خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانونهای مساجد: پنجمین دوره انتخابات شورایاری ها روز جمعه، چهارم مردادماه در ۳۵۰ محله شهر تهران برگزار می شود، در هر شورایاری ۹ نفر عضو هستند، بنابراین در دوره پنجم، سه هزار و ۱۸۶نفر شورایار در تهران مشغول فعالیت می شوند.
به دلیل محله محور بودن این انتخابات به نظر می رسد محک خوبی برای ارزیابی جایگاه و نفوذ مساجد و مسجدی ها در هر نقطه از پایتخت کشورمان محسوب می شود. گزارش خبرنگار ما از برخی محلات تهران حکایت از این دارد که برخی از ائمه جماعات و اعضای هیات امنای مساجد نامزد پنجمین دوره انتخابات شورایاری ها شده اند.
درباره لزوم شرکت ائمه جماعات در این انتخابات در جایگاه نامزد، نظرات مختلفی وجود دارد، بعضی کاملا مخالف و برخی نیز کاملا موافق هستند. برای نمونه امام جماعت یکی از مساجد محله ایران که نامزد این انتخابات شده است و به همین دلیل نمی توانیم اسم او را بیاوریم به خبرنگار ما گفت: مسجدی ها باید با تمام توان در چنین آوردگاه هایی شرکت کنند و فرهنگ مسجدی و مذهبی خود را در مراکز تصمیم گیر و تصمیم ساز کشور پیاده کنند.
او با بیان اینکه به اصرار اهالی مسجدی که امام جماعت آن است، نامزد پنجمین دوره انتخابات شورایاری ها شده است، اظهار کرد: تشکیل شورایاری ها موجب انتقال بیشتر قدرت تصمیم گیری و مدیریت کشور که از محلات شروع می شود، به مردم است، بنابراین همه گروه های مردم از جمله مسجدی های باید این دوره از انتخابات شورایاری ها را جدی بگیرند. قانون اساسی نیز مشارکت مردم در تمام عرصه های کشور را مطلوب می داند.
این درحالی است که امام جماعت یکی از مساجد واقع در خیابان پاسداران با تاکید بر شرکت گسترده مسجدی ها در پنجمین دوره انتخابات شورایاری ها و حتی نامزد شدن آنان در این دوره از انتخابات، اظهار کرد: ائمه جماعات نباید نامزد شوند زیرا عدم رای آوردن آنان می تواند به جایگاه معنوی شان در سطح محلات ضربه بزند.
به گزارش شبستان، بررسی فهرست نامزدهای پنجمین دوره انتخابات شورایاری ها نشان می دهد که در برخی از محلات شهر تهران امام جماعت چندین مسجد، نامزد این انتخابات شده اند و بعضا تبلیغات برای جلب آرای عمومی را آغاز کرده اند.
رئیس هیات امنای یکی از مساجد محله اتابک تهران که نامزد پنجمین دوره انتخابات شورایاری ها شده است در این باره به شبستان گفت: قرار گرفتن ائمه جماعات مساجد در معرض آرای عمومی سنجه خوبی برای بررسی میزان اقبال عمومی آنان است. اگر رای بیاورند که نشان دهنده عملکرد خوب آنان در سطح محلات است، و اگر رای نیاورند یا با میزان رای شکننده ای انتخاب شوند باید در عملکرد خود تجدیدنظر کنند.
وی تاکید کرد: البته نمی خواهم زلف عملکرد ائمه جماعات را کاملا به این دوره از انتخابات گره بزنم ولی به هر صورت موفقیت در این دوره اثر مستقیمی در نظرات مردم نسبت به روحانیون محلات دارد.
این گزارش می افزاید: با اعلام بررسی تایید صلاحیت های نامزدهای پنجمین دوره انتخابات شورایاری ها تبلیغات این دوره در سطحی وسیع در 350 محله شهر تهران آغاز شده است و حضور اقشار مختلف مردم با سطح تحصیلات مختلف حوزوی و دانشگاهی در آن بسیار پررنگ است. از رئیس دانشگاه پیام نور گرفته تا امام جماعت مساجدِ محوری در برخی از محلات تهران.
باوجود اینکه نمی توان موفقیت یا عدم موفقیت ائمه جماعات مساجد و مسجدی ها در پنجمین دوره انتخابات شورایاری ها را تنها ملاک ارزیابی اقبال این گروه در سطح محلات دانست، با این حال نمی توان میزان اثرگذاری موفقیت در چنین رای گیری عمومی را در گسترش نفوذ مسجدی ها در سطح محلات نادیده گرفت.
موضوع مهم این است که انتخابات شورایاری ها با شعار «چرخ محله مان را خودمان بچرخانیم» جمعه، چهارم مردادماه برگزار می شود و فرصتی است تا ائمه جماعات مساجد بدانند عملکرد آنان نقش مهمی در همراهی مردم با آنان و برنامه های مساجد و نفوذشان در چنین عرصه هایی دارد.
نظر شما