دهمین نمایشگاه ملی «صنایع دستی و هنرهای سنتی» در مشهد برگزار می‌شود

مکرمی فر گفت: دهمین نمایشگاه ملی صنایع دستی و هنرهای سنتی از ۳ تا ۷ مرداد ماه ۹۸ و در قالب ۱۸۰ غرفه در نمایشگاه بین‌المللی مشهد برپا می‌شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «ابوالفضل مکرمی‌فر» امروز(سه شنبه ۱ مرداد) در نشست خبری خود با اصحاب رسانه، اظهار داشت: دهمین نمایشگاه ملی صنایع دستی و هنرهای سنتی از ۳ تا ۷ مرداد ماه ۹۸ از ساعت ۱۷ تا ۲۳ و در فضایی ۲۲۰۰ متری و در قالب ۱۸۰ غرفه و با حضور ۲۵۰ شرکت از ۲۸ استان کشور و ۲۸ شهرستان خراسان رضوی و با هدف ترویج و گسترش در نمایشگاه بین‌المللی مشهد برپا می‌شود.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی افزود: آئین افتتاحیه این نمایشگاه از ساعت ۱۷ تا ۱۹ روز پنجشنبه سوم مرداد ماه ۹۸ با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، استاندار خراسان رضوی، شهردار مشهد و دیگر مدیران و مسئولان کشوری، استانی و شهری برگزار می‌شود.

 

وی با بیان اینکه صنایع دستی کپی‌کاری نیست و خلاقیت فردی است، گفت: به‌طور مثال در تولید دیگر صنایع نیازمند پرداخت هزینه‌های هنگفت هستیم، اما در صنایع دستی اینگونه نیست و فرد هنرمند، هنر خود را با توان و خلاقیت فکری‌اش به منسه‌ظهور می‌گذارد و همواره در نمایشگاه‌های مختلفی که توسط اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی برگزار می‌شود بیشترین مخاطب را در نمایشگاه‌های صنایع دستی که ۳۶۰ رشته تخصصی را دارد شاهد هستیم.

 

مکرمی‌فر تصریح کرد: ساختمان طرح‌ جهانی گوهرسنگ‌ها در فضایی ۲۲۰۰ متری در هفته دولت کلنگ‌زنی می‌شود و این ساختمان در بولوار وکیل آباد، بین قائم‌مقام فراهانی و صدف ساخته خواهد شد و با اعتبار بالغ بر ۱۴ میلیارد تومان ساخته می‌شود و ظرف مدت ۱۸ ماه افتتاح خواهد شد، در بحث تخصیص اعتبارات این پروژه بزرگ ملی تاکنون ۶ میلیارد تومان آن تامین شده و ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان دیگر هم در دست تامین است و برای مابقی آن پیگیر تخصیص اعتبارات ویژه ملی و استانی و نیز کمک خیران نیک‌اندیش هستیم.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی تاکید کرد: بیشترین صادرات صنایع دستی استان در ۳ حوزه چرم، گوهرسنگ و چوب بوده و خوشبختانه روبه‌روز شاهد استقبال بیش از پیش مردمی از صنایع دستی هستیم و هم‌اکنون ۸۴۰۰ هنرمند دارای پروانه در سطح استان به صنایع دستی برخوردار هستند و ۲۶۰ اشتغال مستقیم در این حرفه داریم و در راستای تحقق رونق تولید اعتبارات یک میلیارد و ۱۸۰ میلیون تومانی در ۳ ماهه نخست سال ۹۸ با بهره کم و اقساط طولانی‌مدت تخصیص داده شده است.

 

مکرمی فر با تاکید بر اینکه یکی از اقدامات شاخص صورت‌گرفته مبارزه قاطع با قاچاق نقره بود، بیان کرد: با اقدامات صورت‌گرفته اخیر در این حوزه شاهد رونق تولید و اشتغال در حرفه نقره‌کاری و بستن دست و پای دلالان و سودجویان بودیم و یکی از اقدامات شاخص دولت تدبیر و امید معاف کردن تولیدکنندگان صنایع دستی از پرداخت مالیات بود و به دنبال حذف این پرداخت در فروشندگان صنایع دستی هم هستیم.

 

وی گفت: در سطح کشور و استان شاهد عموم تولیدکنندگان صنایع دستی در سنین مختلف از کودکی تا کهنسالی هستیم و در برخی بازارها همچون بازار امام رضا(ع) مشهد شاهد انتقال تجربیات و فعالیت‌های استاد شاگردی در این نوع صنایع هستیم.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی افزود: در سال گذشته ۶۵ میلیون دلار صادرات صنایع دستی را داشتیم و میزان ارزش ریالی آن در ۳ ماهه نخست امسال ۹۵۰ هزار دلار بوده است و در کنار رشد صادرات صنایع دستی احیاء برخی از حرف و رشته‌ها همچون رنگرزی سنتی را داشته‌ایم و در سال گذشته ۶۷۰ نفر از آموزش‌های تخصصی صنایع دستی و ۱۷۷۴ نفر از آموزش‌های عمومی این نوع صنایع برخوردار شدند.

 

مکرمی فر با بیان اینکه در بحث برندسازی صنایع دستی به‌طور ویژه ورود پیدا کرده‌ایم، خاطرنشان کرد: در حال حاضر این برندسازی‌ها در ۴ رشته صنایع دستی صورت گرفته و به‌زودی با اضافه شدن در ۲ رشته دیگر به ۶ رشته افزایش می‌یابد و به معرفی نقاط شاخص استان در صنایع مختلف پرداخته‌ایم که مورد آن در شهر بایگ و ردستای بسک تربت حیدریه در صنعت ابریشم بوده و این نقطه از کشور به عنوان کانون و قطب اصلی ابریشم‌کشی معرفی شده است.

 

وی با اشاره به اینکه در بحث بیمه هنرمندان هم‌اکنون ۱۸۲۴ نفر تحت پوشش پوشش هستند و استانداردسازی بیمه‌ای هنرمندان انجام شده و در سال پایان ۹۸ این عدد به ۲۱۲۸ نفر خواهد رسید، افزود:مدرسه پسرانه هنرهای اسلامی مشهد در مقطع متوسطه دوم با محوریت گوهرسنگ‌ها با همکاری ادارات میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی و آموزش و پرورش استان ساخته شده و از ابتدای سال تحصیلی ۹۸-۹۹ افتتاح می شود.

 

وی گفت:در حوزه صنایع دستی مدارک درجه‌های هنری ۳، ۲ و ۱ را که معادل لیسناس، فوق‌لیسناس و دکتری است اعطا می‌کند و این مدرک مورد تائید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان امور استخدامی کشور هم هست و به‌طور مثال یک هنرمند شاخص استان که تحصیلاتش تا پایان ابتدایی بوده به‌جهت تجربه و توانایی و توامندی بالایش حائز دریافت مدرک دکتری شده است.

کد خبر 813430

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha