به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از خلیج اونلاین، ترور «جمال خاشقجی» روزنامه منتقد عربستانی و مقیم ایالت متحده آمریکا و نویسنده روزنامه آمریکایی«واشنگتن پست» در کنسولگری کشورش در استانبول ترکیه در اکتبر 2018 میلادی باعث شد تا وضعیت داخلی عربستان به خصوص مسئله حقوق بشر زیر ذره بین باشد.
ترور خاشقجی که یک گروه امنیتی متعلق به «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان آن را اجرا، و مصادر اموال تجار و سرمایه گذاران بیانگر محدودیت آزادی ها داخل این کشور است.
از زمان آغاز ولیعهدی بن سلمان در 21 ژوئن 2017 میلادی، گزارش های بین المللی حاکی از آن است که عربستان شاهد افزایش روند عملیات ترور و بازداشت و سرکوب است، به طوری که حتی خانواده حاکم که از زمان تاسیس مصونیت داشتند، در امان نیستند.
سرکوب و ظلم و بازداشت باعث شده تا اقشار گسترده عربستانی ها به سمت راههای فرار این کشور سوق پیدا کنند و خواستار پناهندگی در کشورهای اروپایی و آمریکایی شوند.
«احمد العمران» نویسنده عربستانی در روزنامه « فایننشیال تایمز» به نقل از دو منبع آگاه در این باره که نامشان را ذکر نکرده است، نوشت که تحقیقات نشان می دهد تعداد عربستانی هایی که درخواست پناهندگی سیاسی در خارج از این کشور خواهند داشت، نزدیک به 50 هزار نفر تا سال 2030 خواهد بود.
این آمار که کمیساریای پناهندگان سازمان ملل متحد آن را منتشر کرد، حاکی از آن است که 755 عربستانی از کشورشان فرار کردند و درخواست پناهندگی خود در کشورهای دیگر را سال 2017 میلادی ارایه کردند. بیشتر کشورهای مقصد آمریکا، کانادا و آلمان است.
«سعد الفقیه» مخالف برجسته عربستانی و رئیس جنبش اسلامی برای اصلاح گقت: محدودیت آزادی ها و زندانی کردن فعالان و محدودیت آزادی بیان و دراختیار گرفتن اموال تاجران و سرمایه گذاران از مهمترین عواملی است که عربستانی را به فرار از کشورشان ترغیب می کند.
الفقیه به خلیج اونلاین گفت: سیاست بن سلمان همه اقشار ملت عربستان را تحریک کرده است، به طوری که امروز هیچ قشری داخل جامعه وجود ندارد که در وضعیت خشم وعصبانیت نباشد. استبداد و طغیان در عربستان مربوط به شخصیت بیمار عطشان وی به قدرت است. او آماده هرکاری است تا آن را محقق کند و هرکسی که دربرابرش می ایستد، با روش خود سرکوب کند.
وی افزود: در جامعه عربستان سه گروه وجود دارد که راههای فرار از این کشور را بررسی می کنند، اولین گروه سیاستمداران هستند که باسیاست بن سلمان توافق ندارند. در دوره بن سلمان همه درها بسته شده است و بازداشت سهمی هرکسی است که این سیاست را تایید نمی کند.
الفقیه گفت: گروه دوم تاجران و سرمایه گذاران هستند و گروه سوم کسانی هستند که به آینده چشم دوختند و می توانند با رویکرد رژیم مخالفت کنند. این گروهها پیش از این به فکر فرار به خارج از کشور نبودند، اما سیاست های بن سلمان مردم این کشور را به سمت رویای فرار سوق داده است.
جوانان عربستانی نیز در شرایط سخت اجتماعی به سرمی برند، به طوری که 20 دانشجوی عربستانی در کانادا تمایل دارند که پناهندگی سیاسی بگیرند. اما اختلافات سیاسی بین اوتاوا و ریاض باعث شد تا عربستان از اتباع خود بخواهد تا کانادا را ترک کند، اما این دانشجویان ترجیح می دهند از دستور حاکمان خود سرپیچی کنند و بهای این تبعید احتیاری از وطن، دوری از خانواده است.
وضعیت عربستان به گونه ای است که هرلحظه باید در انتظار انفجار دراین کشور باشیم. چراکه خشم و خفقان داخلی در عربستان به زودی به انقلابی توفنده تبدیل شود.
نظر شما