مسجددانشگاه علم و صنعت؛باشکوه ترین اجتماع عبادی دانشگاهیان انقلابی+عکس

مسجدالشهدای دانشگاه علم وصنعت از مساجد بزرگ دانشگاهی کشور است که با برگزاری برنامه‌های حیات‌بخش فضای مقدس و روحانی را بین دانشگاه‌های کشور ایجاد کرده و محلی برای باشکوه ترین اجتماع عبادی دانشگاهیان است.

خبرگزاری شبستان: دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشگاهی دولتی و به اعتقاد برخی اولین موسسه آموزش عالی در ایران است که هسته اولیه آن در سال ۱۳۰۸ شکل‌ گرفته است. پردیس اصلی این دانشگاه در تهران و شعبه‌های آن در شهرهای اراک، بهشهر، دماوند و نور واقع‌ است.


دانشگاه علم و صنعت ایران، تنها دارنده دانشکده مهندسی راه‌آهن در خاورمیانه و دانشکده مهندسی خودرو در ایران است؛ همچنین از معدود دانشگاه‌های صنعتی کشور است که دانشکده معماری و شهرسازی نیز دارد.


سطح آموزشی بالا از یک سو و داشتن امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی پیشرفته از سویی دیگر به خصوص در رشته‌های مهندسی عمران، مواد و متالورژی و مکانیک، باعث شده تا وجهه صنعتی این دانشگاه پررنگ‌تر شود و دانش‌آموختگان آن بتوانند به سرعت جذب واحدهای صنعتی کشور شوند.

 

در حال حاضر حدود 11 هزار دانشجو در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در رشته‌های مختلف مهندسی و علوم پایه (۴۲ رشته تخصصی) در این دانشگاه مشغول به تحصیل‌ هستند. یکی از ملزوماتی که هر دانشگاهی باید داشته باشد وجود مسجد است که خوشبختانه مسجد دانشگاه علم وصنعت ایران یکی از بزرگترین مساجد دانشگاهی کشور است.

 

 

مسجدالشهدای دانشگاه علم و صنعت باشکوه‌ترین اجتماع عبادی، سیاسی و تجلی‌گاه اراده مذهبی، اعتقادی و فرهنگی دانشگاهیان متعهد و انقلابی است. عظمت نمازهای جماعت، گفتمان‌های فرهنگی، برگزاری مراسم بسیار متنوع و حیات‌بخش در طول سال فضای مقدس و روحانی را بین دانشگاه‌های کشور ممتاز و برجسته کرده است.

 

این مسجد ابتدا توسط اساتید، دانشجویان انقلابی و خیرین قبل از پیروزی انقلاب اسلامی با زیربنای مختصری ساخته شد ولی پس از انقلاب با همت، فداکاری و ایثار دانشگاهیان وسعت، عظمت و زیبایی کنونی را یافته است ولی به طور کامل پاسخگوی استقبال و نیاز روزافزون دانشگاهیان نیست.

  

مسجدالشهدای دانشگاه علم و صنعت ایران زیر نظر نماینده دفتر معظم رهبری در دانشگاه اداره می‌شود، امام جماعت مسجد آیت‌الله سیدهاشم حمیدی است که پس از انقلاب امام جماعت این مسجد شد و برنامه‌های آن با همت نهادهای دانشجویی، اساتید و کارکنان برگزار می‌شود، این مسجد همواره در نمازهای ظهر و عصر با اذان مکبران پذیرای نمازگزاران بوده و هست.

  

مسجد در دو مرحله ساخته شده است، مرحله اول با طرح اولیه قبل از انقلاب و با معماری استاد لرزاده و مرحله دوم مهندس نقره‌کار طرح توسعه را ارایه و با گنبد بزرگی ساخته شد.

 

دانشگاه علم و صنعت ایران افتخار دارد که اولین دانشگاه‌هایی است که در مراسم باشکوه و بی‌نظیر، تعداد پنج تن از شهیدان گمنام را در سینه خود در آغوش دارد. یادمان و مزار شهدای گمنام این مسجد در جوار مسجد دانشگاه قرار دارد و ساختمان آن با الهام از معماری فاخر و اصیل سنتی و ظرافت و قوام در سال‌های اخیر ساخته شده و الهام‌بخش رشادت ها و دلاور مردی های جوانان این مرز و بوم است. 

  

عبدالحمید نقره‌کار، رییس دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه علم و صنعت ایران و معمار این مسجد با اشاره به اینکه مسجد دانشگاه در سال 1346 به همت جمعی از دانشجویان متعهد و افراد خیراندیش نهاده شد، به خبرنگار شبستان گفت: این مسجد در طول انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) پایگاه مهمی برای تجمع فعالیت‌های انقلابی و اسلامی بود و تا امروز نیز مرکز جذب و تجمع جوانان پرشور و متعهد است.

  

وی افزود: با توجه به افزایش چشم‌گیر دانشجویان و کارکنان متعهد این دانشگاه و استقبال از نمازهای جماعت مسجد دانشگاه، متأسفانه شبستان برادران و خواهران این مسجد با فضای حدود 400 متر مربع زیربنا برای حضور خیل عظیم مشتاقان کافی نبود از همین رو طرح توسعه شبستان در چند سال گذشته در دستور کار قرار گرفت.

  

نقره‌کار با بیان اینکه برای طرح توسعه مسجد دانشگاه بودجه مصوبی وجود نداشت، اذعان کرد: هیئت‌رییسه دانشگاه در سال 87 تصمیم گرفت با توکل به خداوند و همت والای مردان و زنان نیکوکار و مؤسسات خیریه، طرح توسعه مسجد دانشگاه در جهت بسط و گسترش فعالیت‌های فرهنگی و اسلامی و در راستای اهداف انقلاب را اجرا کند.

 

وی با اشاره به اینکه نوسازی گنبد مسجد الشهدای دانشگاه علم و صنعت ایران در سال 1387 در دستور کار قرار گرفت، ادامه داد: گنبد جدید، روی چهار ستون اصلی شبستان با قطر 9 متر طراحی و با سازه سبک فلزی بر روی گنبد قدیمی ساخته شد و در حال حاضر مساحت مسجد 1800 متر مربع است.

 

 

استقبال بی نظیر از نمازهای جماعت مسجد دانشگاه علم و صنعت

آیت‌الله سیدهاشم حمیدی، امام جماعت مسجد الشهدای دانشگاه علم و صنعت ایران با بیان اینکه قشر تحصیل‌کرده و نخبه جامعه از مسجد استقبال زیادی دارد، بنابراین برنامه‌های این مساجد باید گسترده‌تر از دیگر مساجد کشور باشد، به خبرنگار شبستان گفت: جذب دانشجویان و جوانان به فضاهای مذهبی چون مسجد از ثمرات همجواری مسجد و دانشگاه است که موجب شد پس از چند سال فضای مسجد برای اقامه نماز و حضور دانشجویان کافی نباشد و نیاز به توسعه داشته باشد. با وجود آنکه فضای مسجد دو برابر افزایش یافته است ولی باز پاسخگوی حضور گسترده دانشجویان نیست و حتی در فضای بیرونی مسجد نیز نماز اقامه می‌شود.

 

دکتر احمدی نژاد از افتخارات دانشگاه علم و صنعت

وی با اشاره به اینکه استقبال از نمازهای جماعت مسجد بی‌نظیر است، ادامه داد: پخش نمازهای جماعت باشکوه مسجد دانشگاه علم و صنعت ایران از سیمای جمهوری اسلامی گواهی بر استقبال بی‌نظیر دانشجویان و اساتید از نماز جماعت ظهر و عصر مسجد است.

 

امام جماعت مسجد الشهدای دانشگاه علم و صنعت ایران اظهار کرد: قبل از پیروزی انقلاب، مسجد دانشگاه از پایگاه‌های مؤثر در پیروزی انقلاب اسلامی به شمار می‌رفته است، به طوری که جوانان انقلابی پس از پیروزی انقلاب اسلامی از این دانشگاه به جبهه‌های جنگ عازم شدند و دکتر محمود احمدی‌نژاد، رییس‌جمهوری اسلامی و برخی از وزرای دولت در حال حاضر از افتخارات این دانشگاه هستند.

 

حجت‌الاسلام امیر عبدی‌مقدم، مدیر فرهنگی مسجدالشهدای دانشگاه علم و صنعت ایران پیرامون برنامه‌هایی که در این مسجد برگزار می‌شود، گفت: در طول هفته از وجود سخنرانان متعدد و مختلف برای سخنرانی استفاده می‌شود و اخلاق اجتماعی، پرسش و پاسخ دینی، تفسیر قرآن و اخلاق اسلامی از جمله مباحثی است که توسط حجج‌اسلام طباطبایی، قرائتی، حمیدی و ابراهیمی‌نژاد در این مسجد ارایه می شود. ضمن اینکه برنامه قرائت زیارت عاشورا و برگزاری برنامه‌های مختلف در مناسبت‌های مذهبی و ملی از دیگر برنامه‌های این مسجد است.

 

 

دانشجویان مجریان اصلی برنامه های فرهنگی مسجد دانشگاه

وی با اشاره به اینکه مسجد دانشگاه علم و صنعت ایران یکی از مساجد پویا و فعال کشور است، اذعان کرد: بسیاری از فعالیت‌های مسجد دانشگاه از سوی دانشجویان مؤمن و متدین این دانشگاه انجام می‌گیرد که این از توفیقات دانشگاه علم و صنعت ایران است و دانشجویان با برنامه‌ریزی و پیگیری‌ فعالیت‌ها را انجام می‌دهند در واقع مجری برنامه های فرهنگی مسجد و دانشگاه خود دانشجویان هستند و مسئولان دانشگاه در برگزاری برنامه ها با دانشجویان مشارکت و همکاری دارند.

 

 

برای مشاهده گزارش تصویری این مسجد اینجا کلیک کنید.

پایان پیام/
 

کد خبر 81352

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha