خبرگزاری شبستان، درحالی "یوکیا آمانو"، دبیر کل آژانس بینالمللی انرژی هستهای درصدد انتشار گزارش جدید خود درباره برنامه هسته ای جمهوری اسلامی است که محتویات این گزارش از سوی رسانه های بین المللی فاش شده و برهمین اساس رسانه های جهان قبل از انتشار این گزارش احتمال اقدام نظامی علیه ایران را در صدر اخبار رسانههای جهان قرار دادند.
برهمین اساس، گزارش جدید آژانس بینالمللی انرژی هستهای که مفاد آن توسط خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از دیپلماتهای مستقر در وین فاش شده است، به ظاهر دربردارنده اطلاعات تازهای است.
این دیپلمات های مستقر در وین مدعی اند که این گزارش تردیدهای جدیتری را درباره ماهیت برنامه هستهای ایران مطرح کرده است. اگرچه متن این گزارش که از سوی وین به ایران ارسال شده ، نشان می دهد که مطالب آن کاملا تکراری است و از سال 2004 میلادی تاکنون بارها این مطالب تکرار شده و ایران نیز در می 2008 در یک ارزیابی 117 صفحه ای جعلی بودن آنها را برای آژانس به اثبات رسانده است.
در این گزارش به مدل کامپیوتری کلاهک هستهای طراحی شده توسط ایران و ساخت محفظههای فولادی مخصوص برای آزمایش انفجارهای اتمی با قدرت بالا در مجتمع نظامی پارچین واقع در سیکیلومتری جنوب شرق تهران اشاره شده است.
به این گزارش، دوازده صفحه حاوی اسناد و عکسهای ماهوارهای مربوط به فعالیتهای هستهای- نظامی ایران ضمیمه شده است.
این گزارش درحالی به مسئله مدل کامپیوتری کلاهک هسته ای و ساخت محفظه های فولادی پرداخته است که "فردریک کلود" عضو سرویس اطلاعاتی فرانسه و مشاور آمانو است که در گذشته مسئول بخش عکس های ماهواره ای در آژانس بوده است، چند سال پیش به همراه "اولی هاینونن" معاون امور پادمان آژانس عکس های منتشر شده در این گزارش را به تهران آوردند و خواستار بازدید از پارچین شدند که این درخواست با موافقت مسئولان ایران همراه بود وبه بازرسان آژانس اجازه بازدید و نمونه گیری از هر نقطه پارچین داده شد و نتایج این بازدید این بود که مخزن فلزی که مخزن ساخت بمب می نامید، در واقع توالت های فلزی در پارچین بود و نمونه گیری ها نیز اثری از وجود هیچ فعالیت هسته ای در پارچین را نشان نداند و در آن زمان پرونده پارچین مختومه اعلام شد اما امروز آژانس این مسئله را دوباره در گزارش خود لحاظ کرده و آن را اطلاعات جدی و قابل توجه می داند.
درهمین حال، دشمنان ایران از جمله آمریکا و اسرائیل که آمانو قبل از انتشار آن با مقامات آمریکایی مشورت و رایزنی هایی انجام داده است، درصدند تا از این گزارش به نفع خواسته های خود بهره برداری کنند؛ به همین دلیل مقامات صهیونیستی طی روزهای اخیر در سخنان تهدیدآمیزی احتمال اقدام نظامی علیه ایران را عنوان کرده اند. "شیمون پرز"، رئیس رژیم صهیونیستی در اظهاراتی به بیان نزدیک بودن زمان حمله به ایران پرداخته است.
