومی، در ششمین کنگره انجمن جراحان، از نبودن آمار جامع و کامل مبتلایان به انواع سرطانها در کشور گلایه کرد و گفت: آمار مبتلایان به سرطان، در کشور، توسط انستیتو سرطان ثبت میشود، اما متاسفانه این آمارها جامع و کامل نیست و این شرایط مهیا نمیشود مگر آنکه آمار مبتلایان به انواع سرطانها از همه مراکز آموزش پزشکی در سراسر کشور جمعآوری و ثبت شود.
دریایی ادامه داد: خانوادهها و سازمانهای مسئول مانند وزارت بهداشت باید به درمانهای مراقبتی و تسکینی و همچنین روشهای پیشگیرانه توجه بیشتری کنند تا بیماران صعبالعلاج وضعیت درمانی بهتری داشته باشند.» وی ادامه داد: «بر اساس آخرین آمار، 400 هزار بیمار سرطانی در کشور تحت درمان قرار دارند و هر سال 800 هزار نفر به دلیل سرطان به پزشک مراجعه میکنند و 40 هزار نفر نیز سالانه به دلیل سرطان فوت میکنند.
دبیر علمی ششمین کنگره انجمن جراحان عمومی تصریح کرد: بر اساس آمار منتشر شده از سازمان بهشت زهرا از 155مرگ روزانه به ترتیب حوادث و سوانح رانندگی، بیماریهای قلب و عروق و سرطانها سه عامل اصلی مرگ و میر هستند. سرطان پستان پس از سرطان پوست شایعترین سرطان در زنان کشور است. سرطان مری و معده نیز شایعترین سرطانها در مردان هستند.
بنا بر گزارش پایگاه اطلاع رسانی بسیج جامعه پزشکی، وی استعمال دخانیات، مصرف بیش از حد گوشت، مصرف الکل، افزایش شمار بیماران دیابتی و چاقی را از عوامل اصلی ابتلا به سرطان در کشور دانست و تصریح کرد: خوشبختانه با افزایش فرهنگ غربالگری در جامعه و تشخیص زودهنگام از میزان مرگ و میر برخی از سرطانها مانند سرطان پستان کاسته شده است.
وی در پایان گفت: اهمیت درمان در مسئولان جا افتاده است، اما باید بر تشخیص زودهنگام و تاثیر آن در کاهش میزان عوارض درمان و عود سرطان تاکید شود.
پایان پیام /
نظر شما