تعصبات کور مذهبی آل سعود اهانت به مقدسات شیعیان را رقم می زند

کارشناس مسایل بین الملل اهانت به مقدسات شیعیان و مساجد در طول تاریخ را ناشی از تعصبات کور مذهبی و دگماتیسم دینی آل سعود دانست و گفت: آل سعود با هدف محدود سازی تحرکات دینی به مساجد و مقدسات اهانت می کنند.

مهدی مطهری نیا، عضو هیئت علمی دانشگاه و کارشناس مسایل بین الملل تخریب مساجد و پایگاه های مردمی را نشانه خباثت آل سعود دانست و به خبرنگار شبستان گفت: ما از سویی با دگرگونی جامعه بشری در حوزه دانایی محوری مواجه هستیم و از سویی دیگر نگرش های ناشی از بیداری اسلامی را در منطقه خاورمیانه شاهدیم و زمانی که پارامترها و متغیرهای دیگر کنار هم قرار می گیرند زمینه ایجاد یک فضای اصطحکاک میان اعتقادات و بخش رادیکال یا نگاه متعصبانه فراهم می شود.

 

وی ادامه داد: ما از یک طرف شاهد شکل گیری رادیکالیسم اسلامی هستیم که در حوزه القاعده خود را به نمایش می گذارد که به دور از اعتقادات دینی ما شیعیان و حتی مسلمانان اهل تسنن به ابزار ترور جهت رسیدن به منافع خود می اندیشند و از طرفی دیگر شکل گیری راست افراطی در جوامع اروپایی را داریم که در ماجرای نروژ خود را نشان می دهد.

 

مطهری نیا این اصطحکام ها را زمینه ساز تحرک بسیار شدید در جوامع بشری دانست و اضافه کرد: این اصطحکاک ها باعث به وجود آمدن رودررویی های منازعه آمیز در میان جوامع گوناگون شده است که با نشان دادن حرکات سمبلیکی خود در حوزه مساجد برای ایجاد ترس و هراس در گروه رقیب فضای مناسبی را در راستای محدودسازی تحرکات دینی آنان ایجاد می کنند.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه درباره اقدامات خاص وهابیون یا آل سعود در عربستان و اهانت به مقدسات مسلمانان و مساجد گفت: رویکردی که تندروان عربستان در زمینه اعتقادی دارند مورد ملاحظه است که این نوع رفتار در طول تاریخ برگرفته از نوعی تعصبات کور مذهبی و دگماتیسم دینی است.

 

وی اضافه کرد: این دگماتیسم دینی هر زمان به گونه ای خود را نشان می دهد که گاهی در حالت ترور و گاهی با اهانت و برخورد با سمبل های دینی شیعیان بروز پیدا می کند. اما آن چه مسلم است این است که اهل تسنن غیرمتعصب و دارای یک نگرش اعتقادی مثبت و عقلانی هیچ گاه این امور را بر نمی تابند و با این موضوعات برخورد کرده اند و با آنان به مخالفت برخاسته اند.

 

مطهری نیا در ادامه به لایه های سیاسی موثر در تحرکات اشاره کرد و توضیح داد: ما امروز نوعی برخورد پرمعنا را میان دو نگرش به اسلام در منطقه خاورمیانه شاهدیم. الگوی انقلاب اسلامی ایران و الگوی اسلام میانه رو با تعبیری که مغرب زمین از اعتدال و میانه روی دارد امروز در آنکارا دیده می شود.

 

وی خاطر نشان کرد: در عین حال تزاید این شاخصه های سیاسی هم وارد مطلب شده به گونه ای که هم اکنون ما شاهد یک نوع برخورد شدید میان این الگوها در منطقه خاورمیانه هستیم لذا نیروهای متعصب موجود به عنوان ابزار در عربستان هم در این زمینه مورد حمایت قرار می گیرد و به عنوان لایه های سیاسی و این را تشدید می کند.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 81418

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha