به گزارش خبرگزاری شبستان ، نوام چامسکی، زبان شناس، استاد دانشگاه و فعال سیاسی منتقد سیاست های خارجی آمریکا در گفتگو با « اوان سولومون » مجری برنامه « هات تایپ » که در نشریه « دیسیدنت وویس » با عنوان « سخنان نوام چامسکی در باره خاورمیانه و جنگ آمریکا با تروریسم » به چاپ رسیده است با تاکید بر اینکه اقدامات آمریکا برای مبارزه باتروریسم خود نوعی تروریسم بین المللی تلقی می شود ، گفت : اگر تهدید به استفاده از زور و خشونت برای دست یافتن به مقاصد بین المللی و سیاسی ـ که در این مورد خشونت افراطی مطرح است ـ تروریسم بین المللی نیست، هیچ چیز دیگری هم این مفهوم را توصیف نمی کند. به این دلیل است که می گوییم اقدامات آمریکا تعریف کتابی تروریسم بین المللی و یک تعریف رسمی از آن است.
وی تصریح کرد : از نظر آمریکایی ها اگر دیگران اقدامی علیه بشریت انجام دهند، اسمش تروریسم است، اما اگر همان کار را آمریکایی ها انجام دهند اسمش مبارزه با تروریسم است.
چامسکی ادامه داد : این موضوع مسئله ای است که در طول تاریخ جهان مطرح بوده است؛ به عنوان مثال، نگاهی به تبلیغات نازی ها که بزرگترین قتل عام تاریخ را به راه انداختند، بیندازید؛ آنها هم دقیقا همین را می گفتند. آنها می گفتند که دارند از مردم و دولت های برحق اروپا، مثل رژیم "ویشی" در فرانسه، در مقابل پارتیزان های تروریستی که از لندن هدایت می شوند، محافظت می کنند. این خط اصلی تبلیغاتشان بود. و مثل همه تبلیغات، هر قدر هم مبتذل و وقیحانه، مایه هایی از واقعیت را درون خود جای داده بودند. قطعاً پارتیزان ها فعالیت های تروریستی داشتند، و از لندن هم هدایت می شدند. دولت ویشی هم همان قدر مشروعیت داشت که نیمی از دولت هایی که آمریکا در جای جای جهان برسرکار گذاشته است و از آنها حمایت می کند، مشروعیت دارند. بنابراین در حرف آنها هم مایه هایی از واقعیت وجود داشت و این تبلیغات هم از طریق توسل به همین واقعیت های جزئی موثر واقع می شوند. اگر این کار را شخص دیگری انجام می داد، تروریست محسوب می شد. اگر ما این کار را کنیم، ضدتروریسم است.
منتقد سیاست های آمریکا همچنین با اشاره به یکی از مصداق های بارز تروریسم بین المللی آمریکا در افغانستان به بهانه برقراری دموکراسی و کمک به مردم این کشور ، گفت : در روز 12 اکتبر سال 2001، دو روز بعد از آغاز بمباران افغانستان، جورج بوش به مردم افغانستان اعلام کرد که تا وقتی رهبران شما کسانی که ما به عنوان مجرم به آنها مظنون هستیم را تحویل ندهند، بمباران را ادامه خواهیم داد، اگرچه سندی هم به شما ارائه نمی دهیم که آنها مجرم هستند و پیشنهادهای رهبران شما برای مذاکره در مورد تسلیم مجرمان را هم قبول نمی کنیم.
نوام چامسکی همچنین خاطر نشان کرد : هنوز سه هفته از جنگ نگذشته بود ادعای مقامات برای ادامه جنگ در افغانستان تغییر کرد . این اهداف برای اولین بار توسط وزیر جنگ انگلیس "ادمیرال بویس" اعلام شدند؛ وی به مردم افغانستان اطلاع داد که تا وقتی شما رهبرانتان را تغییر ندهید شما را بمباران خواهیم کرد. این را اگر مصداق خشونت حساب نکنیم، می توانیم مصداق بارزتری از تروریسم بین المللی تلقی کنیم. بنابراین از این پس آنها هدفی را دنبال می کردند که هیچ ارتباطی با پیدا کردن مجرمان و اجرای عدالت در مورد آنها نداشت.
نظریه پرداز آمریکایی « کلینتون » و « بوش» ، رییس جمهوری های سابق آمریکا از مهم ترین افرادی دانست که نقش مهمی را در به راه انداختن تروریسم بین المللی ایفا کرده اند.
بنابر گزارش پایگاه مقاومت ، وی تاکید کرد : قساوت و پاکسازی های قومی گسترده ای که در سراسر جهان با حمایت آمریکا انجام می گیرد از وحشتناک ترین اقدامات تروریستی است که انجام می گیرد اما آمریکا این اقدامات خود را مبارزه با تروریسم معرفی می کند تا به اهداف خود که همان تسلط بر جهان است برسد.
چامسکی همچنین خاطر نشان کرد : آمریکا با تامین بودجه و ارسال سلاح به بسیاری از کشورها گسترش دهنده تروریسم بین المللی در سراسر جهان است و این مسئله فاجعه بزرگ انسانی را برای مردم دنیا به وجود خواهد آورد.
نظر شما