قصص قرآنی مبارزه با ظلم و صداقت را به کودکان آموزش می‌دهد

نویسنده کودک و نوجوان، گفت: در حوزه ادبیات دینی از قصص قرآنی می‌توان دوستی، محبت، مبارزه با ظلم‌ و صداقت را که در دین نیز به آنها تأکید شده به کودکان و نوجوانان آموزش دهیم.

بهناز ضرابی، نویسنده کودک و نوجوان در حاشیه برگزاری هجدهمین جشواره تئاتر کودک و نوجوان همدان، با بیان اینکه ادبیات می‌تواند کودکان و نوجوانان را به دینداری سوق دهد، به خبرنگار شبستان گفت: کسانی که خودشان دیندار، معتقد و دین‌مدار باشند خالق ادبیات هستند.

وی افزود: ما در کشوری اسلامی زندگی می‌کنیم و حکومت نیز بر اساس قوانین اسلامی است که همه از آن تبیعت می‌کنند بنابراین تعلیم و تربیت دینی در جامعه برقرار است و به همین دلیل ادبیات دینی در جامعه ما بسیار پرطرفدار است و در جایگاه خوبی قرار دارد.

وی اضافه کرد: ادبیات دینی در حوزه کودک و نوجوان را ابتدا باید آسیب‌شناسی کرد و قبل از هر چیز دانست ادبیات دینی چیست. و بعد با اعتقادات دینی به آن عمل کنیم.

این نویسنده کودک و نوجوان ادامه داد: در حوزه دینی خیلی‌ها به افراط و تفریط می‌روند و این برای کودکان خصوصاً در حوزه ادبیات خوشایند نیست و ابتدا باید به جنبه هنری توجه کنیم و اگر قرار است متنی در این حیطه نوشته شود لازم است بر پایه واقعیت و دور از اغراق بوده و معیار ادبی داشته باشد.

ضرابی اظهار داشت: یک نویسنده باید در حوزه ادبیات دینی به «استناد» مسلط باشد و از اغراق پرهیز کند و برای مثال وقتی از شجاعت ائمه داستانی نوشته می شود راه افراط و تفریط را نرود که این بسیار به بچه‌ها آسیب می‌زند.

وی تصریح کرد: نویسنده باید به مسائل دینی اجحاف داشته باشد همچنین به توحید، عدالت، نبوت و معاد ایمان داشته باشد تا بتواند ادبیاتی دینی خلق کند.

وی با بیان اینکه نویسنده می تواند به مهربانی و محبت بپردازد زیرا اینها هم جزئی از دین ما هستند و شامل ادبیات دینی می شود، اضافه کرد: نویسنده باید گاهی در اصول و گاهی در فروع بنویسد و اثر او آموزه‌های دینی داشته باشد او می‌تواند با استناد از قرآن داستان بنویسد، زیرا پر از قصه‌ها و آموزه‌های زندگی است.

این نویسنده کودک و نوجوان افزود: نوشتن ادبیات دینی در حوزه کودک و نوجوان کار هر کسی نیست و یک نویسنده کودک و نوجوان کسی است که دنیای آنان را بشناسد به روانشناسی رشد و روانشناسی آنها آشنایی داشته باشد و همچنین بداند که خواسته‌های آنان چیست و حقیقتاً نیازهای مخاطبش را بداند و نویسنده آگاهی باشد.

ضرابی خاطر‌نشان کرد: خانواده‌ها نقش مهمی در تشویق کودکان دارند و اول از همه باید آنها را به مطالعه تشویق کنند، اما نه هر مطالعه‌ای، زیرا همه کتاب‌ها خوب و مناسب نیستند.


پایان پیام/ 

کد خبر 81398

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha