به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «محمدرضا مودودی» در همایش تجارت ایران و آفریقا گفت: هنوز تصویر روشنی از آفریقا در ایران وجود ندارد و در گام اول باید ارتباط با این قاره افزایش یابد تا نگاه ما به آفریقا متفاوت از نگاه های دیگران به این قاره باشد.
سرپرست سازمان توسعه و تجارت کشور با بیان اینکه قاره آفریقا شش درصد از جغرافیای جهان را در اختیار دارد اما جمعیت 17 درصدی جهان در این کشور فعال هستند، افزود: برخلاف این ظرفیت بزرگ برای تجارت، سهم تجارت آفریقا از تجارت جهانی کمتر از سه درصد است.
وی در مورد کمرنگ بودن سهم تجارت ایران در جهان نیز یادآور شد: ایران 1.2 درصد جمعیت جهان و 1.2 درصد جغرافیای جهان و 1.2 درصد GDP را در اختیار دارد، عنوان کرد: این در حالی است که سهم تجارت ایران از تجارت جهانی کمتر از دو دهم درصد است که این مسئله نشان می دهد که ظرفیت ایران در این زمینه نادیده گرفته شده است.
این عضو وزارت صنعت، معدن و تجارت آفریقا را سکوی پرشی برای جمهوری اسلامی ایران دانست که به دلیل ظرفیت هایش می توان در زمینه دور زدن تحریم ها در عرصه تجارت استفاده کرد، تصریح کرد: در زمینه های سرمایه گذاری های مستقیم، توسعه بازار، خدمات فنی و اصلاح زیرساخت ها ایران می تواند بر آفریقا نگاه فرصتی داشته باشد.
وی همچنین سهم چین از قاره آفریقا را 16 درصد یادآور شد و گفت: این نشان می دهد که چین ظرفیت این قاره در زمینه تجارت را درک کرده و همچنین کشورهای آسیایی نیز 25 درصد از بازار قاره سیاه را در اختیار دارند که توانسته اند فرهنگ آسیایی مد نظر ما را به آفریقا منتقل کنند.
مودودی به پتانسیل مد نظر ایران برای سرمایه گذاری در آفریقا نیز اشاره کرد و اظهار داشت: ایران نتوانسته از سرمایه گذاری در پتانسیل های موجود در این قاره سیاه استفاده کند و متاسفانه علت این مسئله نبود شرکت های قوی صادراتی در ایران و کمبود اقلام صادراتی است که طبق آمار اعلام شده تنها 130 قلم کالای ایرانی امکان صادرات دارند و تنها هشتاد شرکت ایرانی بالای 50 میلیون دلار صادرات انجام می شود.
سرپرست سازمان توسعه و تجارت کشور در پایان راهکارهای اصلی برای مقابله با ضعف صادراتی ایران را عنوان کرد و افزود: در ابتدا باید راه ورود سرمایه گذاران خارجی به ایران را باز بگذاریم تا شرکت های ما ارتباط بین المللی را از سر بگیرند و سپس با حضور در عرصه های بین المللی همچون بازارهای مستعد آفریقایی امکان حضور شرکت های صادراتی در جهان را فراهم کنیم./
نظر شما