به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، «مرتضی نجفی قدسی» در چهارمین همایش سید العابدین(ع) که عصر امروز(پنجشنبه 3 مردادماه) با عنوان «فرزندان و امامزادگان منسوب به امام سجاد(ع)» در دارالقرآن علامه طباطبایی برگزار شد، از عشق و علاقه شدید علامه طباطبایی به امام حسین(ع) یاد کرد و گفت: علامه پس از شنیدن شعری درباره حضرت علی اکبر(ع) گفت که حاضر هستم یک بیت از این شعر را بگیرم و همه تفسیر المیزان را به جای آن بدهم.
مدیر دارالقرآن علامه طباطبایی افزود: متاسفانه برخی درک درستی ندارند و می گویند علامه نمی خواست تفسیر قرآن را از اهل بیت(ع) بگیرد در حالی که تفسیر المیزان سرشار از روایت های متقن اهل بیت است. علامه روش تفسیر قرآن به قرآن را از اهل بیت(ع) گرفته است زیرا ائمه اطهار(ع) نیز این شیوه را دنبال می کردند.
وی تفسیر المیزان را درخشنده توصیف کرد و اظهار داشت: علمای بزرگ وصف های فراوانی در تفسیر علامه طباطبایی بیان کرده اند. ایشان روزی 16 ساعت مطالعه علمی داشت تا این تفسیر را به قلم درآورد. امیدواریم این تفسیر از سوی حوزه های علمیه ساده نویسی شده تا طیف های مختلف از این تفسیر داشته باشند.
نجفی قدسی با تأکید بر لزوم بهره وری از این همایش ها تصریح کرد: متاسفانه وضع مساجد ما خوب نیست و از 75 هزار مسجد فقط 35 هزار امام جماعت دارد. اکثر مساجدی که ائمه جماعت دارند نیز سه نماز جماعت در آنها برگزار نمی شود. مسجد کارکرد اصلی خود را از دست داده و در آن بلافاصله پس از نماز بسته می شود.
وی خواستار استفاده از خادم افتخاری در مساجد برای باز بودن همیشگی مسجد شد و ادامه داد: درهای مساجد باید باز باشند و مردم رفت و آمد داشته باشند و جلسات قرآن و هیأت ها در آن جلسه داشته باشند. اینکه فعالیت های قرآنی در منازل باشد به هیچ وجه درست نیست.
مدیر دارالقرآن علامه طباطبایی خاطرنشان ساخت: ما باید مساجد را احیا کنیم زیرا بی توجهی به این مساله سبب ضربه خوردن انقلاب می شود. جمعیت ایران در دوران انقلاب کمتر از نصف جمعیت کنونی بود اما مساجد مملو از جمعیت بودند اما هم اکنون اوضاع مطلوب نیست.
وی تأکید کرد که برخی می گویند که مردم از عملکرد مسئولان به ستوه آمده و به مسجد نمی آیند اما مسجد خانه خداست و ارتباط مردم با مسجد هیچ ارتباط به مسئولان و عملکرد آنها ندارد.
نجفی قدسی افزود: مسجد باید مملو از جمعیت به ویژه جوانان باشد و کانون های مساجد باید از هیچ تلاشی در این زمینه دریغ نکنند. انقلاب ما از مسجد نشأت گرفت و تداوم آن نیز منوط به احیای مساجد است.
وی خدمت به مسجد را از اعظم فریضه ها عنوان کرد و گفت: احیای مساجد چنان ارزشمند است که نمی توان آن را توصیف کرد. همه ما باید احساس وظیفه کنیم و کانون های فرهنگی هنری مسجد به فکر پر کردن صف های جماعت مسجد باشند.
نظر شما