سند جامع حمایت اجتماعی و درمانی برای بیماران خاص تدوین شود

موسوی کیا گفت: باید برنامه دراز مدت و سند جامع حمایت اجتماعی و درمانی برای بیماران خاص تدوین شود و پیش نیاز آن ایجاد بانک اطلاعاتی دقیق است که براساس آن بتوان برنامه ریزی کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «علی اصغر موسوی کیا» امروز (2 مرداد) در کمیته بیمارهای خاص استان اظهار کرد: خراسان جنوبی جزو استان های پیشگام در تاسیس مرکز بیماران خاص است و تاکنون خدمات ارزنده ای در بحث بیماران خاص انجام شده است.

 

مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری خراسان جنوبی با اشاره به وجود یک هزار و 35 بیمار خاص در استان که به آنان خدمات ارائه می شود، گفت: از این تعداد 290 بیمار دیالیزی، 160 بیمار هموفیلی، 82 بیمار تالاسمی، 242 بیمار  ام اس، 173 بیمار پیوندی، 61 بیمار اوتیسم ، سه بیمار موکوپلی ساکاریدوز  و 17 بیمار EB   هستند.

 

وی تاکید کرد: بیشترین آمار بیماران خاص در خراسان جنوبی، مربوط به بیماران کلیوی و ام اس است.

 

موسوی کیا با اشاره به اینکه هرگونه سیاست گذاری و برنامه ریزی نیازمند غربالگری بیماران خاص است، بیان کرد: برخی از این بیماری ها منشاء ژنتیکی و وراثتی دارند لذا بخش پیشگیری و درمان مطرح است.

 

وی با بیان اینکه بیشترین درصد بیماران دیالیز با 44.27 درصد در شهرستان بیرجند است، ادامه داد: شهرستان قاین، فردوس و نهبندان در رتبه های بعدی قرار دارند.

 

مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری خراسان جنوبی افزود: در بحث بیماری هموفیلی هم 58.8 درصد بیماران در شهرستان بیرجند هستند.

 

موسوی کیا با اشاره به اینکه بیشترین بیماران تالاسمی، پیوندی و ای بی نیز در شهرستان بیرجند هستند، گفت: باید برنامه دراز مدت و سند جامع حمایت اجتماعی و درمانی برای بیماران خاص تدوین شود و پیش نیاز آن ایجاد بانک اطلاعاتی دقیق است که براساس آن بتوان برنامه ریزی کرد.

 

 

کد خبر 813908

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha