به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از العرب، مصر اماکن دینی و مساجد مهم زیادی دارد که مسجد سیده نفیسه، مسجد سیده زینب، مسجد امام حسین از مهمترین مساجد این کشور به شمار می آید.
مسجد سیده نفیسه
مسجد سیده نفیسه در بخش جنوبی شهر قاهره قرار دارد. سیده نفیسه دختر حسن بن زید بن حسن بن علی بن ابی طالب(ع) است و محل دوستداران مصری به شمار می آید.
بسیاری از مصری ها معتقدند که این مکان از پاک ترین مناطق مصر است؛ حتی بیشتر مردم وصیت می کنند که جنازه هایشان از این مسجد تشیع شود.
مسجد سیده زینب
این مسجد در مرکز قاهره قرار دارد. این مسجد از مساجد دیدنی است و از نظر تاریخی مشخص نیست که قبر سیده زینب است یا خیر. اما برخی مدعی اند که این مسجد بالای قبر سیده زینب بنا شده است.
میلاد سیده زینب هرساله در ماه رجب مراسمی در این مسجد برگزار می شود و هزاران نفر از قاهره و سایر استانها به این مسجد می آیند.
مسجد امام حسین(ع)
مسجد امام حسین (ع) در مرکز قاهره قرار دارد که در قرن 12 میلادی ساخته شده است.
برخی معتقدند که سر امام حسین بن علی (ع) که در سال 60 هجری در کربلا به شهادت رسید، در این مسجد قرار دارد. اگرچه این مسئله نه اثبات شده و نه نفی شده است. این مسجد بارها مورد حمله قرار گرفته است حتی در دوره عثمانی بازسازی شد و سپس «عباس حلمی پاشا» آخرین خدیوی مصر در سال 1894 آن را مرمت و بازسازی کرد.
مسجد سید البدوی
این مسجد در شهر طنطا در شمال قاهره قرار دارد و قبر شیخ صوفی «احمد البدوی» در آن قرار دارد.
در طول تاریخ پادشاهان به بازسازی و مرمت این مسجد توجه نشان دادند. این مسجد مهمترین از مزارهای طنطا به شمار می آید و هر ساله هزاران نفر برای برگزاری جشن میلاد شیخ بدوی در نیمه ماه اکتبر حضور می یابند و همچنین جشن دیگری نیز در این مکان در ماه آوریل برگزار می شود.
مسجد ابی العباس المرسی
این مسجد در اسکندریه در شمال مصر در میان مساجد دیگر این شهر قرار دارد.
پادشاهان به این مسجد و ضریح آن توجه داشتند و بارها به بازسازی آن اقدام کردند. حتی در دوره «ملک فواد اول» پادشاه مصر (1920 – 1936) که تصمیم گرفت یک مجموعه مساجد بزرگ بنا کند، به بازسازی آن اقدام کرد. این مکان به یک مکان دینی گردشگری همیشگی در اسکندریه تبدیل شده است.
مسجد ابراهیم الدسوقی
این مسجد در شهر دسوق در استان کفرالشیخ در شمال قاهره قرار دارد. شیخ «ابراهیم الدسوقی» از بزرگان صوفی مصر در این مسجد خاک است که در دوره « ظاهر بیبرس » سلطان مملوکی زندگی می کرده است. پس از وفاتش یک مصلای کوچکی در آن مکان ساخته شد. اما هوادرانش درنگ نکردند و به گسترش آن اقدام کردند و امروز این مسجد یکی از مهمترین مکان دینی گردشگری برای مصری ها در شمال دلتا به شمار می آید.
نظر شما