به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از وزارت نیرو، مدیرکل دفتر حفاظت و بهرهبرداری از منابع آب زیرزمینی با اشاره به بارندگی های امسال گفت: به رغم این بارش ها هنوز کسری مخازن آبهای زیر زمینی جبران نشده است.
محمدعلی مصطفوی افزود: در حال حاضر میزان کسری مخازن آب زیرزمینی به عنوان منابع حیاتی برای حفظ تمدن ایران به بیش از ۱۳۰ میلیارد مترمکعب رسیده است که فقط حدود ۱۱۰ میلیارد مترمکعب از این رقم مربوط به ۲۰ سال اخیر است.
وی ادامه داد: میزان کسری مخازن آبهای زیرزمینی کشور از آستانه تحمل آبخوانها فراتر رفته است.
مصطفوی گفت: بایستی در نوع رفتار و نگاهمان نسبت به آبهای زیرزمینی و همچنین اصلاح نوع بهرهبرداری و مصرف این منابع تغییر جدی داشته باشیم تا بتوان صدمات وارده شده به منابع آب زیرزمینی را جبران کرد.
وی با تاکید بر اینکه از میان ۶۰۹ دشت کشور هم اکنون ۴۰۵ دشت دارای وضعیت ممنوعه هستند، خاطرنشان ساخت: بر اساس ماده چهار قانون توزیع عادلانه آب در این مناطق میان تخلیه و تغذیه دشت توازن برقرار نیست و میزان بهرهبرداری بیشتر از پتانسیل موجود است.
مصطفوی ادامه داد: در میان ۴۰۵ دشت ممنوعه کشور ۱۳۵ دشت دارای شرایط حادتری هستند که با افت ذخایر آب، تغییر کیفی و فرونشست زمین مواجه هستند و به عنوان دشت ممنوعه شناخته میشوند.
مدیرکل دفتر حفاظت و بهرهبرداری از منابع آب زیرزمینی شرکت مدیریت منابع آب ایران افزود: اکنون بیش از ۹۰ درصد پتانسیل منابع آب زیرزمینی کشور در دشتهای ممنوعه قرار گرفته است./
نظر شما