به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «سید محمد موسوی نژاد» امروز (2 مرداد) در کمیته بیمارهای خاص استان با اشاره به مشکلات و سختی های بیماران اوتیسم اظهار کرد: این بیماران از این دنیا محروم بوده و حقوق بشر در مورد آنان اجرا نمی شود.
رئیس انجمن اوتیسم خراسان جنوبی با بیان اینکه آموزش تنها راه درمان اوتیسم است، گفت: از سال 83 کلاسی در آموزشگاه کودکان استثنایی راه اندازی کردیم اما متاسفانه تعطیل شد.
موسوی نژاد با اشاره به عدم حمایت از بیماران اوتیسم در استان، افزود: تنها توانسته ایم در این مدت فوق تخصص روانپزشکی اطفال و نوجوانان را به استان بیاوریم تا این کودکان به صورت دورهای ویزیت شوند.
وی ادامه داد: در کودکان اوتیسم مجموعه ای از اختلالات را دارند و دچار پرخاشگری، خودآزاری، بیش فعالی، اختلال خواب و اختلال حواس پنج گانه هستند و این علائم نیز در هر کودک مبتلا به اوتیسم متفاوت است.
رئیس انجمن اوتیسم خراسان جنوبی با انتقاد از اینکه برگزاری یک جلسه کاردرمانی در هفته درمان برای این بیماران بی فایده است، افزود: هزینه درمان هر بیمار اوتیسم میلیون ها تومان بوده که نیازمند حمایت هستند.
موسوی نژاد با گلایه مندی از کمبود خدمات درمانی برای این بیماری در استان، گفت: خدمات بستری بچه های اوتیسم باید در مشهد انجام شود که خود مشکلات مضاعفی را به دنبال دارد.
به گفته وی خانواده های دارای فرزند اوتیسم در شرایطی هستند که ارتباط فامیلی با آنان قطع است چرا که اغلب آنان درک روشنی از ابعاد این عارضه ندارند و با رفتار و سخنانشان ناخودآگاه والدین اوتیسم را آزار می دهند.
رئیس انجمن اوتیسم خراسان جنوبی با ابراز ناراحتی از اینکه تمام دنیای یک کودک اوتیسم اتاقی 12 متری است و از همه چیز محروم می باشد، عنوان کرد: این بیماران نه می توانند ازدواج کنند و نه کارهای شخصی شان را انجام دهند حتی نمی تواند خودشان دردش را با دکتر در میان بگذارد.
موسوی نژاد با تاکید بر اینکه والدین تنها کسانی هستند که کودک اوتیسم را حمایت می کنند، گفت: متاسفانه کودکانی اوتیسمی هستند که بعد از فوت والدین بدون حمایت مانده اند و سرگردان شدند.
وی خواستار حل مشکل مسکن بیماران اوتیسم در استان شد و بیان کرد: استانداری 50 میلیون تومان برای ایجاد مدرسه فرشتگان اوتیسم اختصاص داد اما انتظار می رود مربیانی داشته باشیم که تخصص لازم برای درمان این بیماران داشته باشند.
نظر شما