به گزارش خبرنگار شبستان از ملایر، شهرستان ملایر یکی از شهرستانهای استان همدان است که علاوه بر داشتن جاذبه های فرهنگی و گردشگری وجود بیش از 40 امامزاده و مکان مقدس باعث شده تا همه ساله به ویژه ایام نوروز و فصل تابستان مسافران و گردشگران زیادی از نقاط مختلف کشور به این شهرستان سفر کند.
در میان زیبایها و مکانهای دیدنی شهرستان ملایر روستای طجر سامن یکی از نامهای آشنایی است که وجود یک امامزاده به نام امام زاده ابراهیم باعث شده تا نام و آوازه این روستا در بین مردم شهرتی ویژه داشته باشد.
روستای طجر در ۱۸ کیلومتری جنوب غربی شهرستان ملایر و ۵ کیلومتری غربی راه شوسه ملایر به بروجرد واقع شدهاست.
این روستا دارای یک امامزاده به نام امامزاده ابراهیم است که وجود این امامزاده در این روستا خود باعث شده که در مناسبتهای مذهبی از سراسر شهرستان مردم به این روستا بروند و از این رو روستای طجر از سایر روستاهای اطراف متمایز است.
آستان مقدس امامزاده ابراهیم طجر سامن نیز بر اساس شجره نامه، با چهار واسطه به امام جعفر صادق(ع) برمیگردد و از نوادگان این امام بزرگوار بوده و همه ساله این امامزاده پذیرای زائران زیادی از مناطق و شهرهای مختلف است،
این امامزاده یکی از چهار امامزاده شاخص استان است و تنها در دو روز از روزهای 21 رمضان و 28 صفر، بیش از 10 الی 15 هزار زائر برای زیارت وارد امامزاده میشوند .
معاون فرهنگی اداره اوقاف و امور خیریه ملایر در گفتوگو با خبرنگار شبستان در ملایر گفت: وجود امامزادگان در نقاط مختلف محلی و مامنی برای رسیدن به آرامش و نزدیکی بیشتر به معبود است.
حجت الاسلام «ابوذر عباسی» بیان کرد: امامزادگان در واقع ستاره امید و معنویت بوده که در نقاط مختلف کشور همواره پذیرای زائران و ارادتمندان اهل بیت(ع) در طول سال به ویژه ایام مناسبتی هستند.
وی با بیان اینکه بیش از 40 امام زاده و بقعه متبرکه در ملایر وجود دارد گفت: حدود 30 بقعه و امامزاده دارای شجره نامه بوده و و در سامانه اوقاف ثبت شده است.
وی یکی از امامزادگان شاخص ملایر ، امامزاده ابراهیم طجر سامن برشمرد و افزود: 95 درصد از مناسبتهای سال و برنامههای مختلف فرهنگی و مذهبی با شرکت مردم و اهالی روستا، در این امامزاده برگزار می شود و از مداحان و قاریان مجرب در این برنامهها دعوت به عمل می آید.
حجت الاسلام عباسی افزود: بستههای فرهنگی در قالب سی دی و کتاب بین زائران توزیع میشود و در کنار آن کتابخانه امامزاده نیز برای استفاده زائران تجهیز شده است.
وی نصب گلدستههای امامزاده، کاشیکاری گلدستهها، محوطهسازی امام زاده، تأمین آب آشامیدنی امامزاده و نصب پروژکتور در محوطه را از دیگر اقدامات انجام گرفته در این مکان برشمرد.
به گفته وی ساخت پارکینگ، زائرا سرا و .. نیز از برنامههای آینده برای این امامزاده خواهد بود. عباسی بیان کرد: ما برای این انامزاده برنامه جامع داریم و زمینهای اطراف ان خریداری شده که ساختمانهایی برای یبرنامه های فرهنگی، زائزا سرا و.. در اطراق آن ساخته شود.
وی بیان کرد: این امامزاده علاوه بر اینکه محل زیارت زائران بسیاری است و در نزدیکی قنات واقع شده و علاوه بر مکان زیارتی، مکانی تفریحی توریستی نیز محسوب میشود.
نظر شما