به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ حبیب یزدان پناه، ظهر امروز سه شنبه (هشتم مردادماه) در نشست خبری در پاسخ به سئوال خبرنگار شبستان مبنی بر عدم بهره مندی استان از ظرفیت گردشگری آثار تاریخی به دلیل تأخیر در مرمت آثار تاریخی و راهکارهای میراث فرهنگی در این بخش گفت: یکی از دلایل تأخیر در مرمت آثار تاریخی، زمان بَر بودن آن است و از آنجایی که تعمیر بیش از ساختن هزینه بردار است، به خاطر محدودیت های مالی این مهم با تاخیر انجام می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی بیان کرد: امسال تصمیم داریم مرمت آثار تاریخی که رو به اتمام است را جمع کنیم، لذا این موضوع در سفر رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری که اواخر مردادماه صورت می گیرد، مطرح و نهایی خواهد شد که پیش بینی ما این است با اختصاص 10 میلیارد تومان اعتبار، در هر شهرستان یک پروژه های شاخص تکمیل شده و به بهره برداری برسد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی، از جمله برنامه های شاخص پیش رو را برپایی نهمين نمايشگاه سراسري صنايع دستي در بجنورد معرفی کرد و گفت: این نمایشگاه از بیست و نهم مردادماه تا یکم شهریور به میزبانی شهرستان بجنورد دایر می شود.
وی از حضور صنعتگران 31 استان کشور در این نمایشگاه خبر داد و بیان کرد: در این نمایشگاه از تمامی استانها و هنرمندان دعوت شده تا برترین آثار صنایع دستی و اصالتدار خود را برای نمایش و فروش محصولات ارائه کنند.
یزدان پناه، در پاسخ به دیگر سوال خبرنگار شبستان در خصوص آسیب شناسی نمایشگاه های دور قبل و نارضایتی برخی صنعتگران از اسکان، شرایط حضور و محدودیت های ایجاد شده برای غرفه داران، اظهارداشت: با توجه به محدودیت های مالی در برپایی نمایشگاه ها، این استان هم از این محدودیت ها مستثی نیست و سال گذشته نمایشگاه با اعتبار 80 میلیون تومان دایر شد ولی تلاش کردیم شرایطی را برای صنعتگران سایر استان ها فراهم آوریم که کم ترین نارضایتی را در پی داشته باشد.
وی برپایی اولین نمایشگاه گردشگری و اولین جشنواره موسیقی اقوام با حضور پنج گروه استانی را از ویژگی های نمایشگاه صنایع دستی امسال برشمرد و گفت: انتخاب این بازه زمانی هم به دلیل قدرت خرید داشتن مردم پس از دریافت حقوق ها صورت گرفته است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی در خصوص راه اندازی بازارچه های دائمی صنایع دستی هم با بیان اینکه اعتبار این طرح آماده است منتها اعتباری برای تهیه زمین این بازارچه ها در اختیار نداریم، گفت: کلنگ عملیات اجرایی بازارچه شیروان با حضور « رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری» به زمین زده می شود و تلاش می کنیم در سفر « مونسان » مشکل زمین بازارچه آشخانه حل شود.
وی در خصوص بحث های بیمه و ارائه تسهیلات به صنعتگران هم گفت: تا سال 93 اکثر صنعتگران بیمه بودند ولی از آن به بعد به دلیل محدودیت های مالی دولت سهم خود را به شرکت های بیمه پرداخت نکرد و منجر به قطع رابطه بیمه صنعتگران شد ولی سال گذشته مجدا 850 نفر از فعالان این حوزه موفق به بهره مندی از خدمات بیمه ای شدند.
یزدان پناه ادامه داد: البته نگاه ما این است که ما بعد از این به عنوان یک مشاور عمل کنیم و بعد از چند سال بیمه، صنعتگر خودش با توان مالی خود، امور بیمه را انجام دهد.
وی با بیان اینکه میراث فرهنگی بیشترین وام ها را برای مشاغل خانگی دریافت کرده است، افزود: در خصوص ارائه تسهیلات برای کارگاه های صنایع دستی هم محدودیتی وجود ندارد و در صورت دارا بودن شرایط، این وام از محل صندوق توسعه ملی اختصاص می یابد.
نظر شما