مساجد کانون ترویج ازدواج آسان شوند/ فرهنگ اسلامی بهترین دستورالعمل ترویج ازدواج آسان

امام‌جمعه شهر چوار، با تأکید بر اینکه مساجد آغازگر ترویج ازدواج آسان شوند، گفت: ترویج ازدواج آسان ‌بر مبنای ارزش‌های اسلامی زمینه‌ساز کاهش آسیب‌های اجتماعی است.

حجت‌الاسلام «شهاب‌الدین میهن‌پرست»، در گفت‌وگو اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ایلام، با اشاره به نگرش‌هایی که در جامعه در خصوص ازدواج جوانان، تجملات و هزینه‌های گزافی که بر سر راه جوانان در امر ازدواج وجود دارد، اظهار کرد: یکی از راهکارهای تغییر نگرش عمومی در زمینه ازدواج جوانان از طریق رسانه‌ها و پایگاه‌های اجتماعی است.

 

وی، با اشاره به نقش بسیار مهم رسانه‌ها و پایگاه‌های فرهنگی و دینی ازجمله مساجد در امر ازدواج، تصریح کرد: رسانه‌ها و مساجد و بسیاری از مراکز و نهادهایی که به‌طور مستقیم با مردم ارتباط دارند می‌توانند در ترویج ازدواج آسان و تغییر نگرش و باورهای غلط در امر ازدواج نقش بسزایی داشته باشند.

 

امام‌جمعه چوار، یادآور شد: با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه مساجد باید پایگاه اجتماعی باشند، شایسته است که مساجد آغازگر ترویج فرهنگ ازدواج آسان باشند، البته تغییر در باورهای غلط اجتماعی نیاز به همت همگانی در جامعه دارد و عزم جدی مسئولین را در توجه و تأمین زیرساخت‌ها و تسهیلات مالی برای جوانان را می‌طلبد.

 

حجت‌الاسلام میهن‌پرست، یادآور شد: ترویج فرهنگ ازدواج آسان و دستورات اخلاقی اسلام در مورد آسان گرفتن ازدواج به‌قدری متین و ظریف است که با توجه به این مهم، پایین‌ترین طبقات جامعه هم به‌راحتی ازدواج کنند و تشکیل خانواده دهند و بر این اساس ازدواج آسان ‌بر مبنای ارزش‌های اسلامی را می‌توان زمینه‌ساز کاهش آسیب‌های اجتماعی در جامعه دانست.

 

وی، با بیان اینکه ترویج ازدواج آسان، یکی از دغدغه‌های مهم رهبر انقلاب و نظام اسلامی است، گفت: برای تحقق ازدواج آسان در جامعه، باید فرهنگ‌سازی لازم انجام شود لذا می‌توان این نکته را با قوت بیان کرد که مساجد بابیان آموزه‌های اسلامی و گفت‌وگوی مستقیم با جوانان می‌توانند در باورهای غلط آن‌ها نسبت به ازدواج تغییر ایجاد کنند.

امام‌جمعه چوار، افزود: از حضرت امیرالمؤمنین علی (ع) نقل‌شده است که ازدواج کنید که همانا ازدواج کردن، سنت رسول خدا صلی‌الله علیه و آله و سلم است که فرمودند هرکسی که دوست دارد از سنت من تبعیت کند، ازدواج کند، همانا ازدواج کردن از سنت من است.

 

حجت‌الاسلام میهن‌پرست، تصریح کرد: مساجد در جوامع اسلامی از صدر اسلام تاکنون، نقش مهمی در امور مختلف اجتماعی ایفا کرده‌اند و مساجد می‌توانند با برگزاری کلاس‌های آموزشی و ارتقای آگاهی مردم برای مقابله با تجمل‌گرایی و اسراف که تضعیف‌کننده امر ازدواج و بنیان خانواده است، نقش مؤثری داشته باشند.

 

وی، یادآور شد: امام جماعت می‌تواند با تعیین ساعتی مشخص برای حل مشکلات مردم، ارائه برنامه‌های جذاب و ارتباط منظم و مستمر با نمازگزاران و گفت‌وگو با جوانان از مشکلات آن‌ها مطلع و از تعداد افراد مجردی که مسجد می‌آیند آگاه شود و دریافتن زوج مناسب و ارائه مشاوره، آن‌ها را راهنمایی کند.

 

حجت‌الاسلام میهن‌پرست، گفت: امام جماعت و کارشناسان مذهبی می‌توانند با ارائه الگوهایی در محورهای ازدواج، روابط زناشویی، فرزندآوری و روابط اجتماعی در مساجد و  مشاوره‌های لازم به والدین کمک به سزایی در ترویج و تعیین الگو در امر ازدواج آسان داشته باشند.

 

امام‌جمعه چوار، تصریح کرد: مساجد به لحاظ تأمین مایحتاج یک ازدواج آسان ازجمله محل‌هایی هستند که می‌توانند آغازگر این حرکت خیرخواهانه باشند، در این راستا و در مسیر تحقق توصیه‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی و با تلاشی که مسئولین نهادهایی چون امور مساجد، کانون‌های فرهنگی و هنری و کمیته امداد انجام داده‌اند، مساجد علاوه بر اینکه از حیث فرهنگی امر ازدواج را ترویج می‌کنند، از حیث مالی نیز آستین همت بالا زده و با شناسایی زوج‌های جوان و نیازمند، در تأمین جهیزیه آن‌ها تلاش ‌کنند.

 

وی، بیان کرد: بسیاری از مساجد در ایران در این راستا با تأمین جهیزیه و یا مایحتاج عروسی از قبیل تالار و وسایل پذیرایی و کارت دعوت نوعروسان بسیاری را راهی خانه بخت کرده‌اند، در شرایطی که جوانان به بهانه‌های مختلف ازدواجشان را به تأخیر می‌اندازند مساجد وظیفه‌دارند که اهمیت ازدواج آسان و مزایای آن را چه به لحاظ اجتماعی و چه به لحاظ شرعی برای جوانان توضیح دهند و همچنین تأکیدی که شرع مقدس اسلام بر این موضوع دارد را تبیین کنند و نیاز جامعه را برای ازدواج جوانان و خطراتی را که جامعه و جمعیت کشور را در آینده تهدید می‌کند را به آن‌ها توضیح دهند.

کد خبر 813936

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha