یک هزارو۳۰۹ دانش آموز آموزش های مهارتی کسب کردند

دستورانی گفت: از ابتدای امسال قریب به یک هزار و ۳۰۹ دانش‌آموز، آموزش‌های مهارتی دیده‌اند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان، «محمد دستورانی» در نخستین جلسه نشست چندجانبه نهضت مهارت آموزش در آستانه ششم مرداد روز ملی کارآفرینی با اشاره به اجرای طرح ایران مهارت گفت: این طرح با هدف ترویج فرهنگ مهارت‌آموزی و ارتقای فرهنگ کار برای دانش‌آموزان دوره اول متوسطه تدوین شده است.

 

مدیرکل آموزش‌وپرورش استان سمنان ضمن بیان اینکه برای تقویت مهارت‌آموزی در سه بخش کار در حال انجام است، ابراز داشت: در دوره متوسط اول ۲۷ هزار دانش‌آموز در استان سمنان وجود دارد که با همه محدودیت ۳۸ درصد آن‌ها در طرح ایران مهارت مورد آموزش واقع شدند.

 

وی ضمن بیان اینکه هشت هزار و ۷۰۰ دانش‌آموز در پایه هفتم، هشتم و نهم در طرح ایران مهارت آموزش‌های مهارتی را فراگرفتند، افزود: از این نظر سمنان در رتبه اول استان‌های کشور قرار دارد.

 

دستورانی با تاکید بر اینکه  این طرح، فرصتی را فراهم می‌کند تا این دانش‌آموزان علاوه با کسب مهارت در رشته‌های متفاوت دید و نگاه مناسبی برای هدایت تحصیلی و انتخاب رشته در دوره دوم متوسطه و دانشگاه به دست آورند افزود: فرهنگ کار و تلاش و مهارت باید در بین مربیان و دانش آموزان نهادینه شود.

 

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان ادامه داد: در سال تحصیلی 97-98، بالغ‌بر یک هزار و 500 نفر و بالغ‌بر 350 هزار نفر ساعت توسط مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای استان سمنان آموزش دیده‌اند.

 

وی از رتبه اول استان  سمنان در طرح ایران مهارت خبر داد و گفت: در حال حاضر 47.3درصد دانش آموزان استان در رشته کار و دانش تحصیل می‌کنند و این در حالی است که میانگین این شاخص در کشور36 درصد است.

 

دستورانی با بیان اینکه 45 درصد دانش آموزان در سطح کشور در رشته علوم تجربی تحصیل می‌کنند ادامه داد: خوشبختانه در استان سمنان این میزان 40 درصد است چرا که اجتماع اکثر دانش آموزان در این رشته جز افزایش بیکاری در این رشته حاصلی ندارد.

 

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان تصریح کرد:میزان دانش آموزان رشته ریاضی که عمده رشته‌های مهندسی و فنی زیرشاخه آن هستند در سطح کشور 15 درصد است در صورتی در استان سمنان این رقم 21 درصد است.

 

وی با بیان اینکه این توفیقات نتیجه هدایت تحصیلی بهتر است ادامه داد: در سطح کشور به طور میانگین 40درصد دانش آموزان به سمت رشته علوم انسانی سوق می‌یابند در حالی که این رقم در استان سمنان 39درصد است.

 

دستورانی از مشارکت تنها اداره آموزش وپرورش  در تولید بسته آموزشی خبردادوافزود: در پایه دهم طرح هر دانش‌آموز یک مهارت تعریف شد که در این مقطع چهار هزار دانش‌آموز مشغول تحصیل هستند که با توجه به ضریب پراکندگی بالا و جمعیت پایین این رقم در کل کشور مطلوب است که بر این اساس تلاش شد تا آموزش‌ها مطابق باوجود مواد اولیه و نیازسنجی هر شهرستان و بخش در استان سمنان منطبق باشد.

 

مدیرکل آموزش‌وپرورش استان سمنان ترویج فرهنگ مهارت‌آموزی و کار بین دانش‌آموزان را ضروری دانست و گفت:‌ شناسایی و گروه‌بندی مخاطبان و افراد زیرپوشش به‌منظور انجام نیازسنجی دوره‌های آموزشی کاربردی متناسب با شرایط مخاطبان، امکان‌سنجی پاسخگویی به نیازهای آموزشی با مطالعه پتانسیل‌های طرفین، برنامه‌ریزی آموزشی و اجرای دوره‌های آموزشی ویژه افراد با نیازمندی‌های خاص فرآیند ثابت همکاری‌های مشترک اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان سمنان و اداره کل آموزش و پرورش استان است.

 

وی تصریح کرد: این موارد پس از تفاهم‌های اولیه استانی برای اجرای بهتر به شهرستان‌ها ابلاغ می‌شود؛ دانش‌آموزان دوره اول متوسطه، دانش‌آموزان پایه دهم دوره دوم متوسطه و دانش‌آموزان کاردانش عمده‌ترین مخاطبان آموزش‌های مهارتی هستند.

 

دستورانی از دوره ابتدایی به مثابه نقطه آغازین تربیت، تحول و مهارت یاد کرد و گفت: بسیاری از کشورهای دنیا در دوره پیش‌دبستانی و ابتدایی آموزش رسمی ندارند و آموزش در آنها از طریق بازی و برخی روش‌های غیررسمی صورت می‌گیرد.

 

مدیرکل آموزش .و پرورش استان سمنان زایش فکری و خلاقیت در دانش‌آموزان را مستلزم هدایت تحصیلی درست دانست و خاطرنشان کرد: یکی از مواردی که رهبری معظم انقلاب در بیانیه گام دوم بر آن تاکید ویژه کردند کم‌کردن فاصله بین بایدها و واقعیت‌ها است. از همین رو بعد از چهار دهه از انقلاب، باید چشم‌انداز آینده را بهتر و روشن‌تر ترسیم و طرح‌ریزی کنیم.

 

وی ادامه داد: اگر می‌خواهیم آموزش و پرورش در رسالت خود در حوزه آموزش، مهارت و ...به درستی عمل کند باید از منابع مالی و انسانی کیفی و به‌اندازه بهره‌مند شود.

 

دستورانی بابیان اینکه در سند تحول بنیادین شش ساعت تربیتی وجود دارد که در آن علم و فناوری و تجهیزات و ساعت ناظر بر تقویت مهارت‌آموزی در مجامع آموزشی است، ابراز داشت: امروز ۹۰ درصد عواید کشورهای پیشرفته را کارگاه‌های کوچک و بنگاه‌های اقتصادی زودبازده تأمین می‌کند لذا اگر قرار بر فائق آمدن خیلی از مشکلات موجود درکشور است ما نیز باید این مسیر را طی کنیم، وقتی تجربه موفق جهانی وجود دارد راه طی شدن را باید با سرعت انجام داد.

 

کد خبر 813535

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha