«محمد حسینی» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان در مورد اینکه چرا کاهش قیمت دلار بر کاهش قیمت سایر کالاها تاثیری نداشته است، گفت: میزان وابستگی اجناس تولیدی در داخل کشور ما نسبت به میزان مواد اولیه مورد نیاز وارداتی از خارج کمتر از شاید 25 درصد تشکیل مواد اولیه است و علت افزایش قیمت کالاها کاهش ارزش پول ملی و تورم حاکم در جامعه و همچنین رفتارهای مصرف کننده، بازار و تولیدکنندگان است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: با توجه به این مسایل، افزایش قیمت ارز به تنهایی نمی تواند مولفه تاثیرگذار برای کاهش قیمت کالاها باشد و لذا افزایش و کاهش آن نمی تواند در افزایش و کاهش قیمت کالاهای موجود تاثیرگذار باشد البته آثار روانی این موضوع یعنی افزایش قیمت ارز بر افزایش قیمت کالاها تاثیری بسزایی داشته است.
وی ادامه داد: امروز که می بینیم قیمت ارز ثباتی پیدا کرده و به قیمت ارز نیمایی برگشته است اما همچنان قیمت کالاها همانند سابق هیچ تغییری نکرده است.
نماینده مردم تفرش در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: ما برای صادرات مواد اولیه تولید در داخل مدعی بودیم که ارز نیمایی به همه تولیدکنندگان و واردکنندگان می دهیم. اینکه ما الان توقع داریم که قیمت ها همانند قیمت ارز برای تمامی کالاها کاهش یابد، امکان پذیر نیست.
وی با بیان اینکه تنها عاملی که باعث کاهش قیمت ها می شود مولفه عرضه و تقاضاست، گفت: اگر رفتار مصرف کننده بر مبنای عقلایی تقاضای خاصی باشد و از خرید بیش از اندازه پرهیز کنند در صورت عدم فروش قیمت کاهش پیدا می کند و اینجاست که قیمت ها روند کاهشی به خود می گیرد ولی اینکه ما فکر می کنیم با کاهش قیمت دلار قیمت ها پایین می آید، درست نیست.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: وقتی ما خرید کمتر داشته باشیم در برخی از کالاها تقاضا کمتر می شود و قاعدتا قیمت پایین می آید و این یعنی رفتار بازار و درست نیز همین است.
وی گفت: اگر دولت نظارت هایش را بیشتر کند و مقداری در شیوه توزیع، ما هزینه های کمتری را به فروشندگان تحمیل کنیم یقینا با کاهش قیمت مواجه می شویم، الان قیمت گوشت کمتر از نوسانات قبلی است، علیرغم اینکه با قیمت نیمایی وارد می کنیم ولی قیمت گوشت به ثبات رسیده است و شرایط نسبت به نوساناتی که قبلا بود، بهتر شده است؛ علت آن نیز میزان تولید و تقاضایی است که در بازار است./
نظر شما