تاکید ایران و فرانسه بر دیپلماسی برای برقراری صلح در جهان/چشم انداز روابط لندن و تهران در دوران جانسون

جزئیات طرح بخشودگی سود مرکب و جرایم تسهیلات بانکی، امضاء یادداشت تفاهم همکاری‌های توسعه‌ای ایران و بولیوی، ایران و فرانسه بر دیپلماسی برای برقراری صلح در جهان تاکید کردند از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در چهارشنبه دوم مرداد ماه است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، جزئیات طرح بخشودگی سود مرکب و جرایم تسهیلات بانکی،  امضاء یادداشت تفاهم همکاری‌های توسعه‌ای ایران و بولیوی،  ایران و فرانسه بر دیپلماسی برای برقراری صلح در جهان تاکید کردند از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در چهارشنبه دوم مرداد ماه است که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

آخرین وضعیت بازسازی در مناطق سیل زده استان های گلستان و خوزستان

برنامه شب گذشته (سه شنبه اول مرداد) تیتر امشب شبکه خبر سیما به پیگیری آخرین اقدامات انجام شده برای بازسازی مناطق سیل زده کشور اختصاص داشت.

 

این برنامه خبری با تماس تلفنی استانداران استان های سیل زده کشور روی آنتن رفت. استاندارگلستان درباره آخرین اقدامات انجام شده برای بازسازی مناطق سیل زده این استان با اشاره به اینکه ارائه پروانه ساخت تسهیل شده است، گفت: مشکلی در این باره وجود ندارد.

 

«هادی حق شناس» با بیان اینکه ماه مرداد واحد های تعمیراتی به اتمام می رسد، گفت: در بخش احداثی از هفت هزار واحد، سه هزار و 152 واحد پی کنی شده است.

 

استاندار گلستان همچنین به این نکته اشاره کرد که 170 واحد مدرسه هم تعمیراتش به اتمام رسیده است.

 

در ادامه این برنامه خبری استاندار خوزستان درباره آخرین وضعیت مناطق سیل زده این استان با اشاره به مشکلات گرما گفت: با فروکش گرما، کار ساخت و ساز تسریع می شود.

 

«غلامرضا شریعتی» در تشریح مشکلات مناطق سیل زده استان خوزستان به آب های جمع شده نیز اشاره کرد و گفت: آب ایستا هم مشکلاتی را به وجود آورده است.

 

جزئیات طرح بخشودگی سود مرکب و جرایم تسهیلات بانکی

«محمدرضا پور ابراهیمی» شب گذشته (سه شنبه اول مرداد) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره طرح بخشودگی سود مرکب و جرایم تسهیلات بانکی که در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، گفت:  اساس قانون، عملیات بانکی بدون رباست اما به علت ضعف نظارتی بانک مرکزی در طول سال ها، رویکرد نظام بانکی از ضوابط و مقررات، جدا و به عملیات خارج از آن ضوابط تبدیل شده است.

 

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با ابراز تاسف نسبت به اینکه به دلایل مختلف در نحوه تسویه قراردادهایی که منجر به اخذ تسهیلات شده توسط افراد حقیقی یا حقوقی، به جای محاسبه سودی که در قراردادها آمده است این قراردادها به علت تمدید که اتفاق می افتد شامل هم سود و هم جرایم بود، گفت: مجموعه این دو مورد با اصل قرارداد جمع می شد و سود و جریمه به آن تعلق می گرفت.

 

وی با اشاره به بررسی های مجلس شورای اسلامی در این زمینه گفت: محاسبات ما نشان می دهد اگر به این روش عمل کنیم در بازه زمانی پنج ساله در برخی موارد، این تسهیلات به چهار برابر تعهدات وام گیرنده تبدیل می شد که مشکلاتی را برای پرداخت فعالان اقتصادی ایجاد می کرد و هم مشکل شرعی و دینی ایجاد مي شد.

 

بوریس جانسون سیاست کاهش تنش‌ها را در پیش بگیرد

«حمید بعیدی‌نژاد»، سفیر کشورمان در انگلیس در توییتی نوشت:  آقای بوریس جانسون نخست وزیر جدید ظاهرا تنها نخست وزیر انگلستان در ۴۰ سال گذشته است که این فرصت را داشته که از جمهوری اسلامی ایران دیدار کرده و مستقیما با مسئولین ارشد ایران گفت‌وگو نماید. امیدواریم این تجربه، به ایشان کمک نماید که انگلیس فوری سیاست کاهش تنش و بهبود روابط را پیگیری کند.

 

بنابراین گزارش، در پی اعلام استعفای ترزا می از سمت نخست وزیری بریتانیا که به دلیل ناکامی‌اش در اجرای بریگزیت و مدیریت آن رخ داد، حزب محافظه‌کار بریتانیا که پیروز انتخابات پیشین در پارلمان بود امروز از میان بوریس جانسون و جرمی هانت رای گیری کرد و در نتیجه جانسون همانطور که پیش‌بینی می‌شد به عنوان رهبر حزب و نخست وزیر انتخاب شد.

 

امضاء یادداشت تفاهم همکاری‌های توسعه‌ای ایران و بولیوی

در سفر وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به بولیوی، سند یادداشت تفاهم همکاریهای توسعه ای جمهوری اسلامی ایران و دولت بولیوی توسط محمد جواد ظریف و« دیه گو پاری»، وزیر امور خارجه بولیوی به امضاء رسید. در این یادداشت تفاهم ، طرف ایرانی متعهد شد تا دانش فنی فناوری نانو را بواسطه ایجاد رشته کارشناسی ارشد و دکتری فناوری نانو و همچنین تاسیس آزمایشگاه تخصصی نانو در دانشگاه «امی »بولیوی درچارچوب همکاری توسعه ای جنوب – جنوب امضاء کند .  

 

بنابراین گزارش، در مراسم امضاء این یادداشت تفاهم وزیر امور خارجه کشورمان اظهار کرد : جمهوری اسلامی ایران با افتخار آماده به اشتراک گذاشتن دستاوردهای خود با ملت هایی است که پیشرفت خود را به کشورهای حامی یکجانبه گرائی پیوند نزده اند و در فربه تر شدن نظام سلطه نقشی ایفاء نمی کنند.  

 

ایران و فرانسه بر دیپلماسی برای برقراری صلح در جهان تاکید کردند

«عباس عراقچی»، فرستاده ویژه رئیس جمهوری ایران شامگاه سه شنبه (اول مرداد) در دیدار با امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه پیام کتبی دکتر روحانی را تسلیم وی کرد و هر دو بر استفاده از دیپلماسی برای برقراری صلح در جهان تاکید کردند. در این دیدار طرفین بطور مبسوط پیرامون موضوعات مورد علاقه دو کشور از جمله مسائل منطقه ای و بین المللی و چگونگی یافتن راهکارهایی به منظور کاهش تنش ها در منطقه و همچنین استمرار حفاظت از برجام بعنوان یک تفاهم بین المللی و چند جانبه و یکی از مهمترین دستاوردهای دیپلماسی در عصر حاضر بحث و تبادل نظر کردند.


در این جلسه استفاده از دیپلماسی به منظور منظور ایجاد فضای مورد نیاز جهت ایجاد و استحکام ثبات و امنیت در بهترین شکل ممکن با توجه به شرایط و وضعیت کنونی جهان و منطقه مورد تاکید قرار گرفت.

 

عراقچی: ایران اجازه اخلال در روند کشتیرانی را نمی دهد

«سیدعباس عراقچی»، معاون سیاسی وزیر امور خارجه و فرستاده ویژه رئیس جمهوری اسلامی ایران که بامداد امروز (سه شنبه اول مرداد) به منظور تقدیم پیام کتبی حسن روحانی به امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه وارد پاریس شد، با ژان ایو لو دریان وزیر خارجه فرانسه دیدار و گفت وگو کرد.

 

لو دریان در این دیدار ضمن خوشامدگویی و اشاره به تحولات و تعاملات اخیر و تماس های دیپلماتیک دو کشور، سفر فرستاده ویژه رئیس جمهور فرانسه به تهران و مذاکرات انجام شده و حضور فرستاده ویژه رئیس جمهور ایران در پاریس را با اهمیت توصیف کرد.


وی با اشاره به اینکه فرانسه به دنبال کاهش تنش های موجود است، گفت: فرانسه بر حفظ و اجرای برجام تاکید دارد و به تلاش های خود در این زمیه ادامه می دهد.  


وزیر امورخارجه فرانسه اظهار داشت: گرچه ایجاد و راه اندازی ساز وکار مالی اینستکس فرایندی طولانی بوده است، اما عملیاتی شدن این سازوکار  یک گام سیاسی مهم به شمار می‌رود.  


سیدعباس عراقچی در این دیدار توضیحات مبسوطی در خصوص آخرین وضعیت هسته ای و روند کاهش تعهدات ایران در برجام ارائه داده و گفت:جمهوری اسلامی ایران کاهش تعهدات خود در برجام  را بر اساس حقوق خود در این توافق در دستور کار قرار داده است و لذا مسیرهای دیپلماتیک همچنان باز است.  


وی با تشکر از تلاش ها و ابتکارات فرانسه و شخص امانوئل ماکرون یادآور شد: در این سفر پیام رئیس جمهوری اسلامی ایران را به رئیس جمهوری فرانسه تسلیم خواهد کرد.

 

چشم انداز روابط لندن و تهران در دوران جانسون/ نباید نسبت به نخست وزیر جدید زود قضاوت کرد

روز گذشته «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس شد تا تغییراتی در سیستم حکومتی این کشور ایجاد شود. در خصوص آینده فعالیت نخست وزیر جدید انگلیس یکی از مهمترین سوالات نحوه ارتباط تهران و لندن در دوران حکومت داری اوست که در این باره با (مهدی مطهرنیا) استاد روابط بین الملل گفت و گو کرده ایم. مشروح این مصاحبه را در ذیل می خوانید:

 

سوال 1: روابط ایران و انگلیس در دوران نخست وزیر جدید چگونه خواهد بود؟

 

بوریس جانسون رویکردهای محافظه کارانه و تمایل به نومحافظه کاری دارد، بدین معنا که او از یک سو یک نومحافظه کار انگلیسی و از سوی دیگر از شمایل شخصیتی نزدیک به ترامپ برخوردار است، آن هم در بافت موقعیتی ناشی از روی کار آمدن دولت خود نومحافظه کار در آمریکا و شخصیتی مانند ترامپ که نقش بازیگر دیوانه کاخ سفید را در واشنگتن به خوبی ایفا می کند.

 

از سوی دیگر ما شاهد روی کار آمدن بوریس جانسونی هستیم که از نظر شخصیتی و نوع رفتارهای خود بسیار نزدیک به ترامپ شناخته می شود و نوعی نومحافظه کاری در دیدگاه های سیاسی او در اندیشه موجود در افکار عمومی انعکاس پیدا کرده است. مواضع او مواضعی تند در ارتباط با دیگر کنشگران جهانی محسوب می شود و بدین ترتیب اکنون واشنگتن و لندن در ارتباط با تهران به یک موجودیت واحد از نظر فکری و شخصیتی رهبران نزدیک شده اند. پرسش این است که آیا در عالم سیاست قطب های همنام مانند آهن ربا یکدیگر را دفع خواهند کرد یا بر اساس قاعده ویژه سیاست همدیگر را جذب خواهند کرد؟ در عالم سیاست قطب های همنام همدیگر را جذب می کنند، همان گونه که رضا شاه و آتاتورک همدیگر را  جذب کردند و همان طور که در حرکت های اولیه هیتلر او و استالین همدیگر را جذب کردند. سوال این است آیا ارتباط بوریس جانسون و ترامپ از قاعده رضا خان و آتاتورک پیروی خواهد کرد یا مانند هیتلر و استالین از هم دور می شوند که این را زمان نشان خواهد داد.

 

 

 

 

 

 

کد خبر 813652

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha