آثار تولیدی موسیقی در حوزه هنری باید از شأن هنری خود دفاع کنند

مومنی شریف گفت: متأسفانه ما در این ۴۰ سال مخصوصا از اواخر دهه ۶۰ نتوانستیم در عرصه موسیقی موفق عمل کنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از  پایگاه خبری حوزه هنری، نشست تخصصی سالانه مسئولان واحد موسیقی مراکز استانی حوزه هنری انقلاب اسلامی با حضور «محسن مومنی شریف»، رئیس حوزه هنری، برگزار شد.

 

در این نشست، مومنی شریف به موسیقی انقلاب اسلامی اشاره کرد و عرصه این هنر را برای تولیدات فاخر خالی دانست. وی نسبت به تولیدات موسیقی در حوزه هنری گفت: خدا را شاکریم که جلسه سالانه مسئولان واحد موسیقی برگزار می شود و ما می توانیم به بیان موضوعات و مسائل مختلف پیرامون موضوع موسیقی حوزه هنری بپردازیم. ان‌شاءالله موسیقی در حوزه هنری به جایگاه قابل قبولی برسد و تولیدات شما به عنوان یک شاخص در عرصه موسیقی انقلاب اسلامی مطرح شود.

 

وی ادامه داد: زمانی که به تاریخ انقلاب اسلامی نگاه می اندازیم درمی‌یابیم که موسیقی در ابتدای پیروزی انقلاب از جایگاه خوبی برخوردار بود و تولیدات پرمخاطب و اثرگذاری هم منتشر می شد؛ اما در اواخر دهه 60 به‌یک‌باره مسیر موسیقی انقلاب تغییر کرد و از روزهای اوج خود فاصله گرفت. در پیش از انقلاب سینما و موسیقی به دلیل شرایط فرهنگی دوران طاغوت مورد توجه اکثریت مردم نبود اما زمانی که نخستین اثر سینمایی حوزه هنری تولید شد، در مساجد به نمایش درآمد. در حوزه موسیقی نیز در همان سال ها تولیداتی داشتیم که بسیار مورد توجه قرار گرفت و بر سر زبان ها افتاد. بسیاری از مردم در مراسم بزرگداشت شهدای خود از برخی تولیدات موسیقی حوزه هنری استفاده می کردند و آن را اثری مقدس می دانستند که در مکان های مقدس پخش می شد.

 

رئیس حوزه هنری با بیان اینکه از اواخر دهه 60 ناگهان به سمت و سوی دیگری رفتیم، تصریح کرد: اگر تولیدات موسیقی حوزه هنری بر اساس ماموریت تعریف شده پیش می‌رفت، امروز وضعیت بسیار بهتری داشتیم. امروز عرصه موسیقی خالی است و ما باید با توان بیشتری وارد این میدان شویم. این آیین‌نامه‌ای که توسط همکاران تنظیم شده است مورد توجه شما قرار بگیرد و بر اساس آن پیش بروید. اگر بتوانیم به رسالت خود عمل کنیم قطعا به جایگاه خوبی خواهیم رسید. نباید از تولید آثار انقلابی نگران باشیم و تصور کنیم که این تولیدات مخاطب ندارد. اگر گام ها را استوار برداریم، و آثاری فاخر تولید کنیم قطعا مخاطبان زیادی جذب خواهد کرد. شرط تولید اثر در حوزه هنری این است که باید اثر تولید شده از شأن هنری خود دفاع کند. نباید به شعارها بسنده کرد و کار ضعیف منتشر کرد. تولید آثار فاخر بر اساس آرمان های انقلاب اسلامی قطعا می تواند در جذب مخاطب موفق بر جامعه اثرگذار باشد.

 

در این نشست «محمد مهدی سیار»، عضو شورای شعر و ترانه مرکز موسیقی، نیز به بیان ضرورت‌ها در حوزه شعر و ترانه  پرداخت و درباره به‌کارگیری محتوای اثربخش و شاخص گفت: بسیار خوشحالم که امروز در خدمت چهره های موثر و صاحب نظر عرصه موسیقی کشورمان در مراکز استانی حوزه هنری هستم. ما همه سر یک میز جمع شده ایم تا از دغدغه ها و موضوعات مشترکی پیرامون موسیقی کشور بگوییم. در سینما اصطلاحی به نام سینمای استراتژیک یا راهبردی داریم که در کنار سینمای سرگرم کننده، تفریحی و صنعت تجاری سینما فعالیت می کند. این بخش از سینما را دولت ها در اختیار دارند تا تفکرات خود را به مردم خود و جهان معرفی کنند. سینمای استراتژیک هیچ‌گاه به دست بازارهای خصوصی سپرده نمی‌شود بلکه بر اساس یک روند ارزشی برای آن کشور اندیشه راهبردی خود را معرفی می‌کند.

 

وی ادامه داد: به نظر من همانند سینمای استراتژیک، ما موسیقی استراتژیک هم نیاز داریم. به عبارتی جدای از فضای موسیقی تجاری، کف بازار و موسیقی سرگرم کننده باید یک موسیقی استراتژیک و راهبردی هم داشته باشیم تا اندیشه های ما را در مسیر حیات ملت و معرفی ما به جهان بازتاب دهد. علی‌رغم تبلیغاتی که می شود مبنی بر اینکه انقلاب اسلامی با موسیقی مخالف است اما شما تصور کنید مگر می شود خاطرات دهه فجر و پیروزی انقلاب اسلامی مرور شود و موسیقی در آن مطرح نباشد. به طور جد می توان گفت انقلاب اسلامی ایران یکی از آهنگین ترین حرکت های اجتماعی تاریخ بوده است. زمانی که خاطرات انقلاب اسلامی مرور می شود تولیدات موسیقی در ذهن و خاطره مردم جاری می شود؛ هرچند این مسئله تا زمان دفاع مقدس ادامه دارد اما با افت شدیدی مواجه است. ما برای یک دوره یک‌ساله پیروزی انقلاب اسلامی ده‌ها اثر فاخر داریم اما برای 40 سال عمر بابرکت انقلاب و اتفاقات تلخ و شیرین آثاری تولید نکرده ایم که در ذهن و حافظه تاریخی ملت ایران ثبت شود.

کد خبر 813780

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha