به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، دکتر « سید عباس صالحی » در نشست صمیمی با اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه استان هرمزگان اظهارکرد: طرح خیابان های فرهنگ و هنر به منظور تقویت اقتصاد فرهنگ، هویت شهری و رونق گردشگری اجرا می شود.
وی فضای فراغت، ایجاد خلاقیت، توجه به اقتصاد فرهنگ، رونق گردشگری و هویت شهری از آیتم های طرح خیابان های فرهنگ و هنر دانست و افزود: به نظر می آید که هرمزگان با قابلیت های فراوان و نگاه بند استاندار می تواند در اجرای این طرح جز پیشگامان باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با ذکر این نکته که برای اجرای این طرح با بانک ها رایزنی شده است، بیان کرد: شبکه های شهرهای خلاق فرهنگ و هنر نیز یکی دیگر از طرح هاست که هرمزگان تا کنون پنج شهر را معرفی کرده است.
وی اضافه کرد: شبکه های شهرهای خلاق فرهنگ و هنر فرصت کنار هم قرار گرفتن شهرها را فراهم می آورد تا از همه ظرفیت های مختلف نهادهای عمومی نظیر شهرداری ها، تشکل ها و انجمن های غیردولتی در راستای توسعه و رونق فرهنگی هنری استفاده شود.
دکتر صالحی از فرهنگ و هنر به عنوان هویت و شناسنامه ایران نام برد و عنوان کرد: فرهنگ و هنر، روح حیات اجتماعی ایران است و در طول چندین هزار سال حیات ایران، فرهنگ روح حاکم بر آن بوده و اگر به فرهنگ کم توجهی کنیم از ایرانیت فاصله می گیریم.
وی با اذعان به اینکه هرچقدر موقعیت ها سخت تر می شود، فرهنگ و هنر هم بیشتر به کار می آید؛ زیرا اعتماد ملی، امید به آینده و نشاط اجتماعی را بالا می برد، افزود: گردشگری بدون فرهنگ معنا ندارد و کشورهایی که در حوزه گردشگری موفق هستند به این دلیل بوده که این صنعت را با فرهنگ و هنر نسبت داده اند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین به نقش حوزه فرهنگ و هنر در تولید شغل اشاره و تاکید کرد: بعد از انقلاب یک و نیم میلیون نفر فارغ التحصیل هنری در کشور داشتیه ایم و هم اینک نیز ۳۰۰ هزار دانشجو در رشته های هنری در حال تحصیل می باشند و ما برای اشتغال این افراد چه کرده ایم.
وی با بیان اینکه شرایط خوبی در حوزه فارغ التحصیلان رشته های فرهنگ و هنر و رسانه در کشور وجود ندارد، گفت: فضا کار برای اشتغال این افراد به شدت ضعیف است و نیاز به نگاه ویژه ای دارد و حل معضل بیکاری ما را معطوف به فضای فرهنگ و هنر می کند.
صالحی به تبیین ارتباط بین فرهنگ و اقتصاد پرداخت و بیان کرد: حوزه فرهنگ و هنر حوزه اقتصادی است و صرفا حوزه امدادی نیست و در حوزه های متعدد می شود به فرهنگ و هنر با نگاه اقتصاد فرهنگ نگاه کرد و یک معیشت و اقتصاد درون زای قابل اعتماد ایجاد کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به حوزه تولید محتوا اشاره کرد و افزود: امروز تولید محتوا به عنوان یک صنعت قابل توجه اقتصادی در جهان شناخته شده است.
دکتر صالحی به تشریح ظرفیت های حوزه مد و لباس هم پرداخت و خاطرنشان کرد: در حال حاضر پنج هزار نفر در این حوزه شاغل هستند که تا مرز یک میلیون نفر ظرفیت دارد؛ ۶۷ درصد بحث مد و لباس به حوزه فرهنگ تعلق دارد.
وی در ادامه از حرکت به سمت هم افزایی در حوزه فرهنگ و هنر به عنوان یکی دیگر از سیاست های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یاد کرد و گفت: منابع ارشاد بسیار محدود است و باید به سمتی حرکت کنیم که از منابع دیگر دستگاه ها نیز بهره مند شویم که انعقاد تفاهم نامه های استانی راهی برای تحقق این هم است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه هرمزگان سیزدهمین استانی است که تفاهم نامه همکاری توسعه فعالیت های فرهنگی را امضا کرده است، یادآور شد: اعتبار تفاهم نامه های ۱۲ استان ۸۰۰ میلیارد تومان و هرمزگان ۵۰ میلیارد تومان است.
وی افزود: تفاهم نامه های دیگری ازجمله ساخت دو ساله پردیس های امید نیز با استان ها منعقد شده است که با عملیاتی شدن آن، در آینده نزدیک شهر بی سینما در کشور نخواهیم داشت.
صالحی از تقویت صنوف فرهنگ و هنر به عنوان سیاست دیگر این وزارتخانه یاد کرد و گفت: فرهنگ و هنر کار دولت نیست و ما باید تسهیل گر باشیم و بسترها را آماده کنیم که تحقق این مهم نیز نیازمند شکل گیری صنوف این حوزه است.
وی با ذکر این نکته که به دنبال تشکیل شورای گفتگوی بین وزارتخانه و اتاق بازرگانی با هدف بازاریابی حوزه فرهنگ و هنر هستیم، افزود: در حوزه تقویت کسب و کارهای فرهنگی نیز اقداماتی صورت گرفته است.
در این نشست که نمایندگان تشکل ها و انجمن ها های مختلف فرهنگ، هنر و رسانه هرمزگان به بیان مشکلات حوزه فعالیت خود پرداختند، از « حسین پریش، منصور نعیمی و حسین احمدی نسب از پیشکسوتان حوزه فرهنگ و ادب و رسانه استان تجلیل شد.
نظر شما