برهمین اساس، "نتانیاهو" نخست وزیر رژیم صهیونیستی و "باراک اوباما" رئیس جمهوری آمریکا و وزیر دفاع این کشور در اظهارات مشابه ای به تهدید ایران پرداختند ، اگرچه تنها مقامات اسرائیلی و آمریکایی نبود که تهدید علیه ایران را اعلام کردند؛ بلکه چندی پیش روزنامه گاردین در گزارشی آمادگی نیروهای انگلیس برای هدف قرار دادن تأسیسات اتمی ایران و آرایش جدید رزمناوها و زیردریاییهای مجهز به موشک "تاماهاوک" این کشور در خلیج فارس را اعلام کردند. همزمان با گزارش گاردین، نیکولا سارکوزی، رئیسجمهوری فرانسه نیز اظهار کرد: کشورش در برابر تهدید موجودیت اسرائیل دستبهسینه به تماشا نخواهد نشست.
اگرچه شدت تهدیدهای لفظی علیه ایران در روزهای اخیر توسط مقامات اسرائیل و برخی کشورهای غربی بی سابقه بوده اما در شرایط کنونی و تحولات جدید در منطقه بعید به نظر می رسد که این تهدیدها به بروز جنگ علیه ایران تبدیل شود به ویژه اینکه روسیه و چین با این مسئله مخالف هستند.
در همین حال، تحلیلگران معتقدند که اسرائیل برای حفظ موجودیت و منافع ملی خود از بهکارگیری هیچ خشونتی ابا ندارد و پایبند به موازین بینالمللی پایبند نیست؛ به همین دلیل اجازه حمله به ایران را به خود می دهند چرا که می بینیم که این رژیم در کارنامه خود حمله به رآکتور هستهای "اوسیراک" عراق در سال 1981 و همچنین بمباران تأسیسات اتمی مخفی سوریه در سال 2007 را به ثبت رسانده است؛ اما انجام عملیاتی مشابه در ایران به سادگی عراق و سوریه نیست. فاصله جغرافیایی دو کشور و مشکل در استفاده از حریم هوایی ترکیه یا عراق، تعدد و پراکندگی سایتهای هستهای ایران و از همه مهمتر، واکنش احتمالی ایران به این حمله و مبدل شدن این حمله به یک جنگ تمامعیار، دلایلی است که باعث شده اسرائیل تاکنون به اقدام نظامی ترتیب اثر ندهد.
اسرائیل اگربخواهد به حمله به ایران جامه عمل بپوشاند باید قدرتهای جهان و متحدان خود را همراه کند. برخی کارشناسان بین المللی بر این باروند که اظهارات اخیر مقامات غربی نشان دهنده چنین اتحادی است. هزینههای هنگفتی نیز بدون شک برای دو طرف خواهد داشت.
اما تحلیلگران، تحولات اخیر در منطقه و جهان را نادیده گرفته اند و می پندارند که با وجود مشکلات در کشورهایشان می تواند که با ایران وارد جنگی تمام عیار شوند . اگرچه شدت تهدیدهای لفظی علیه ایران در روزهای اخیر توسط مقامات اسرائیل و برخی کشورهای غربی بی سابقه بوده اما بعید به نظر می رسد که این تهدیدها به بروز جنگ علیه ایران تبدیل شود به ویژه اینکه روسیه و چین با این مسئله مخالف هستند.
در همین راستا، مقامات جمهوری اسلامی تهدیدهای اخیر غرب را دلیلی بر ضعف دشمنان ایران دانستند؛ به طوری که مقام معظم رهبری در سخنانش غرب و اسرائیل را از همیشه ضعیفتر خواند و آنها را به برخورد قاطع ملت ایران تهدید کرد.
صالحی، وزیر امور خارجه ایران نیز در اظهاراتی اعلام کرد که اگر گزارش آمانو برخلاف واقعیت ها باشد تنها به چهره آژانس ضربه وارد خواهد کرد .
مقامات ایرانی با این وجود می دانند که در هیچ زمانی نباید دشمن را دست کم گرفت و باید همیشه برای رویارویی با حیله ها و تجاوزات دشمن آماده بود.
پایان پیام/
گزارش "یوکیا آمانو" در حالی قرار است منتشر شود که محتوای این گزارش برای رسانه های بین المللی فاش شود و این رسانه خبر حمله نظامی علیه ایران را منتشر کردند.
کد خبر 81440
نظر شما