همایش «باران غدیر» با هدف امتداد ادبی حادثه بزرگ غدیر برگزار می شود

محمد رضا زایری گفت: همایش باران غدیر با هدف امتداد و انتشار ادبی حادثه بزرگ غدیر برگزار می شود و این، فرصت جدید برای ادبیات ما و شاعران کشورخواهد بود.

به گزارش خبرنگار شبستان، نشست خبری دومین همایش بین المللی باران غدیر صبح امروز سه شنبه 17 آبان با حضور محمد رضا زائری، دبیر همایش حبیب ایل بیگی مدیر کل روابط عمومی و امور بین الملل حوزه هنری و ناصر ضرابی، دبیر دفتر ادبیات پایداری حوزه هنری برگزار شد.


در ابتدای این نشست، حبیب ایل بیگی با بیان این که در آستانه عید سعید غدیر هستیم و همایش باران غدیر برای گرامی داشت این روز برزگ برگزار می شود، گفت: سال گذشته این همایش در تهران و اهواز با حضور شاعران مسیحی لبنان برگزار شد. اما امسال مهمانانی از کشورهای مختلف در این همایش شرکت خواهند کرد.


مدیر کل روابط عمومی و امور بین الملل حوزه هنری گفت: یکی از نقش ها و اهداف حوزه هنری برنامه ریزی برای دست یافتن به هدف های بین المللی ست و معرفی و شناساندن هنرمندان و ادیبان کشورهای مختلفی که در زمینه های دینی، اخلاقی ،انقلاب اسلامی، بیداری اسلامی و... به فعالیت مشغول اند از سیاست های کلی حوزه به شمار می رود.


این مقام مسئول همچنین افزود: بنابر همین ملاحظات، حوزه هنری این برنامه را پایه گذاری کرد و خوشبختانه امسال این همایش نسبت به سال گذشته بااستقبال خوبی از سوی هنرمندان داخلی و خارجی هم روبه رو شده است.


ایل بیگی در ادامه گفت: همایش باران غدیر در 22 و 23 آبان ماه در تهران و روز 24 آبان ماه که روز عید سعید غدیر است در شیراز برگزار خواهد شد.

 

بازخوانی واقعه غدیر خم مهم ترین هدف همایش باران غدیر

 
حجت الاسلام و المسلمین محمد رضا زائری، دبیر همایش باران غدیر نیز در این نشست با بیان این که اسلام جایگاه هنر و ادبیات را تعالی بخشیده است، گفت: نکته قابل توجه درباره ادبیات و هنر و هدایت اسلامی این است که اسلام توانست به ادب و هنر سمت و سو دهد و به جای سوء استفاده ای که تا پیش از ظهور اسلام از آن می شد، فضای جدیدی با ویژگی های متعالی به آن ببخشد.


زائری افزود: همایش باران غدیر با هدف امتداد و انتشار ادبی حادثه بزرگ غدیر برگزار می شود و این فرصت جدید برای ادبیات ما و شاعران این کشورها خواهد بود.


دبیر همایش باران غدیر با اشاره به کتاب الغدیر علامه امینی و تاثیر شگرف آن بر متفکران و هنرمندان جهان در زمینه حادثه غدیر و ولایت حضرت علی (ع)، خاطرنشان کرد: کتاب الغدیر که دانشنامه ای فاخر است به ثبت، انتشار، و امتداد ادبی غدیر پرداخته و ما نیز شاید بتوانیم با برگزاری همایش باران غدیر در امتداد این اتفاق سهمی داشته باشیم.
 

زائری با بیان این که همایش امسال مفصل تر از سال گذشته برگزار می شود، گفت: نخستین کارکرد یا هدف این همایش این است که از زاویه ادبی و هنری با یک نگاه فرهنگی به بازخوانی وصایای پیامبر (ص) در روز غدیر خم و در ارتباط با ولایت حضرت علی (ع) بپردازیم.
 

دبیر دومین همایش بین المللی باران غدیرگفت: معرفی و بازخوانی شخصیت حضرت امیر المومنین (ع) با تمرکز بر نگاه اندیشمندان و هنرمندان غیر مسلمان به ویژگی های این امام از دیگر کارکرد ها و اهداف این همایش است چرا که علی (ع) الگوی کاملی برای عدالتخواهی و مبارزه طلبی در طول تاریخ بوده است.
 

او گفت: این همایش زمینه آشنایی هنرمندان ایرانی را با اندیشه مندان و هنرمندان خارجی فراهم می کند ، این ارتباط از سویی ارتباط میان دینی بین هنرمندان مسلمان و مسیحی و از سوی دیگر ارتباط درون دینی و یا میان مذهبی بین هنرمندان شیعه و سنی است.
 

محمد رضا زائری هدف دیگر این همایش را انتشار آثار شاعران غیر مسلمان درباره ائمه ما دانست و گفت: در این همایش از زحمات هنرمندانی که در زمینه ولایت علی (ع) و ائمه اطهار کار کرده اند، قدردانی و تشکر می شود.
 

