امام شهر بیشترین تولید و بهترین کیفیت در تولید مرکبات را دارد

امام شهر بیشترین تولید مرکبات و بهترین کیفیت در تولید این محصولات در منطقه خود را دارد و به‌دلیل آنکه کسی این شهرشان را نمی‌شناسد، مجبور هستند محصولات را به شهرهای اطراف برده و با نام آن شهرها بفروشد.

خبرگزاری شبستان // فارس
 

استان فارس اکنون با تقسیم رسمی خراسان و غیر رسمی کرمان به عنوان پهناورترین استان ایران اسلامی محسوب می شود، فارس از شمال به اصفهان، یزد و کهگیلویه و بویر احمد، از شرق به بوشهر، از غرب به کرمان و کرمان جنوبی و از جنوب نیز با استان های هرمزگان و بوشهر هم مرز است.

 

موقعیت این استان به گونه ایست که تنها کمتر از 20 کیلومتر با خلیج همیشه فارس فاصله دارد که این منطقه کوچک از آن استان بوشهر است، در زمان استانداری احمدزاده قرار بود تا با رایزنی این منطقه برای صدور کالاهای فارس به این استان داده شود که عمر استانداری، معاون کنونی رئیس جمهوری کفاف این موضوع را نداد.


فارس همواره به عنوان شیرازه مهد و تمدن ایران زمین محسوب شده و می شود، وجود بناهایی همچون پارسه (تخت جمشید)، پاسارگاد، حافظیه، سعدیه، غار بیشابور، داراب گرد و قلعه ایزدخواست این استان را همواره جز استان های پرجاذبه معرفی کرده است.


پهناورترین استان ایران اما به امامزادگان واجب التعظیمی همچون احمد بن موسی (ع)، حسین و محمد بن موسی (ع) در شیراز، امامزاده فضل (ع) در جهرم و امامزاده اسماعیل (ع) فسا شناخته می شود که مامن دل های عاشق است و کاروان های استان های همجوار برای عرض ارادت همواره وارد این شهرستان ها شده و از وجود این بزرگواران بهره ها می جویند.


فارس سرفراز با این گستره جغرافیایی از همه رنگ و آب و هوایی در خود دیده است و در زمستان این استان در زمانی که شمال آن برفی و با دمای منفی 10 درجه است در جنوب استان دمایی همچون بندرعباس در حدود 25 درجه را تجربه می کنند و هوایی کاملا خلیجی دارند و همین امر باعث می شود تا محصولات متعددی به بازار روانه کند و همواره دست بازاریان میوه و تره بار از محصولات فارس خالی نباشد.


فارس در سال های گذشته چند مرتبه مقام اول گندم کشور را به خود اختصاص داد و ایران اسلامی را از واردات گندم به زعم مسئولان بی نیاز کرد، اما اکنون این استان چندین سال است که دچار قهر آسمان شده است و به همین دلیل کشاورزان یا ورشکست شده و به نان شب محتاج و یا اینکه به زور در حال ادامه کار هستند، خیلی ها هم که مدعی زرنگی بوده اند زمین ها را فروخته و به شهرها سرازیر شده اند، همه اینها گفته شد تا بدانیم ارزش صنایع تبدیلی تا چقدر است و فارس بیش از استان های دیگر به آن نیازمند است.


اکنون در این واویلای خشکسالی شهر جدید پیدا شد که خود داعیه محصولات و مرکبات باغی را دارد، شهری که قبلا شهرکی بیش نبوده و اکنون به شهری تبدیل شده که شهردار دارد از دور که می آیی نخل هایش دیده می شود خودشان می گویند: "امام شهر، شهری است که نخل هایش دست به دعا بر آسمان بلنده کرده اند."


امام شهر در دور و نزدیک رودخانه قره‌آقاج، در میان باغ‌هایی که پر است از درختان سیب‌ و مرکبات و انار، باغ‌های هزار محصول، باغ‌هایی که اگرچه سیراب نیستند، اما همچنان شکوفه و بر می‌دهند، واقع شده است.


علی زارع، شهردار امام‌شهر که به جمع خبرنگاران آمده بود، می‌گوید: بیشترین تولید لیمو ‌ترش، مرکبات و خرما را داریم اما به‌دلیل آنکه شهرمان غریب است و آن را نمی‌شناسند، مجبوریم برای فروش، محصولاتمان را به جهرم بفرستیم.


امام‌شهر در شهرستان قیر و کارزین در شرق استان فارس واقع شده است، این شهر کوچک بهمن ماه سال 87 به طور رسمی شهر شد که پس از انتخاب شهردار در همان سال اول بودجه شهرداری یک میلیارد و 650 میلیون ریال تعیین و تصویب شد.


شهردار امام شهر از امروز می گوید که همه ‌جای شهر آسفالت است و هیچ پیاده‌رویی خاکی نیست و یک یادباد آن روزگاران یاد باد هم برای روزهایی که می گوید که دیگر برای بچه های امام شهر به افسانه تبدیل شده است، روزگاری که با یک باران، آب جاری می‌شد و زندگی‌ها مختل، آن روزهایی که شورا و شهرداری، جاده و راه و راهداری معنا نداشت.


امام‌شهر در زلزله سال 53 قیر و کارزین خانه سالمی به خود ندید و در قالب یک شهرک در همان‌سال‌ها تاسیس شد، شهرکی که می تواند امروز یکی از الگوهای شهر سالم و توسعه‌یافته در حوزه فرهنگ شهروندی و عمران و توسعه با همکاری مردم در کشور مطرح باشد.


وی با اشاره به اینکه مردم این شهر، اصول شهروندی را به‌ خوبی بلد بوده و به صورت کامل در تمامی مباحث مربوط به شهر همکاری دارند، گفت: در یک ابتکار برای هر کوچه دو نماینده مرد با هدف پیگیری مباحث عمرانی و دو نماینده زن با هدف پیگیری مباحث بهداشتی و اجتماعی با رای مستقیم مردم هر کوچه انتخاب و به شورای شهر معرفی شده‌اند که این مهم انجام کار را برای کارهای عمرانی، فرهنگی و بهداشتی تسریع می کند.


زارع با تاکید براینکه با همراهی و مشارکت گسترده مردم، در سال 88 یعنی اولین سال فعالیت شهرداری، پنج برابر بودجه مصوب، اعتبار جذب و در راستای توسعه و عمران آن هزینه شد.


شهردار امام‌شهر اظهار داشت: تمامی معابر این شهر بالای 10 متر است که به گونه ای ساخت و ساز در این شهر انجام شده که هیچ کوچه بن بستی وجود ندارد و تمامی الگوهای شهروندی و شهرسازی در این شهر کوچک رعایت شده و امروز اعتبارات فراوانی برای فضا سازی، آسفالت خیابانها و کوچه های این شهر هزینه شده است.


امام شهر بیشترین تولید مرکبات و به خصوص لیمو‌ترش و بهترین کیفیت در تولید این محصولات را دارد و به‌دلیل آنکه کسی این شهرشان را نمی‌شناسد، مجبور هستند محصولات را به شهرهای اطراف برده و با نام آن شهرها به‌فروش برسانند، 36 درصد کل لیموترش و شیرین، 30 درصد از مرکبات و 36 درصد خرمای تولید شده در شهرستان قیر و کازین به این شهر چهار هزار نفری تعلق دارد که به راحتی می تواند فرصت مناسب برای جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی باشد.


فرهاد شکوهی، رئیس شورای اسلامی امام‌شهر نیز مهمترین اولویت مسئولان و مردم این نقطه از فارس را جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی به خصوص علاقه‌مندان به ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی در عرصه کشاورزی عنوان می کند و می گوید: امام شهر علاوه بر مرکبات و محصولات باغی مناسب، سیفی، سبزی، شالی و حبوبات هم دارد و مرکز تولید لوبیای چشم‌بلبلی در استان فارس محسوب می‌شود.


وی مژده ای هم به سرمایه گذاران می دهد که نه تنها هیچ عوارض و پولی از سرمایه‌گذار دریافت نمی‌کنیم بلکه تمام زیرساخت‌هایی که داریم را در اختیارشان قرار می‌دهیم، زمین، آب و برق مورد نیازشان را تامین می کنیم؛ این نشان از همت والایی دارد برای ساخت شهری که قبل از این زلزله آن را زیر و رو کرده بود، نشان از دلسوزی واقعی مسئولی که می خواهد شهرش پیشرفت کند تا به آن ببالد.


امام‌شهر می‌تواند یکی از مقاصد گردشگری در فارس باشد، چرا که به‌اعتقاد اهالی این شهر، خداوند قطعه‌ای از شمال ایران را برداشته و بر سرراه جنوب گرم گذاشته تا بزرگی‌اش را بر همه ثابت کند، این شهر کوچک نقطه‌ای جذاب برای طبیعت‌گردان است کسانی که عشق طبیعت دارند و تا یک روز قرمز در تقویم می بینند، بار و بنه خود را به مقصد جایی دیدنی جمع می کنند، این شهر آثار تاریخی همچون دیواری 2 هزار متری از دوره ساسانیان دارد که هنوز بقایای آن باقی است.


این دیوار قدمتی بیش از دیوار چین دارد و همزمان با آتشکده فیروزآباد ساخته شده است که به فواصل 500 متر، برج‌های مخروبه‌ای دیده می‌شود، نقاطی که نشان‌دهنده اهمیت این دیوار برای حاکمان آن دوران بوده است.


پایان پیام/
 

کد خبر 81383

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha