شک از آفات ایمان است/برای دوری از شک به سلاح علم مجهز شوید

حجت‌الاسلام مجدهاشمی با بیان‌اینکه یکی از آفت‌های ایمان شک و تردید است، گفت: برترین ایمان نزد خداوند آن است که به یقین برسد و در آن تردیدی وجود ندارد، در دعاهای ائمه معصومین(ع) چنین دعا می‌شود که خداوندا در قلب ما شک باقی نگذار.

به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام «سیدرضا مجد هاشمی» شامگاه چهارشنبه ۲ مرداد در مسجد جامع غدیرخم به سخنرانی پرداخت و گفت: ایمان گوهری است که انسان را از لغزش‌های دنیوی حفظ می‌کند.

 

این استاد حوزه علمیه افزود: ایمان آثار اخروی و دنیوی فراوانی دارد، امروز تنها برگ برنده کشور ما ایمان مردم است که آنها مقابل شرایط سخت اقتصادی و سیاسی از سوی مستکبران حفظ کرده است.

 

حجت‌الاسلام مجدهاشمی با بیان اینکه ایمان نیاز به مراقبت دارد که دچار آفت نشود، تاکید کرد: یکی از آفت‌های ایمان شک و تردید است، که می‌تواند ایمان انسان را سست کرده و حتی به سوی کفر ببرد.

 

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه شک در مقابل یقین قرار دارد، اظهار کرد: بحث ما شکی است که شامل اصول اعتقادی و ضروریات دینی ما می‌شود که به پایه‌های ایمان لطمه نزد یا آن را سست نکند.

 

وی افزود: گاهی در ذهن انسان درباره برخی مسائل و امور شک‌هایی ایجاد می‌شود که به انسان ضربه نمی‌زند اما اگر شک اعتقادی و دینی در قلب انسان وارد شده و خارج نشود به ایمان او لطمه می‌زند.

 

حجت‌الاسلام مجدهاشمی ادامه داد: هر کس دنبال رفع شک و کسب یقین نرود به حوزه های دیگر سرایت کرده و وارد مبانی دینی و اعتقادی می‌شود. در روایت است شک خود را رها نکنید زیرا ممکن است به حوزه‌های دیگر هم سرایت کند.

 

استاد حوزه علمیه با اشاره به مثالی گفت: به عنوان مثال اگر کسی شک کند که حکم حجاب در دین اسلام وجود دارد یا نه؛ باید آن را از منابع اسلام و متخصصان آن پیگیری کند که مبادا همین امر به سایر امور اعتقادی و دینی او سرایت کرده در قلب ماندگار شده و به تعبیر قرآن مرض قلبی شود.

 

وی با بیان اینکه مرحوم علامه طباطبایی(ره) در تفسیر المیزان می‌فرماید: شکی که در قلب بماند به مرض تبدیل می‌شود، ابراز کرد: برترین ایمان نزد خداوند آن است که به یقین رسیده و در آن تردیدی وجود ندارد، در دعاهای ائمه معصومین(ع) چنین دعا می‌شود که خداوندا در قلب ما شک باقی نگذار.

 

حجت‌الاسلام مجدهاشمی بیان کرد: شک توقفگاه خوب اما منزلگاه بدی است که باید با تحقیق و بررسی برطرف شود که به مرض قلبی تبدیل نشده و ایمان انسان را دچار خسارت نکند.

 

استاد حوزه علمیه با اشاره به اسباب شک و تردید، خاطرنشان کرد: جدال‌های بیهوده در امور عقیدتی بدون داشتن اطلاعات عمیق دینی، پرورش شک‌های اولیه که به امر یقینی تبدیل شود، جهل انسان جاهل که شک در او سریع‌تر رشد می‌کند، از جمله اسباب رشد شک و تردید در وجود انسان است، برای دوری از شک خود را به سلاح علم مجهز کنید.

 

کد خبر 814170

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha