تغییرات نرخ بیکاری و تورم به تفکیک استان‌ها

نرخ بیکاری فصل بهار ۹۸ و نرخ تورم ۱۲ ماهه منتهی به خرداد امسال در هفت استان از بین ۳۱ استان کشور بالاتر از متوسط کشور قرار داشته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، معاونت بررسی های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران در گزارشی به نرخ بیکاری و تورم به تفکیک استان های کشور براساس آمار مرکز آمار ایران پرداخته و با بیان این مطلب نوشته است: براساس آمارهای استخراج شده از درگاه ملی آمار ایران، نرخ بیکاری در بهار ۹۸ برای ۳۱ استان کشور نشان می دهد استان های همدان، فارس و خراسان شمالی به ترتیب با نرخ های ۶.۱ درصد، ۷ درصد و ۷.۹ درصد به لحاظ نرخ بیکاری نسبتا پایین، جایگاه اول تا سوم را در بین استان ها به خود اختصاص داده اند.

 

این در حالی است که استان های لرستان، خوزستان و چهارمحال و بختیاری با نرخ های ۱۶.۱ درصد، ۱۶.۲ درصد و ۱۶.۷ درصد بدترین وضعیت را از این نظر در کشور داشته اند.

 

استان تهران نیز در بهار ۹۸، با نرخ بیکاری حدود ۱۰.۱ درصد، در جایگاه چهاردهم در بین سایر استان های کشور قرار گرفته است.

 

از سوی دیگر آمارهای مربوط به نرخ تورم ۱۲ ماهه منتهی به خرداد ۱۳۹۸ درگاه ملی آمار ایران نیز نشان می دهد که استان های قم، هرمزگان و کرمان با نرخ تورم ۳۱.۴ درصد، ۳۱.۸ درصد و ۳۲.۲ درصد پایین ترین نرخ تورم را نسبت به سایر استان ها داشته اند.

 

در مقابل اما استان های لرستان، خوزستان و چهارمحل و بختیاری با نرخ های تورم ۱۶.۱ درصد، ۱۶.۲ درصد و ۱۶.۷ درصد بالاترین نرخ فصل اول امسال را تجربه کرده اند.

 

در این میان استان تهران با نرخ تورم ۳۸.۹ درصد در ۱۲ ماهه منتهی به خرداد ۱۳۹۸ جایگاه نوزدهم را در بین ۳۱ استان کشور به خود اختصاص داده است.

 

معاونت بررسی های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران نوشته است: از بین ۳۱ استان کشور در هفت استان کردستان، چهارمحال و بختیاری، لرستان، خوزستان، سیستان و بلوچستان، کهگیلویه و بویراحمد و گلستان علاوه بر نرخ بالای بیکاری، نرخ تورم نیز در سطحی بالاتر از متوسط کل کشور قرار داشته است.

 

نرخ تورم ۱۲ ماهه منتهی به خرداد ۱۳۹۸ کل کشور حدود ۳۷.۶ درصد و نرخ بیکاری کل کشور در بهار همین سال نیز حدود ۱۰.۸ درصد برآورد شده است.

 

در استان چهارمحل و بختیاری که بالاترین نرخ بیکاری کل کشور (۱۶.۷ درصد) را داشته، نرخ تورم تقریبا ۷ واحد درصد بالاتر از متوسط تغییرات عمومی قیمت ها در کل کشور بوده است.

 

بالا بودن همزمان نرخ تورم و نرخ بیکاری از شواهد بروز رکود تورمی در اقتصاد کشور است که شدت تاثیر منفی آن در برخی از استان ها بیشتر مشاهده می شود.

 

 

کد خبر 813330

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha