به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از خانه ملت، «سید قاسم جاسمی» در نشست علنی نوبت عصر امروز (دوشنبه، 31 تیرماه) مجلس شورای اسلامی، در جریان طرح سوال خود از وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، گفت: زمانی که برای اخذ رأی اعتماد در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس حضور پیدا کردید از شما به جهت وضعیت دفاعی، موشکی و هجومی تشکر کردیم اما نکته ای که برای همه ما اهمیت دارد معیشت نیروهای مسلح است.
عضو هیات رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شرایط معیشت رزمندگان، ایثارگران و نیروهای مسلح در وضعیت اقتصادی کنونی نگران کننده و شکننده است، تصریح کرد: براساس قانون برنامه ششم توسعه دولت موظف است اعتبار لازم را به منظور تامین معیشت حداقل گروه های اعلام شده با هر میزان از کارافتادگی، آزادگان با حداقل 3 ماه اسارت، رزمندگان با حداقل 6 ماه حضور در جبهه و افراد تحت تکفل قانونی جانبازان، آزادگان و رزمندگان متوفی که فاقد شغل و درآمد هستند را پیش بینی و حداقل حقوق کارکنان دولت را به آن ها پرداخت کنند.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی افزود: دولت بایستی براساس برنامه ششم توسعه به رزمندگان یک میلیون و 350 هزار تومان را به عنوان کف حقوق پرداخت می کرد اما تا تیرماه تنها 600 هزار تومان به این افراد پرداخت می شد.
وی ادامه داد: مقرر بود به بسیجیان طرح محسنین ماهانه 750 هزار تومان پرداخت شود که 150 هزار تومان به حقوق آن ها اضافه شد و تنها 45 درصد از اعتبار این مورد محقق شده است.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی گفت: در سن 14 سالگی به عنوان بسیجی در جبهه های قصرشیرین و سرپل ذهاب حضور داشتم اما اکنون وضعیت مسکن و معیشت بسیجیان به چه صورت است چه میزان از واحدهای مسکن مهر در اختیار آن ها قرار داده شده و چه میزان وام به آن ها پرداخت کرده ایم.
جاسمی با تاکید بر اینکه در لایحه بودجه سال 99 ایرادات موجود در خصوص معیشت نیروهای مسلح، ایثارگران و رزمندگان باید برطرف شود، عنوان کرد: چرا بعد از گذشت 31 سال به این افراد حقوق پرداخت نمی شود این افراد به عنوان رزمنده در جنگ 8 ساله جنگیده اند حداقل نام آن ها را تغییر دهید این افراد قهرمانان ملی ما هستند که به دست فراموشی سپرده شدند.
وی با بیان اینکه چرا کمک معیشت افرادی که همسر آن ها شاغل هستند، قطع می شود، گفت: رزمندگانی که فاقد مدارک بالینی هستند در صورت احراز جانبازی در کمیسیون مربوطه باید از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران 5 درصد جانبازی دریافت کنند اما برخی از این افراد دو سال است که در نوبت قرار دارند.
جاسمی با بیان اینکه در قانون برنامه ششم توسعه تخفیف شهریه 30 درصدی در نظر گرفته شده اما یک نفر نیز این شهریه را دریافت نکرده است، تصریح کرد: باید تمام رزمندگان و جانبازان زیر نظر ساتا باشند، وزارتخانه بنیاد شهید و امور ایثارگران تشکیل شود تا حق و حقوق این افراد را پرداخت کند.
عضو هیات رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پایان با تاکید بر اینکه کرمانشاه منطقه جنگی محسوب می شود اما در این زمینه سلیقه ای تصمیم گیری می کنند، خاطرنشان کرد: در قانون آمده است که نیروهای مسلح باید 20 درصد از سایر وزارتخانه ها بیشتر حقوق دریافت کنند اما در حال حاضر 20درصد از سایرین کمتر دریافت می کنند زیرا نجومی بگیران این اجازه را نمی دهند./
نظر شما