به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از منطقه آزاد اروند، «منصور زراءنژاد»، در نشست هم اندیشی برگزاری اولین جشنواره مهارت در منطقه، ضمن اعلام هرگونه همکاری در برپایی این جشنواره و آمادگی لازم در راستای نهضت توانمند سازی در جهت توسعه انسانی، اظهار کرد: ابتدا در جهان تصور می شد توسعه رویکرد اقتصادی دارد و اگر در این بعد رشد پیدا کنیم مشکلات کشورها حل خواهد شد.
سرپرست دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، افزود: اما خیلی زود مشخص شد که این دیدگاه رویکرد جامعی نبوده و بعد از چندین دوره در نهایت دنیا به این نقطه رسید که توسعه انسانی باید مبدأ و خط مقدم بر توسعه اقتصادی باشد.
وی با بیان اینکه سازمان های بین المللی رویکردهای مختلفی در جهت توسعه انسانی مطرح کرده اند و در نهایت این مسیر کامل تر شد، عنوان کرد: شعاری که عامل و اساس رویکرد جدید توسعه شد این بود که انسان غایت توسعه است و همزمان وسیله و علت آن. بعد از آن نیز مبحث توانمندسازی در جهان مطرح و هرچه که این چرخه تکمیل تر شد نتیجه آن نیروی انسانی با کیفیت، آموزش دیده و با مهارت بالاتری بود.
زراءنژاد، تأکید کرد: اکنون جهان و سازمان های بین المللی متوجه این موضوع هستند که تمام مواردی که لازمه تقویت مهارت انسان است، تکامل در رشد قابلیت های اوست.
وی تصریح کرد: در کشور ما نیز به دستور مقام معظم رهبری مدتی است طرح تحول علوم انسانی شروع شده و حول آن شورای انقلاب فرهنگی کارگروه های متعددی را تشکیل داده است.
وی خاطر نشان کرد: اصل قضیه این است که کشور توسعه پیدا نمی کند مگر اینکه انسان ها را متحول کنیم و یکی از راه های آن نهادینه کردن آموزش های مهارتی و آکادمیک در کنار یکدیگر است.
سرپرست دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، ادامه داد: تا زمانی که متخصصین ما به مهارت های زندگی و شغلی آشنا نباشند، نمی توانند از تحصیلات آکادمیکشان به خوبی استفاده کنند.
نظر شما