او همایش باران غدیر را گامی نو در پرداختن به موضوع غدیر دانست و گفت: خوشبختانه همایش امسال نسبت با سال گذشته چه به لحاظ کمی و چه از نظر کیفی بسیار گسترده تر و وسیع تر است.
 

به برکت وجود امام علی شیعه در جهان افتخار آفرین است


ناصر ضرابی، دبیر دفتر ادبیات پایداری حوزه هنری از دیگر مسئولان حاضر در نشست خبری همایش باران غدیر با تاکید بر دلنشین بودن همایش باران غدیر در سال گذشته و تاثیرگذاری آن گفت: با برگزاری این همایش در می یابیم که محققان ، نویسندگان و اندیشه مندان غیر مسلمان یا غیر شیعه درباره ولایت حضرت علی (ع) و ائمه ما چه می اندیشند و چه می گویند.


او ادامه داد: شیعه در جهان به برکت وجود مبارک امام علی (ع) افتخار آفرین شده است که این از تاثیر انقلاب اسلامی ایران است.


ضرابی در خصوص مهمانان جشنواره گفت: آماری که تا این لحظه می توانم اعلام کنم این است که از هفت کشور خارجی مهمانانی به این همایش دعوت شده اند که از تونس 2 نفر، پاکستان 2 نفر، ترکیه 2 نفر، مصر 1نفر ، لبنان 3 نفر، هند 3 نفر و کشور افغانستان با 4 نفرمهمان در این برنامه شرکت دارند که یکی از مهمانان افغان رییس اداره فرهنگ و هنر اداره بلخ است.

 

ایل بیگی نیز در ادامه گفت: 17 مهمان خارجی همایش باران غدیر از 7 کشور، روز شنبه وارد ایران خواهند شد، و یکشنبه 22آبان ماه ساعت 17 و 30دقیقه در تالار سوره حوزه هنری همایش باران غدیر با حضور شعرا و ادبا داخلی و خارجی کار خود را آغاز خواهد کرد.


مدیر کل روابط عمومی و امور بین الملل حوزه هنری از برگزاری نشست هم اندیشی با حضور شاعران خارجی و داخلی خبر دادکه قرار است در این نشست به تبیین و توسعه برنامه های همایش باران غدیر می پردازد.


این مقام مسئول همچنین گفت: مهمانان این همایش در روز عید غدیر به شیراز سفر می کنند و در آنجا برنامه های ویژه ای از سوی حوزه هنری شیراز پیش بینی شده است.


ایل بیگی از برگزاری ویژه برنامه در حرم حضرت شاه چراغ (ع) و شعر خوانی 2 نفر از مهمانان در این مکان خبر داد و گفت: برنامه ای نیز در دانشگاه شیراز برگزار می شود و دیدار با علمای شهر شیراز نیز از برنامه های پیش بینی شده حوزه هنری است.


وی گفت: ویژه برنامه دیگری در سالن اصلی کتابخانه ملی شهر شیراز با حضور تمام مهمانان این همایش برگزار می شود و حضور بر سر مزار حافظ و سعدی در روز عید غدیر نیز از دیگر برنامه های این همایش است.


ایل بیگی افزود: تلاش شده دبیرخانه دائمی همایش باران غدیر را در حوزه هنری تاسیس کنیم تا در طول سال به فعالیت های خود ادامه دهد.
 

حجت السلام زائری در پاسخ به پرسشی مربوط به آثار ارائه شده و خروجی این همایش گفت: هر یک از شاعران این همایش یک اثر خود را ارائه خواهند داد و ازمیان آثار استادان و اندیشمندان نیز مقاله ها و نوشته هایی خوانده می شود.


وی ادامه داد: خروجی همایش باران غدیر کتابی است که مجموعه آثار ارائه شده در هر سال در آن گردآوری می شود و کتاب همایش سال گذشته نیز اکنون آماده چاپ است.


زائری با بیان اینکه دو کتاب تحت تاثیر برگزاری نخستین جشنواره باران غدیر در لبنان به چاپ رسیده است، گفت: این دو کتاب یکی از خروجی های این همایش در سال گذشته بود و پیش بینی ما این است که حوزه فعالیت این همایش سال به سال گسترده تر شود، تا جایی که شاید در سال آینده به حوزه موسیقی هم بپردازیم.

 

 

حبیب ایل بیگی در پاسخ به سئوالی مبنی بر این که شاعران دعوت شده ایرانی چه کسانی هستند، گفت: از آن جا که تعداد شاعران خارجی این همایش زیاد است از کشورمان شاعران زیادی را دعوت نکرده ایم، و تنها علی موسوی گرمارودی و مشفق کاشانی دو شاعر شرکت کننده از کشورمان در این همایش هستند.

پایان پیام/
 

کد خبر 81600

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha