ضرورت توجه به بُعد محتوایی کتابخانه های عمومی/ افتتاح ۶ کتابخانه تا پایان سال جاری

کوهی رستمی، بر توجه به بُعد محتوایی کتابخانه ها جهت اثرگذاری بیشتر فرهنگی در سطح جامعه تاکید کرد و گفت: تا پایان سال جاری ۶ کتابخانه عمومی در خوزستان افتتاح می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «منصور کوهی رستمی»، امروز (یکشنبه 30 تیر) در آیین افتتاح کتابخانه عمومی «ابن سکیت» منطقه ملاشیه اهواز، اظهار کرد: در دور جدید فعالیت کتابخانه های عمومی، چند رویکرد را به عنوان عنوان راهبردهای جدی در پیش گرفتیم که اولین رویکرد بحث توسعه زیرساخت های کتاب و کتابخوانی بود.

 

مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان، با بیان اینکه در راستای رعایت عدالت اجتماعی باید بتوانیم دسترسی به کتاب و کتابخوانی را برای تمامی اقشار فراهم کنیم، افزود: در این زمینه بحث بهسازی کتابخانه ها مورد توجه قرار گرفت که ظرف دو سال اخیر با شدت بیشتر دنبال شد.

 

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بین 45 تا 50 کتابخانه به صورت کامل بهسازی شده و کتابخانه های استانداردی را ایجاد کردیم، ادامه داد: در حوزه زیرساختی هم فرایند ساخت پروژه های مختلفی از سال 90 آغاز شده بود که به دلایل مختلفی به بهره برداری نرسیده بودند.

 

کوهی رستمی، اضافه کرد: این موضوع به عنوان یکی از اولویت های انجمن کتابخانه های عمومی استان مدنظر قرار گرفت و اعتبار خوبی برای این پروژه ها که شامل 12 کتابخانه می شد، اختصاص یافت.

 

وی تصریح کرد: سال گذشته چهار کتابخانه از این پروژه های نیمه تمام افتتاح شد و امسال هم دومین کتابخانه به بهره برداری رسید و دو کتابخانه دیگر شامل کتابخانه عمومی روستای دهکده حمیدیه و کتابخانه مرکزی شهرستان کارون آماده افتتاح است و مابقی کتابخانه ها نیز تا پایان سال به بهره برداری خواهد رسید.

 

وی با بیان اینکه ویژگی همه این کتابخانه ها این است که همگی در مناطق محروم، حاشیه ای و روستایی قرار دارند، عنوان کرد: از دیگر رویکردهای ما این است که در همه شهرستان ها کتابخانه مرکزی ایجاد کنیم که در استارت آن با ساخت کتابخانه مرکزی دزفول آغاز شده و در حال انجام است.

 

مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان، با اشاره به اینکه 6 شهر خوزستان فاقد کتابخانه است که امیدواریم بتوانیم نسبت به احداث کتابخانه در این مناطق اقدام کنیم، اذعان داشت: این شهرها شامل الهایی، آبژدان، چغامیش، حمزه، سیاه منصور و سرداران است.

 

وی بر توجه به بُعد محتوایی کتابخانه ها جهت اثرگذاری بیشتر فرهنگی در سطح جامعه تاکید کرد و یاد آور شد: در این راستا تصمیم گرفتیم کتابخانه ها را به مراکز فرهنگی و اجتماعی تبدیل کنیم، یعنی نگاه ما به کتابخانه ها صرفا امانت کتاب نباشد و تلاش می کنیم تبلورهای فرهنگی را با قشرهای مختلف با تاکید بر حوزه کودک و نوجوان داشته باشیم.

 

وی با بیان اینکه تمامی کتابخانه های ما به بخش کودک با تجهیزات و منابع مورد نیاز این قشر مجهز است، تاکید کرد: تمام کتابخانه های عمومی استان به نرم افزار آنلاین مجهز هستند و بحث کتابخانه دیجیتال را هم امسال با در نظر گرفتن اعتبار لازم به انجام می رسانیم و برای اولین بار در کشور بحث کتابخانه های عمومی دیجیتال را در استان خواهیم داشت.

 

کوهی رستمی، با اشاره به کتابخانه «ابن سکیت» ملاشیه، بیان کرد: این کتابخانه بیستمین کتابخانه اهواز و صد و هفتاد و ششمین کتابخانه عمومی استان است که فرایند احداث آن از سال 92 آغاز شده بود و از اعتبارات تملک دارایی و 2 درصد نفت، 1.5 میلیارد تومان صرف ساخت و 150 میلیون تومان هم صرف تجهیزات آن شده است.

 

وی خاطر نشان کرد: در بخش تجهیزاتی برای 6 کتابخانه که تکمیل شده بودند با کمبود بودجه مواجه بودیم که با حمایت های اداره کل امور اجتماعی استانداری، 700 میلیون تومان برای این امر در نظر گرفته شد و توانستیم این کتابخانه ها را تجهیز کنیم.

 

وی یاد آور شد: با تکمیل کتابخانه هایی که در دست احداث است، طی یک سال و نیم آینده، چهار هزار و 800 متر به فضای کتابخانه های عمومی استان افزوده می شود و از آنجا که در مناطق کم برخوردار هستند، اثرات فرهنگی بسیاری را در پی خواهد داشت.

 

کد خبر 812597

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha