۱۵ درصد فرش کشور در زنجان تولید می شود

استاندار زنجان با بیان اینکه ۱۵ درصد فرش کشور در زنجان تولید می شود، گفت: در حوزه مشاغل خانگی هم باید اتاق اصناف استادکارانی که نیازمند حمایت هستند را به منظور دریافت تسهیلات معرفی کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، «فتح اله حقیقی» شب گذشته در جلسه گفت‌وگوی بخش خصوصی و دولت اظهارکرد: در تلاش برای حل مشکلات بخش خصوصی و اجرای قانون هستیم.

 

استاندار زنجان با اشاره به اینکه تسهیلات مشاغل خانگی به فعالیت های موثرپرداخت می شود، ادامه داد: واگذاری شهرک ظریفان به صنوف هم براساس قانون انجام می شود.

 

این مقام مسئول با یادآوری اینکه حضور مدیران ارشد در زنجان به جهت حل مشکلات بخش خصوصی بود، گفت: در مورد صادرات هم نیازمند دستور جلسه هستیم تا راجع به این موضوع بحث وبررسی شود.

 

استاندار زنجان به برگزاری نمایشگاهی از کالاهای صادراتی در استان اشاره کرد و گفت: زمانی فعالیت در حوزه ای مثمرثمرمی شود که آن تولید به ثروت تبدیل شود، استان زنجان در تولید صنایع دستی جایگاه مناسبی دارد که می تواند تبدیل به ثروت شود.

 

حقیقی با بیان اینکه 15 درصد فرش کشور در زنجان تولید می شود، گفت: در حوزه مشاغل خانگی هم بایستی اتاق اصناف استادکارانی که نیازمند حمایت هستند را به منظور دریافت تسهیلات معرفی کند.

 

وی با اشاره به اینکه در حوزه خدمات 27 درصد از کشور عقب تر هستیم، گفت: برای توسعه این بخش نیازمند طرح هستیم.

 

حقیقی از حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزیر نیرو در هفته آتی در این استان خبر داد و گفت: باید از فرصت‌هایی که با حضور مسؤولان کشوری در استان فراهم می‌شود استفاده لازم را کرد.

صادرات ۱.۲ میلیون دلاری صنایع دستی استان زنجان در سال گذشته

در ادامه رئیس اتاق بازرگانی استان زنجان هم از فعالیت 7 هزار نفر در 24 رشته تخصصی خبر داد و گفت: 27 استادکار هم در این زمینه فعالیت می کنند.

 

«غلامحسین جمیلی»به میزان صادرات 1.2 میلیون دلاری صنایع دستی از استان زنجان به سایر کشورها در سال گذشته اشاره گرد و گفت: این میزان صادرات به کشورهای عراق، آذربایجان، ترکیه، کشورهای عربی، امریکا و کانادا انجام شد.

 

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی هم در سخنانی به فرآیند پیشنهاد تشکیل وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اشاره کرد و گفت: همین موضوع موجبات مخالفت دولتی‌ها شد، در صورتی که باید این وزارتخانه تشکیل می‌شد.

 

علی وقف چی به ضرورت برگزاری نمایشگاه صنایع دستی در استان اشاره کرد و گفت: تجربه نشان می‌دهد که برگزاری نمایشگاه در معرفی هنر موثر است.

 

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی افزود: باید برای برپایی چنین نمایشگاه هایی فضای لازم در اختیار میراث فرهنگی قرار گیرد.

 

وی یکی از راه‌های توسعه صنایع دستی را همین روش خواند و گفت: برای رونق تجارت نیز اصلی‌ترین بحث همان پرداخت  تسهیلات ویژه است.

 

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان زنجان هم به عنوان یکی دیگر از سخنرانان این جلسه به درخواست های ارائه شده برای زمین در ناحیه کارگاهی ظریفان اشاره کرد و گفت: درخواست ها بیش از تعداد قطعات پیش بینی شده است.

 

ایرج احمدی ادامه داد: این ناحیه کارگاهی دارای مساحت 2.3 هکتار و دارای  103 واحد به صورت نمایشگاهی - کارگاهی به همراه مرکز خدمات رفاهی، نمازخانه و استراحتگاه است.

 

وی با اشاره به اینکه برای تکمیل زیرساخت‌های این ناحیه کارگاهی، افزون بر 120 میلیارد ریال هزینه شده است، افزود: زیرساخت‌های این شهرک در دهه فجر سال گذشته افتتاح شده و آماده واگذاری است.

رتبه نخست استان زنجان درتولیدات صنایع فلزی

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان هم با یادآوری اینکه استان زنجان رتبه نخست در تولیدات صنایع دستی را به خود اختصاص داده است، گفت: این رتبه با توجه به اینکه استان زنجان در حوزه صنایع مسگری، چاقوسازی و ملیله‌سازی  فعال است به دست آمده است.

 

«یحیی رحمتی» به رایزنی های انجام شده با مس سرچشمه کرمان اشاره کرد و گفت:  به همین منظور فعالان صنایع دستی فلزی می توانند با کسر هزینه واسطه مواد اولیه مورد نیاز خود را تامین کنند.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان گفت: یک هزار و 700 کارگاه در حوزه مس در استان زنجان فعالیت می کنند.

 

وی همچنین به بروز مشکلاتی برای ملیله‌کاران به علت افزایش قیمت نقره اشاره کرد و گفت: در چاقو نیز وضعیت همین است و تولیدکنندگان چاقوی آشپزخانه در تأمین استیل مورد نیاز خود دچار مشکل هستند.

 

کد خبر 813618

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha