به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، «مریم بیدخام» در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان که امروز (دوشنبه ۳۱ تیر) در سالن جلسات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: زنان به عنوان محور اساسی خانواده به شمار می آیند و اگر سلامت آنها به خطر افتد، سلامت جامعه به خطر می افتد و اگر می گوییم سلامت جامعه در گرو سلامت زنان است، شعار نداده ایم.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین ادامه داد: استان قزوین به دلیل پیشینه تاریخی و فرهنگی که دارد در آسیب های اجتماعی جزو استان های میانه است و آسیبی در این استان وجود ندارد که بحرانی باشد؛ ما توانسته ایم در آسیب های اجتماعی تمامی خدمات را در حوزه زنان ارائه دهیم که از جمله این خدمات کمپ ترک اعتیاد، شیلترِ، خانه امن وغیره است.
وی با اشاره به سامانه تصمیم و کاهش طلاق در استان تصریح کرد: سامانه تصمیم با اعتبارات استانی راه اندازی شد که اقدامی نتیجه بخش بود به طوری که این سامانه در شهر قزوین کمتر از یک سال است که راه اندازی شده و با راه اندازی این سامانه ۱۳ و هشت دهم درصد کاهش آمار طلاق را داشتیم.
بیدخام اعلام کرد: با راه اندازی سامانه تصمیم در آبیک ۲۸ درصد کاهش طلاق را داشتیم ولی در البرز که هنوز این سامانه راه اندازی نشده آمار رو به افزایش است و انتظار است برای استمرار و تقویت این مراکز اعتبارات ملی دیده شود
وی با اشاره به وضعیت زنان سرپرست خانوار گفت: جمعیت زنان سرپرست خانوار ۴۰ هزار نفر است که ۲۰ هزار نفر زیرپوشش نهادهای حمایتی هستند و عددی که به این بانوان کمک می شود با توجه به تورم، قابل توجه نیست و این اعداد و ارقام نمی تواند به این افراد کمک کند.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین یادآور شد: از طرفی این زنان هنرمند و توانمند هستند، سعی کردیم در حوزه صنایع دستی به این بانوان کمک کنیم که بهزیستی گروه های همیار را دارد که این گروه ها به هر پنج نفر ۳۰ میلیون تومان تسهیلات ارائه می دهد.
وی یادآور شد: نکته دیگر اینکه استان قزوین به دلیل اینکه قطب صنعتی و کشاوری بوده، مهاجرپذیر است و خانواده ها در حاشیه شهرها ساکن شده که این امر بستری از آسیب های اجتماعی را به دنبال دارد و فقر غذایی زنان و کودکان را در این مناطق داریم.
در ادامه رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین اظهار کرد: ۲ مشکل جدی در حوزه سلامت زنان وجود دارد که فقط مربوط به استان قزوین نیست؛ یک بحث سرطان های خاص زنان است که بر اساس تخمینی که داریم در هر ۲ جنس، یک هزار و ۳۰۰ نفر بروز سرطان را در سال داشته باشم و در خصوص سرطان سینه غربالگری نیاز است.
«منوچهر مهرام» افزود: مشکل دوم فعالیت بدنی در بانوان است، ما زمینه پوکی استخوان را در بانوان داریم و یک دستگاه سنجش تراکم استخوان هزینه بالایی می خواهد ان شاالله در این خصوص مساعدت شود و نکته دیگر اینکه کودک همسری جدی گرفته شود.
وی اضافه کرد: گاهی دولت، مجلس و مسئولان تصمیم هایی برای بانوان می گیرند که به ظاهر خوب است ولی به ضرر آنها است برای نمونه قانون مرخصی ۹ ماهه زایمان گذاشته شده ولی خانم ها که قرارداری هستند اگر کارفرمای آنها متوجه شود، باردار هستند، تمدید قرارداد نمی کنند و کارفرما و روسای ادارات ترجیح می دهند نیروی آقا انتخاب کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین یادآور شد: در بحث کنترل جمعیت هم سخت گیری هایی شده که گاهی تبعاتی دارد که تبعات آن برای خانم ها است؛ برخی خانم ها چندین فرزند دارند و نمی خواهند باردار شده و چنین خانمی اگر باردار شود به سمت سقط غیرقانونی رفته و این امر آسیب برای مادر و جنین را به دنبال دارد.
نظر شما