به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از میناب، حجت الاسلام « سید مصطفی ذوالقدر » در آیین پایانی هفتمین جشنواره انبه و یاسمین گل از میناب به عنوان یکی از شهرهای مهم استان یاد کرد و یادآور شد: میناب در برهه ای از تاریخ، مرکز تجارت استان هرمزگان بود و تمام واردات و صادرات از بنادر این شهرستان صورت می گرفت و رونق فراوانی داشت.
وی با اشاره به اینکه زمانی از میناب خرمای پخته به هندوستان صادر می شد، تاکید کرد: ما به دنبال بازگرداندن رونق گذشته به میناب هستیم.
نماینده مردم شرق هرمزگان در مجلس شورای اسلامی به تماس ها و رایزنی هایش با وزارت نیرو در رابطه با بحران آب شهرستان میناب اشاره کرد و گفت: بحث اختصاص آب سد سرنی و استقلال به میناب باید جدی گرفته شود.
ذوالقدر با اذعان به اینکه با بندرعباس مشکلی نداریم، عنوان کرد: دولت باید از منابعی نظیر آبشیرین کن، آب شرب بندرعباس را تامین کند.
وی سابقه احداث فرودگاه میناب را مربوط به ۴۰ سال پیش دانست و تصریح کرد: متاسفانه این ظرفیت طی این مدت متروکه بود و هم اکنون در حال بازسازی است و امیدواریم محصولات میناب به ویژه انبه از همین فرودگاه به تمام دنیا صادر شود.
همزمان با برگزاری هفتمین جشنواره شکرگزاری انبه و یاسمین گل در شهرستان میناب، از گواهی ثبت شناسه جغرافیایی محصول انبه میناب با حضور دکتر همتی استاندار هرمزگان رونمایی شد.
همچنین، « نشان ویژه جشنواره » نیز به پاس همراهی در رفع بحران آب میناب، تقدیم « احمد مرادی » نماینده بندرعباس شد.
برپایه این گزارش؛ این جشنواره هرسال از یکم تا سوم مرداد ماه با هدف معرفی ظرفیتهای بخش باغداری، گل وگیاه این شهرستان هرسال برگزار میشود.
شهرستان میناب با قدمت طولانی به عنوان قطب تولید انبه و یاسمین گل درسطح استان وکشور مطرح است و با یک هزارو ۷۰۰ هکتار باغ انبه رتبه اول تولید این محصول در استان در اختیار دارد.
این گزارش می افزاید: میزان تولید محصول انبه باغهای این استان را ۱۶ هزارتن در سال است که بیش از هفت هزارتن آن به صورت نارس برداشت و به بازار عرضه میشود.
برداشت انبه نارس از سطح ۲هزارو ۸۷۰ هکتار از باغهای انبه این استان از اواسط اردیبهشت آغاز شده وتاخردادماه پایان مییابد.
گفتنی است؛ طعم، رنگ و سالم بودن میوه درختان انبه هرمزگان باعث شده که متقاضیان زیادی داشته باشد، بندرعباس، میناب و رودان به عنوان مهمترین مناطق باغهای انبه در استان هرمزگان است.
نظر شما