اجرای سند مهندسی فرهنگی نیازمند وفاق ملی، مشاركت مردم و اجماع نخبگانی است

جهانگیری با تاکید بر لزوم اجرای سند مهندسی فرهنگی، گفت: ستاد هماهنگی و راهبری اجرای نقشه مهندسی فرهنگی کشور به دنبال اجرای برنامه‌های فرهنگی از طريق دستوري نيست. در این باره به وفاق ملي، مشاركت مردم و اجماع انديشمندان و نخبگان فرهنگی نیاز داریم.

خبرگزاری شبستان، گروه اندیشه: نخستین جلسه ستاد هماهنگی و راهبری اجرای نقشه مهندسی فرهنگی کشور عصر روز شنبه، 29 تیرماه به ریاست اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهور برگزار شد.

 

«اسحاق جهانگیری» با اشاره به اینکه نقشه مهندسی فرهنگی کشور پس از بررسي در 33 جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید، اهمیت این سند را مورد تاكيد قرار داد و گفت: مقام معظم رهبري نيز نسبت به اجراي اين سند تاكيد دارند و لازم است با پيگيري مجدانه ستاد هماهنگی و راهبری اجرای نقشه مهندسی فرهنگی کشور را به ستادي كارآمد تبديل كنيم.

 

معاون اول رییس جمهوری با بيان اينكه پيشبرد اهداف و برنامه هاي فرهنگي نيازمند وفاق ملي، مشاركت مردم و اجماع انديشمندان و نخبگان فرهنگي كشور است، تصريح كرد: با توجه به تلاش بيگانگان براي غلبه فرهنگي بر جامعه و نسل جوان كشور، نيازمند آن هستيم كه با مشاركت نخبگان فرهنگي، اجتماعي و ديني، برنامه ريزي دقيقي براي اجراي نقشه مهندسي فرهنگي كشور انجام دهيم.

 

جهانگيري با تاكيد بر اينكه پيشبرد برنامه هاي فرهنگي به صورت دستوري نتايج موفقي در بر نخواهد داشت، اضافه كرد: ستاد هماهنگی و راهبری اجرای نقشه مهندسی فرهنگی کشور به دنبال اجراي برنامه هاي فرهنگي از طريق دستوري نيست بلكه در حقيقت حمايت از برنامه هاي فرهنگي كشور را با اتكاء به نقش آحاد جامعه دنبال مي كند.

 

معاون اول رییس جمهوری با تاكيد بر ضرورت استفاده از نظرات و ديدگاه هاي نخبگان و صاحبنظران فرهنگي كشور در روزآمدسازي نقشه مهندسی فرهنگی کشور، از دبيرخانه ستاد خواست جزئيات اين سند به طور كامل در اختيار همه صاحبنظران و جامعه قرار گيرد تا نظرات و نقدهاي سازنده آنان بتواند به روزآمدسازي هرچه بهتر اين سند كمك كند.

 

وي همچنين با اشاره به اينكه لازمه تصويب طرح ها و پروژه هاي كلان كشور، برخورداري از پيوست اقتصادي و زيست محيطي است، افزود: لازم است دبيرخانه ستاد ويژگي هاي مورد نظر خود براي پيوست فرهنگي طرح هاي كلان را با سازمان برنامه و بودجه مطرح كند تا از اين به بعد پيوست فرهنگي نيز در طرح هاي كلان كشور مد نظر قرار گيرد.

 

جهانگيري رصد تغيير و تحولات فرهنگي و اجتماعي كشور را از جمله وظايف ستاد هماهنگی و راهبری اجرای نقشه مهندسی فرهنگی کشور برشمرد و ابراز کرد: اجراي اين برنامه نيازمند كارگروهي ذيل دبيرخانه ستاد است تا به صورت مستمر تغييرات و تحولات فرهنگي و اجتماعي در كشور را رصد و نتايج آن را گزارش دهد.

 

معاون اول رییس جمهوری مهمترين وظيفه ستاد هماهنگی و راهبری اجرای نقشه مهندسی فرهنگی کشور را تقسيم كار ملي و ايجاد هماهنگي براي اجراي نقشه مهندسي فرهنگي كشور در سطح ملي و استاني دانست و خاطرنشان كرد: دبيرخانه ستاد با مشاركت دستگاه هايي نظير وزارت كشور و سازمان برنامه و بودجه كه نقش موثري در برنامه هاي ملي دارند، مي تواند ضمن جلوگيري از موازي كاري، زمينه مشاركت هرچه بيشتر استانداران و مردم سراسر كشور را در پيشبرد برنامه هاي ستاد فراهم كنند.

 

در اين جلسه كه وزراي علوم، تحقيقات و فناوري، ورزش و جوانان، فرهنگ و ارشاد اسلامي، سرپرست وزارت آموزش و پرورش، معاون رييس جمهور در امور زنان و خانواده، رييس دانشگاه آزاد اسلامي، رييس شوراي سياست گذاري فرهنگي بين المللي نيز حضور داشتند، حجت الاسلام «سعیدرضا عاملي» گزارشي از روند تدوين پيش نويس نقشه مهندسي فرهنگي در بيش از 150 جلسه شوراي مهندسي فرهنگي و بررسي و تصويب اين سند در 33 جلسه شوراي عالي انقلاب فرهنگي ارائه كرد و گفت: اين سند منطبق بر اصول و ارزش هاي اسلام، آرمان هاي انقلاب اسلامي، رهنمود هاي امام خميني(ره) رهبر كبير انقلاب و مقام معظم رهبري و اسناد فرادستي مرتبط تدوين شده است.

 

دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي با بيان اينكه ريشه همه مسائل جديد به حوزه فرهنگ باز مي گردد و ريشه همه راه حل ها، موفقيت ها و تعالي جامعه به حوزه فرهنگ مرتبط مي شود، افزود: تدوين پيش نويس اين سند با مشاركت صاحبنظران، مراكز علمي و نهادها و دستگاه هاي مرتبط و نيز مشاركت فعال و همه جانبه نهادها و مراكز علمي- پژوهشي، محققان و انديشمندان و كارشناسان حوزه و دانشگاه و دستگاه هاي اجرايي و فرهنگي ذي ربط تهيه و تنظيم شده است.

وي گزارشي از جزئيات و فصل هاي نقشه مهندسي فرهنگي كشور ارائه كرد و گفت: اين نقشه داراي هفت فصل مشتمل بر كليات، مباني، ارزش ها و اصول، چشم انداز فرهنگي، اهداف فرهنگي، اولويت هاي فرهنگي، راهبردها و اقدامات و چارچوب نهادي نظام فرهنگي كشور است كه علاوه بر مشاركت فعال صاحبنظران و نخبگان كشور، بالغ بر 300 نفر از محققان و كارشناسان در تهيه و تدوين اين سند به صورت مستقيم و مستمر و بيش از 2هزار نفر نيز به صورت غيرمستقيم و بخشي مشاركت و همكاري داشته اند.

 

دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي با بيان اينكه دانش یکپارچه که مبنای مدیریت یکپارچه جامعه است، در شرایطی ضرورت پیدا می کند که عوامل دخالت کننده در یک امر متکثر شود، ابراز كرد: مدیریت فرهنگی نیز از اموری است که عوامل و متغیرهای گسترده ای بر آن اثر می گذارند که در درجه اول فهم متغیر ها و فرامتغیرها و در درجه بعدی برنامه ریزی منسجم و کارآمد در این مسیر اهمیت راهبردی دارد.

 

وي ادامه داد: مهندسي فرهنگی، نگاهی است میان رشته ای به فرهنگ که از ظرفیت نگاه مهندسی و محاسباتی به نظام فرهنگی بهره می گیرد و تلاشی برای فراهم آوردن زیرساخت های فرهنگی متناسب با جامعه اسلامی و تقویت خدمات فرهنگی به جامعه مسلمان و انقلابی ایران است .

 

در اين جلسه پس از گزارش دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي در خصوص تبيين سند نقشه مهندسي كشور، اعضاي حاضر به بحث و تبادل نظر در خصوص راهكارهاي اجراي هرچه بهتر اين سند پرداختند و آيين نامه داخلي ستاد هماهنگي و راهبري اجراي نقشه مهندسي فرهنگي كشور نيز به تصويب رسيد.

 

در اين نشست همچنين مقرر شد موضوع تقسيم كار ملي و استاني توسط كارگروهي ذيل دبيرخانه ستاد با عضويت وزارتخانه هاي كشور، فرهنگ و ارشاد اسلامي، سازمان برنامه و بودجه دنبال شود.

 

نظرخواهي از نخبگان و صاحبنظران كشور براي روزآمدسازي نقشه مهندسي فرهنگي كشور و نيز هماهنگي با وزارت خانه هاي نفت و صنعت، معدن و تجارت براي تدوين پيوست فرهنگي در اجراي طرح هاي كلان كشور از ديگر مصوبات اين جلسه بود.

 

کد خبر 812832

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha